Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ... Ή... ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΣΧΕΔΙΑ"?

Σε μια περίοδο που η κοινωνία αυτού του τόπου ψάχνει να βρει ένα βηματισμό, που θα την οδηγήσει στην επανάκτηση της χαμένης της ηρεμίας και ενότητας, καταδικαστέες ενέργειες σαν και αυτές που καταγγέλλονται από 3 κατοίκους της Μ. Παναγίας (εμπρησμός σε καλύβα, καταστροφή τζαμαρίας καταστήματος και φραστικό επεισόδιο), που όπως λέγεται είναι κατά της μεταλλευτικής είναι βέβαιο, ότι αποσκοπούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. 

Οι αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής και η δικαιοσύνη οφείλουν να διερευνήσουν μέχρι κεραίας αυτές τις καταγγελίες και να αποδοθούν άμεσα κατηγορίες.

Μόνο έτσι  θα  διαλυθούν, εν τη γενέσει τους,  οι όποιες σκοπιμότητες, που επιδιώκουν το διαρκή εγκλωβισμό αυτής της κοινωνίας σε λογικές τυφλής βίας και διχασμού.

Ήδη κάποιες ακραίες φωνές σαν έτοιμες από καιρό βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν και συνδέουν αυτά τα γεγονότα με «προφητείες... και σχέδια...» σε δημοσιεύσεις τους, χρησιμοποιώντας ένα λόγο που παραπέμπει ευθέως στο περιεχόμενο της πολύ γνωστής ρήσης του Μάο Τσε Τουνγκ: «πολύ μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»...

Μπορεί κάποιοι να το βλέπουν έτσι για τους δικούς τους λόγους, η κοινωνία όμως στην πλειοψηφία της είναι βέβαιο ότι έχει απορρίψει αυτή την οπτική. Το απέδειξε άλλωστε και με την ψήφο της στις εκλογές.

Οφείλουν λοιπόν όλες οι υγιείς πνευματικά δυνάμεις τις κοινωνίας και του δήμου μας, ανεξάρτητα από το πως σκέφτονται για τη μεταλλευτική, να αναλάβουν δράσεις από κοινού, έτσι ώστε να απομονωθούν οι θερμοκέφαλοι που «αιμοδοτούν» αλλά και «αιμοδοτούνται» από τέτοιες καταστάσεις.

Αν βέβαια, η επαναφορά της ενότητας είναι κοινός τόπος και θέλουμε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν και να εδραιωθεί βαθιά  στη συνείδηση όλων. Ακόμη και σε εκείνους που δε τη θέλουν. Δικαίωμα τους. Είναι υποχρέωση τους όμως, να σεβαστούν το θέλω όλων των υπολοίπων.

Αρκετά πια με την ένταση. Αυτό το «έργο» το βλέπουμε συνεχώς, επί 2 σχεδόν δεκαετίες. Δεν κούρασε η διαρκής επανάληψη του...;