Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

"Ο ΜΙΧΟΣ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ...ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!" (Email)

Ο αγροτοκτηνοτρόφος-μεταλλωρύχος Νίκος Γαλάνης στο νέο σχόλιο του, πρωτίστως συγχαίρει το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο για την εκλογή και δευτερευόντως κάνει μια προσωπική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος σε σχέση με άλλες αναγνώσεις που κυκλοφορούν.

Ειδικότερα εκείνες που θεωρούν πως αυτή η εκλογή σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις σ' ότι αφορά το παρόν και το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Δήμο.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Γαλάνη

"Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τον κ. Μίχο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία.

Επειδή με κατασκευασμένα ψέματα ορισμένοι συντηρούν το φόβο και μιλούν μετά τη νίκη του κ. Μίχου, για κοινωνικό μέτωπο ανατροπής, θα μου επιτρέψετε να πω την γνώμη μου.

Όλοι γνωρίζουμε πως οι θεσμικές αρμοδιότητες του Δήμου Αριστοτέλη είναι άλλες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κλείσει το μεταλλείο τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με λίγα λόγια πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα της κάλπης και με τεχνικές εντάσεις να επιβάλουν το φρένο στην επέκταση που αυτομάτως σημαίνει κλείσιμο του Μεταλλείου, πως η συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές δεν αφορά το Δήμο αλλά είναι θέμα κεντρικής Διοίκησης.

Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα αυτό βγήκε γιατί οι κάτοικοι της βορείου Χαλκιδικής αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στη βία ψηφίζοντας τον κ. Μίχο, με την ελπίδα να απομονώσει όλους αυτούς που προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία και να βοηθήσει τους μεταλλωρύχους που με υπομονή και ευγένεια ανέχτηκαν και ανέχονται τις υπερβολές μερίδας κατοίκων που αντιδρά.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο ασταθές περιβάλλον που ζούμε το διακύβευμα είναι να υπάρχει ηρεμία και δουλειά στην περιοχή και αυτό εξασφαλίζεται με τη συνέχιση της επένδυσης των Σκουριών.

Πριν με θεωρήσετε υπερβολικό, σκεφτείτε πως ήταν πριν από λίγο καιρό το βοιωτικό επίπεδο στην περιοχή και πως χάρη στην επένδυση ο τόπος μας μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, δίνοντας ελπίδα στους νέους και όχι μόνο.

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν επισκεφτείτε τους χώρους εργασίας και δείτε από κοντά την δουλειά που κάνουν οι μεταλλωρύχοι και οι άλλοι εργαζόμενοι για την προστασία του περιβάλλοντος θα σας φύγει και η τελευταία καχυποψία.

Ας μην χάσουμε την ανθρωπιά μας.
Ευχαριστώ"

Νίκος Γαλάνης
Αγροτοκτηνοτρόφος – Μεταλλωρύχος

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος. Ο Μίχος δεν βγήκε. Τον έβγαλαν αυτοί που αντιτίθενται στα μεταλλεία με ένα και μόνο σκοπό. Να κλείσει τα μεταλλεία. Όσοι δεν καταλαβαίνουν αυτό τρέφουν αυταπάτες. Αύριο θα του χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι και θα του φωνάζουν, εμείς σε βγάλαμε, θα κάνεις ότι θέλουμε εμείς οι αγωνιστές.

Τι διχόνοια δεν την έφερε ο Πάχτας, την έφεραν αυτοί που ανέβασαν τα υβριστικά πανό στην Ιερισσό. Αυτοί που έβαλαν τα μαύρα τα μπλουζάκια και χώρισαν τα χωριά σε αγωνιστές και ανεπιθύμητους. Αυτοί που αρνήθηκαν να δεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα το 2010 και απείχαν από τα δημοτικά συμβούλια.

Ανώνυμος είπε...

@5:26
Να προσθέσω.. Αυτοί που σπάνε και καίνε περιουσίες συγχωριανών που είναι υπέρ των μεταλλείων ή κατά για το καλό του αγώνα!

Ανώνυμος είπε...

Η διχόνοια αγαπητοί μου δεν ήρθε μόνον απο τους κατοίκους των κάτω χωριών.
Ήρθε και απο τον πρώην δήμαρχό μας,ό οποίος έσπειρε
ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΕΙΑ!!!!!!!!!!!!

Μηνύσεις επί μηνύσεων κ.λ.π.Δήθεν του κάψαν το αυτοκίνητο!Ουδείς έκανε κάτι τέτοιο.Ήταν μια καλοστημένη παγίδα, για να ηρωποιηθεί.Ήρωας όμως γεννιέσαι.Δεν γίνεσαι απο την μια στιγμή στην άλλη.!Το άτομο διακατέχεται απο τόση εμπάθεια, που μέχρι και φανατικοί οπαδοί του -αφού τον καταλάβαν-του γυρίσαν την πλάτη.

Και μεις πλέον σε όλο τον δήμο γυρνάμαι σελίδα, και αφήνουμε πίσω τα φαντάσματα που μας έφεραν απέναντι.
Μην βγάζετε συμπεράσματα άστοχα.Κανείς μας δεν θέλει την διχόνοια η οποία ομολογουμένως κράτησε πάρα πολύ.Οι σώφρονες των παραλιακών χωριών δεν θέλουμε καμμιά θέση χαμένη.Γι΄αυτό ψηφίσαμε και Γ.Μίχο.

Κάντε λίγη υπομονή.Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ο Σεπτέβρης έρχεται! Και τότε θα δείτε πόσο ενωτικός είναι ο Μίχος.
-Αν ήταν αυτό που λέτε, θα είχε στον συνδυασμό του βάλει και τον Τόλη.

Ανώνυμος είπε...

Για να έρθει η ομόνοια πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε το κακό που κάνατε. Όταν μου λες ότι ο Πάχτας έκαψε το αμάξι του για να γίνει ήρωας και ότι οι αντιμεταλλευτικοί γεννήθηκαν ήρωες καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση πλήρους άρνησης για να μην πω αγωνιστικής μέθης. Το καμένο αυτοκίνητο του Πάχτα ήταν μπροστά στο δημαρχείο για μήνες. Και όταν του γίνεται επίθεση ακόμη και σήμερα από εφημερίδες κάποιου πολιτικού χώρου και το Indymedia όχι μήνυση έπρεπε να κάνει, έπρεπε να ενεργήσει το αυτόφωρο. Δεν μου λες, τι δουλειά έχουν οι αναρχικοί του Indymedia στην Χαλκιδική;

Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμη και σήμερα μεταλλωρύχοι από τα κάτω χωριά δεν τολμούν να κοιμηθούν στο χωριό τους και νοικιάζουν στο Στρατώνι και στην Ολυμπιάδα. Για αυτούς έκανε μηνύσεις ο Πάχτας και όφειλε να κάνει.

Την διχόνοια δεν την έφερε ο Πάχτας, την έφεραν αυτοί που ανέβασαν τα υβριστικά πανό στην Ιερισσό. Αυτοί που έβαλαν τα μαύρα τα μπλουζάκια και χώρισαν τα χωριά σε αγωνιστές και ανεπιθύμητους. Αυτοί που ανάγκασαν τους μαθητές του Στρατωνίου να φύγουν από το γυμνάσιο Ιερισσού. Αυτοί που αρνήθηκαν να δεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα το 2010 και απείχαν από τα δημοτικά συμβούλια. Αυτοί που τραγουδούσαν στους δρόμους:
να κατεβώ στον Κάκαβο,
να κάμω μάνες δίχως γιους,
γυναίκες δίχως άντρες,
να κάμω και μωρά παιδιά,
να κλαιν’ δίχως μανάδες,

Αν δεν ξέρετε τι τραγουδάτε να μην ανοίγετε το στόμα σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίχος ήξερε ότι αν έβαζε τον Τόλη στο ψηφοδέλτιο δεν θα τον ψήφιζαν ούτε οι αντιμεταλλευτικοί. Αν ψάχνεις για το ποιος έφερε τη διχόνοια θα σου σύστηνα να μελετήσεις τις ανακοινώσεις κάποιου αρχέγωνου με έμμονες ιδέες κατά των μεταλλείων. Άρχισε από την συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή.

http://www.kathimerini.gr/488621/article/epikairothta/ellada/kataggelloyn-tromokratia-sthn-ierisso
Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στην «Κ» διέψευσε κατηγορηματικά τόσο την ύπαρξη οργάνωσης όσο και τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας. «Δεν υπάρχει διχασμός. Εδώ είμαστε μια κλειστή κοινωνία και κάποιοι που εργάζονται στην επένδυση έχουν μετατραπεί σε γενίτσαρους. Αυτούς λοιπόν τους αποστρέφονται ακόμα και οι φίλοι τους και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη γιατί αισθάνονται απόβλητοι».

Δεν μου λες εσύ που το παίζεις σοφός, ποιοι είναι οι "γενίτσαροι" και οι "απόβλητοι";

Ανώνυμος είπε...

θέλω να ζητήσω και από τους δυο σας που προβάλετε τα επιχειρήματα σας να σταματήστε αυτή την διαμάχη.
το μόνο που κάνετε είναι να διαιωνίζετε την διχόνοια.
ακόμη και σε μεγάλους πολέμους υπάρχει ένα μορατόριουμ.
εσείς δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε??
Θα έχουμε ένα νέο δήμαρχο από τον Σεπτέμβριο.
Ας του δώσουμε την ευκαιρία να κάνει πράξη, την ενότητα που θέλει για την περιοχή και την ανάπτυξη.
Ισχυριζόμενοι ότι μόνο ο Πάχτας ήταν ο κακός και μόνο ο Μίχος είναι ο καλός ή το αντίστροφο θα συνεχίσουμε όλοι μας να βράζουμε στο καζάνι της διχόνοιας.
Καιρός λοιπόν να δούμε και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας σε επίπεδο σχέσεων και όχι μόνο τα συμφέροντα των πολιτικών και της εταιρείας.
το νέο σύνθημα που θα πρέπει να κυριαρχήσει και από τις δυο πλευρές να είναι
ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.
Είμαι αυτός που φώναζε περισσότερο απ ολους εδώ μέσα, ρίχνω πρώτος νερό στο κρασί μου για ένα καλύτερο αύριο σ αυτόν τον τόπο!!!!
Ελπίζω να κάνετε κι εσείς το ίδιο!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ


Ανώνυμος είπε...

Για τον Γαλανη έχω ένα άλλο μήνυμα.
Να σταματήσει να γράφει και να προβάλει μόνο την μια πλευρά.
Η κίνηση αυτή δεν βοηθά σε τίποτα
από την πλευρά του πάρα μόνο να βάζει φιτίλια στην ήδη κουρασμένη κοινωνία της περιοχής από την διχόνοια.
Αν το έχει απωθημένο βέβαια να γράφει ας γράφει άλλα με γνώμονα την ενότητα και στα γραπτά του να μην
< πετάει καρφιά >

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, αφού άλλαξες σκοπό καιρός να αλλάξεις το όνομά σου πάλι. Πως λεγότανε η γυναίκα του Αστερίξ;

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ τα μηνύματα κράτα τα για τον εαυτό σου. Δείξτε πρώτα εσείς εμπράκτως ότι οι ενωτικές σας προθέσεις δεν είναι κούφια λόγια και όλοι εμείς ο υπόλοιποι θα είμαστε στο πλευρό σας.

Ανώνυμος είπε...

2 Ιουνίου 2014 - 3:55 μ.μ.

επειδή πιστεύω πως είσαι ο Γαλάνης θα σου πω ότι γράφοντας αυτό το σχόλιο σου, αποδεικνύεις πως είσαι πολύ πωρωμένος και αμετανόητος.
Γύρνα σελίδα, βλέποντας την προσπάθεια που κάνουμε γι αυτή την ριμάδα την ενότητα.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, διασπάσατε την ενότητα του λαού και τώρα μας μιλάτε για ενότητα. Να τις πεις αυτές τις αερολογίες στο δικαστήριο. Έρχονται πολλές δίκες.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
κάνω πρόταση..
σχόλια μη ενωτικά τα οποία δυναμιτίζουν την προσπάθεια της ενότητας να μην τα αναρτάτε.
Ελπίζω να γίνει αποδεκτή η πρόταση μου.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, έχεις ξεφύγει. Δηλαδή θέλεις λογοκρισία επειδή δεν αντέχεις την κριτική.