Τρίτη 20 Μαΐου 2014

"ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"

Στη σημερινή "Ναυτεμπορική" δημοσιεύεται το άρθρο του Γιώργου Χατζηλίδη, στο οποίο ο αρθογράφος επιχειρεί να κάνει μια ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Αριστοτέλη.

Ο καθένας βέβαια μπορεί να κάνει τις αναγνώσεις που θέλει και τον ικανοποιούν σ' ότι αφορά την εκλογική νίκη του Γιάννη Μίχου ή την εκλογική ήττα του Χρήστου Πάχτα.

Εμείς βρήκαμε εξαιρετικά επίκαιρο αυτό το άρθρο, καθώς κλείνει με μια φράση-ζητούμενο για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής και διακαή πόθο και στόχο της νέας δημοτικής αρχής.

"Το βέβαιο είναι ότι η ουσιαστική και όχι επιφανειακή ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος δείχνει μόνο ένα δρόμο: αυτόν της σύνθεσης και της συναίνεσης".

Ακολουθεί το άρθρο για όσους θέλουν να το διαβάζουν ολόκληρο. Όσοι τυχόν δυσκολεύονται στην ανάγνωση του, ας πατήσουν δεξί κλίκ πάνω στην εικόνα του δημοσιεύματος για να μεγαλώσει.






12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενότητα θα έχουν όλα τα χωριά. Αν θα κάνουν ότι διατάξουν οι Ιερισσιώτες.

Ίδη τα αντιμεταλλευτικά μπλόγ αποκαλούν «την εκλογική αναμέτρηση να έχει πάρει εδώ και μήνες χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το θέμα της εξόρυξης χρυσού»

Όταν το 16% του Στρατωνίου ψηφίζει Μίχο ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουμε αν πραγματικά θέλουν τα μεταλλεία.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι αντιμεταλλευτικοί θα δουν το αποτέλεσμα των εκλογών σαν δημοψήφισμα κατά των μεταλλείων. Ίδη ο Τόλης έβαλε τον τίτλο «Δημοψηφισματική ήττα Πάχτα στον Δήμο Αριστοτέλη». Όταν το 16% από το Στρατώνι ψηφίζει αντμεταλλευτικό υποψήφιο είναι επόμενο να φουντώσουν οι φωνές για δημοψήφισμα.

Ανώνυμος είπε...

Δες εδώ https://www.youtube.com/watch?v=UGRSi7SPwVE παλικάρι μου τι δηλώνει ο μπουμπούκος σας. Για δημοψήφισμα κάνει λόγο. Άλλωστε εσείς τα ξεκινήσατε αυτά περι δημοψηφίσματος οπότε λουστείτε τα τώρα. Πάντως η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @20 Μαΐου 2014 - 7:31 μ.μ. και @20 Μαΐου 2014 - 8:12 μ.μ.

θέλετε να πείτε και οι δυο σας ότι ο Μίχος και το κίνημα ανάπτυξης εξαπάτησαν το λαό της ΒΑ Χαλκιδικής;

Θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο Μίχος υποστήριζε ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα ενότητας και όχι ναι ή όχι στα μεταλλεία.

Επιπλέον, εμείς ποτέ δεν είπαμε ότ αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα. Εμείς με βάση τις δήλωσεις του Μίχου στην "εφημερίδα των συντακτών" και την πρόβλεψη που υπάρχει στις προγραμματικές θέσεις του για τοπικό δημοψήφισμα αναρωτηθήκαμε αν κάτι τέτοιο δύναται να βάλει την κοινωνία σε νέες διχαστικές περιπέτειες.



Ανώνυμος είπε...

Πολίτες,

το εξαπάτησε είναι πολύ δυνατό. Εκμεταλλεύτηκε τον πόθο των μεταλλωρύχων για ηρεμία και κατάφερε να τους πείσει ότι ο Πάχτας φταιει για όλα και ότι μόνον αυτός θα φέρει την ηρεμία. Η οργανωμένη προπαγάνδα τους έφερε καρπούς, δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι οι αντιμεταλλευτικοί θα σταματήσουν εδώ τώρα που γεύτηκαν την νίκη. Δυστυχώς οι μεταλλωρύχοι με την ψήφο τους στον Μίχο άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.

Τώρα τι έλεγε ο Μίχος πριν τις εκλογές δεν έχει καμία σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι την σήμερον ημέρα υπάρχουν μεταλλωρύχοι από τα κάτω χωριά που δεν τολμούν να κοιμηθούν στο σπίτι τους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΤΣΙ ?? ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΑ ΔΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΟ 43% ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΜΙΧΟ ΤΑ ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ 40,93% Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΔΟΥΛΙΕΣ ??
εκτοσ αν τα ποσοστα ειναι λαθοσ εδω http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/2014/05/ergoliptesxalkidikisblogspotgr.html

Ανώνυμος είπε...

Πίστεψαν στην προπαγάνδα κατά του Πάχτα.

Ανώνυμος είπε...

Προς @ 21 Μαΐου 2014 - 10:28 π.μ.

Ωραία είναι τα παραμύθια, όμως τ πράγματα δεν είναι έτσι. Στα Μαδεμοχώρια συμπερολαμβανομένης και της Ολυμπιάδας και των Πυργαδικίων που λές, ο κόσμος πίστεψε στην ενότητα που έλεγε ότι θα φέρει ο Μίχος. Δεν ψήφισε για τα μεταλλεία.
Εσύ που θέλεις να το βλέπεις έτσι μπορείς να μου δώσεις μια εξήγηση για το ότι ο Πάχτας βγήκε 1ος στα 12 από τα 16 χωριά;

Ανώνυμος είπε...

Για τον 21 Μαΐου 2014 - 8:31 μ.μ.

Αν θέλετε ενότητα είναι απλό. Κλείστε τα μεταλλεία, υποκύψτε στην κυριαρχία της Ιερισσού και θα έχετε ενότητα.

Τώρα τα κάτω χωριά δεν θα κάνουν τίποτα άλλο παρά να συζητάνε για δημοψήφισμα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο σκοπός τους είναι να κλείσουν τα μεταλλεία και να κάνουν κυβέρνηση τον Σύριζα. Αυτό ψήφισαν αυτοί που ψήφισαν Μίχο.

Ανώνυμος είπε...

9:08 Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ Μ Ο Ν Ο .ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!!!!!!@@@@

Ανώνυμος είπε...

@22 Μαΐου 2014 - 12:07 π.μ.
ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΑ.ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:07
Ο αποκλεισμός που γράφει ο 10:56 για τα κάτω χωριά θα είναι το λιγότερο.Ο χαβαλές!!!!!!