Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ANTIGOLD" ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ηρώο Σταυρού Θεσσαλονίκης. "Αntigold" έκδηλωση. Ώρα 12:30 μ.μ.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού στο Σταυρό Θεσσαλονίκης ο Δήμος Βόλβης και η "επιτροπή αγώνα Στρυμονικού κόλπου" ενάντια στα μεταλλεία.

Παρά την αφόρητη ζέστη και του γεγονότος, ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η πλειονότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών του Σταυρού εργάζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς, περίπου 50 άτομα (τα 15 από την Ιερισσό) έδωσαν το παρόν

στην κινητοποίηση που έγινε στο σημείο "Ηρώο", με κύριο αίτημα τη διακοπή της διέλευσης φορτηγών οχημάτων ΔΧ από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μέσω του οδικού δικτύου του οικισμού.

Ηρώο Σταυρού Θεσσαλονίκης."Αntigold" εκδήλωση. Ώρα 11:20 π.μ.
Παράλληλα, άτομα από την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ με μια μικροφωνική εγκατάσταση ενημέρωναν τον κόσμο για τους σοβαρούς και μη αναστρέψιμους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως υποστήριξαν, για την υγεία, το νερό και τους μπαξέδες τους λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
 
Τέλος, ανακοίνωσαν πως την Παρασκευή 1 Αυγούστου θα κάνουν συμβολική πορεία διαμαρτυρίας προς τις Σκουριές με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που επιτρέπει την δόμηση μέσα σε μεταλλευτικό χώρο, όπως είναι οι Σκουριές...