Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
"Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός, ότι συμπολίτης μας σήμερα υπήρξε θύμα βιαιοπραγίας. 

Οι ιδέες και οι απόψεις δε μπορούν να περιορίζονται και η περιοχή μας είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο  τέτοιες στιγμές. 

Οι ελεύθερες εκλογές, το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου είναι αξίες τις οποίες η κοινωνία μας σέβεται και περιφρουρεί.

Η επίθεση στην υποψήφια  σύμβουλο μας είμαστε σίγουροι, ότι ήταν τυχαίο περιστατικό και ότι κάποιοι παρασύρθηκαν από πάθη που δεν ταιριάζουν στους συμπολίτες μας. Ο λαός  θα κρίνει, αφού έφτασε η ώρα του,  και πάλι για το παρόν και το μέλλον του. 

Τούτη την ώρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας αφήσει τους συμπατριώτες μας να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Τώρα είναι η ώρα της δημοκρατίας. Όλοι έχουμε ευθύνη να τη διαφυλάξουμε.

Καλούμε  τους υποψήφιους συνδυασμούς στο δήμο Αριστοτέλη  να καταδικάσουν ρητά το συγκεκριμένο περιστατικό βίας."

Αναδημοσίευση από respentza.blogspot.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, η επίθεση σε βάρος της τοπικής συμβούλου του συνδυασμού "Όραμα Πολιτών" από την Ουρανούπολη, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη λαϊκή αγορά της Ιερισσού.

Ο συνδυασμός "Κίνημα Ανάπτυξης" σε ανακοίνωση του δεν καταδίκασε το γεγονός, ενώ ζήτησε από τον κ. Πάχτα να γίνει πιο συγκεκριμένος γύρω από την καταγγελία δίνοντας περισσότερα στοιχεία.

Ανεξάρτητα, από το αν θα καταδικαστεί αυτό το συμβάν από τους υπόλοιπους παραταξιακούς συνδυασμούς που η πολιτική ορθότητα και η κοινή λογική αυτό επιτάσσει, η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής στη συντριπτική πλειοψηφία της, πλην των χρησίμων θερμοκέφαλων, έχει την ωριμότητα και τα αναγκαία αντανακλαστικά να απομονώσει αυτές τις περιπτώσεις.

Το 'χει αποδείξει, άλλωστε.


 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι ψηφοφόροι βλέπουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι υποψήφιοι των συνδυσμσμών στους αντίπαλους υποψηφίους, πως να γίνει ν φερθούν διαφορετικά;
Οι antigold Ιερισσιώτες (υπάρχουν και πολλοί που δεν είναι κάφροι) ποιόν έχουν για παράδειγμα;
Τον "ενωτικό" Μίχο που έχει το θράσος να αποκαλεί το δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο Χρήστο Πάχτα "αρχιερέα του διχασμού"!!!
Τα λέει αυτά το μαθητούδ' τση Τόλς!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι γυναίκες υποψήφιοι από την Ουρανούπολη απειλήθηκαν και πριν. Η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαμηλοί οι τόνοι σας. Δεν καταλαβαίνετε ότι δίνετε μάχη για τα χωριά σας; Αν βγει ο Μίχος θα θεωρηθεί από τη συμμορία της Ιερισσού ότι η τακτική της βίας έχει αποτέλεσμα. Η άλλη ανάπτυξη του Μίχου είναι να ερημώσουν τα χωριά σας.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @7 Μαΐου 2014 - 1:58 μ.μ.

Αν μας αφορά το "πολύ χαμηλοί οι τόνοι σας" μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε με τους τόνους μας κατα τη γνώμη σου.

Ειλικρινά, μας ενδιαφέρει αν το σχόλιο μας αφορά και δεν απευθύνεται γενικά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω να λετε στον κόσμο ότι με αυτές τις εκλογές κινδυνεύει η Χαλκιδική. Όχι μόνο τα πάνω χωριά που θα καταστραφούν αν κλείσουν τα μεταλλεία αλλά και τα προ του Άθω χωριά που θα έχουν 5 χρόνια να μιλάνε για τίποτα άλλο εκτός από μεταλλεία. Ούτε εκδηλώσεις, ούτε πολιτιστικά, ούτε τίποτα. Χρειάζονται ποιο πολλά άρθρα, δημοσιεύσεις σε άλλα μπλογ, ανάλυση των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή, τι λεει το πρόγραμμα του Μίχου, τι προτείνει, ποια είναι η «άλλη ανάπτυξη» που υπόσχεται, αν δεν πάρει χορηγία από την εταιρία θα ανεβάσει τους τοπικούς φόρους; Που θα βρει τα χρήματα για έργα. Πώς προτείνει να συμφιλιώσει τον τόπο.

Κινδυνεύετε να βγάλετε τον Μίχο με μόνο αιτιολογικό ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν θα καταστραφεί μόνο το μεταλλείο και θα χάσουν την δουλειά τους οι μεταλλωρύχοι. Θα καταστραφεί και το μπακάλικο που ψωνίζουν οι μεταλλωρύχοι, και η καφετέρια που πίνουν τον καφέ τους και το συνεργείο που φτιάχνουν το αμάξι τους. Αυτή θα είναι η πραγματική καταστροφή της Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

θέλει κάποιος μήπως να μας πει γιατί εκβιάστηκε ο ιδιοκτήτης του καφέ από κάποιον εργαζόμενο στην εταιρεία και δεν επέτρεψε να γίνει η ομιλία του Μίχου στο παλαιοχώρι???
θέλει κάποιος να μας πει γιατί στο Στρατώνι εργαζόμενος της εταιρείας και θεσμικό όργανο γιατί δεν επέτρεψε τον Μίχο να μιλήσει στην λέσχη με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η ομιλία???
θέλει κάποιος να μας πει γιατί ο Πάχτας δεν ανακοίνωσε το όνομα της παθούσης και που ακριβώς έγινε το συμβάν???


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, δεν μας λέει και τίποτα ο Μίχος. Τι εννοεί "άλλη ανάπτυξη"; Μου θυμίζει την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ. Αλλάξαμε αλλά μας βγήκε ξυνή. Αν θέλει να μιλάει με γρίφους καλύτερα να κάτσει στο σπίτι του.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο 7 Μαΐου 2014 - 4:41 μ.μ.
Καταρχήν, σας ευχαριστούμε για την κριτική που μας ασκείτε και με τον τρόπο που το κάνετε.

Σε κάποια απ' αυτά που γράφετε συμφωνούμε αλλά σε κάποια άλλα διαφωνούμε.

Νομίζουμε, ότι τα ζητήματα που βάζετε έχουν αν όχι εξαντληθεί, τουλάχιστον απαντηθεί, από την πρώτη σχεδόν μέρα ζωής αυτού του blog.

Πάντως κρατάμε τις παρατηρήσεις και συνεχίζουμε!

Απάντηση στο σχόλιο 7 Μαΐου 2014 - 5:09 μ.μ.

Αν εσύ γνωρίζεις για όλα αυτά που ρωτάς γιατί δεν τα απαντάς και τα αφήνεις να αιωρούνται;

Πάντως, είναι απορίας άξιον αν συνέβησαν όλα αυτά που αναφέρεις στον κ. Μίχο γιατί δεν τα κατήγγειλε επισήμως και επιτρέπει να γίνονται αντικείμενο, ας πούμε κουτσομπολιού μέσα από σχόλια;

Ανώνυμος είπε...

7 Μαΐου 2014 - 8:30 μ.μ.

αν και δεν πιστεύω πως είσαι ανενημέρωτος σε διαβεβαιώ πως έχουν γίνει. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!
Τώρα, γιατί δεν προβαίνω όπως ζητάς, εγώ σε απαντήσεις θα σου πω ένα πράγμα.
Αυτό που περιγράφω έχουν συμβεί πραγματικά και δεν αμφισβητούντε από κανένα, απλά τα θέτω σαν προβληματισμό στο κοινό της αντίπερα όχθης.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, εσύ δεν μας είπες ότι έρχονται οι Blackwatter και ανησύχησαν οι σεκουριτάδες μη χάσουν τη δουλειά τους; Ακόμη τους περιμένουμε. Έχασαν φαίνεται το δρόμο. Δεν πιστεύω να ήταν ψέμα, ο Τόλης το διέδωσε, πρέπει να είναι αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ τα antigold ψέματα σας είναι μεγαλύτερα από το μπόι σας!Ο Μίχος σουλατσάρει χωρίς κανένας να τον ενοχλήσει στα Μαντεμοχώρια. Και οι υποψήφιοι του το ίδιο. Μπορούν να κάνουν το ίδιο ο Πάχτας και οι δικοί του υποψήφιοι; Η απάντηση είναι όχι εξαιτίας της τρομοκρατίας και του φασισμού σας! Ντροπή σας!
Αλλα μην θαρρείς στην κάλπη θα τη πάρετε την απάντηση σας!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω η Ρεσπέντζα κόβει τα σχόλια κατά του Μίχου. Μπήκαμε στην εκλογική περίοδο για τα καλά.

Ανώνυμος είπε...

8 Μαΐου 2014 - 11:41 π.μ.

πάρε και κανένα τηλέφωνο σε φιλαράκια σου στο παλαιοχώρι και στο Στρατώνι να μάθεις την αλήθεια.
μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου!!!
ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι....


ΑΣΤΕΡΙΞ

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστερίξ δεν νομίζω να εκβιαστηκε κανείς για την ομιλία τυ μίχου άλλωστε δεν έχει ανάγκη τς εγκβιασμοθς ο οδιοκτητης του καφέ αντιθέτως μαςς είναι αδιάφορο ότι θέλει να μιλησει