Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΠΡΟΣ ΤΟ ANTIGOLDGR.ORG

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως την αυτού... θεσμική εξοχότητα του antigoldgr.org που μας κάνει την τιμή να προβάλει το blog μας σε κάθε στραβή, ψυχρή και ανάποδη του στιγμή.

Είναι αλήθεια όμως πως θα προτιμούσαμε ακριβώς το αντίθετο, καθώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.


Βέβαια γι’ αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται κανένας άλλος, εκτός από το ίδιο το antigoldgr.org, το οποίο μάλλον παρερμήνευσε τα δικαιώματα που απορρέουν από την έγκριση που έλαβε από το πρωτοδικείο, ως «σύλλογος», «εσμός» ή ότι άλλο, τα οποία πόρρω απέχουν από τη σφραγίδα της θεσμικότητας που επιδιώκει να φέρουν οι δράσεις του. Η ίδια παρερμηνεία ισχύει βέβαια και για τις υποχρεώσεις του...

Πέρσι λοιπόν που τέτοιο περίπου καιρό έγινε γνωστή σ’ εκείνο η δικογραφία του "Λάκκου Καρατζά"μας πρόσαψε αδίκως το χαρακτηρισμό, «το blog της ασφάλειας», χωρίς εμείς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι εννοεί, λόγω του ότι δε γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει η σχετική δικογραφία.

Σε χθεσινή του ανάρτηση το antigoldgr.org θέλοντας να καταδείξει το άδικο των διώξεων που υφίσταται από τις αρχές έδωσε στη δημοσιότητα τις αναρτήσεις του που έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, τονίζοντας παράλληλα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ποινικοποείται μεταξύ άλλων το blogging και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Μεταξύ των 35 αναρτήσεων είναι και μια δική μας ανάρτηση που είναι αναδημοσίευση από άλλο blog και σχολιασμός.

Σύμφωνα με τη διατύπωση που κάνει το antigoldgr.org μεταξύ άλλων δείχνει ενόχληση, που η ασφάλεια συμπεριέλαβε αυτή την ανάρτηση στη δικογραφία, καθώς κατά την πάγια και αλαζονική διάθεση που το διακρίνει δε μπορεί κανένα άλλο ιστολόγιο στον Ελλαδικό χώρο να είναι περισσότερο αξιόπιστο απ’ εκείνο! Πόσο μάλλον εμείς...

Παρά τη διαρκή και άκαμπτη αλαζονεία του θεωρούμε, ότι είναι απείρως προτιμότερη από την εξίσου διαρκή και άκαμπτη από μέρους του διάθεση παραχάραξης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της στοχοποίησης και της ποινικοποίησης της άλλης άποψης, που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των γραφομένων του και εν προκειμένω σ’ ότι μας αφορά.

Γίνεται δεκτή όμως αυτή η εξ ανάγκης έμμεση αποκατάσταση της πραγματικότητας που έκανε, καθώς πρώτο εκείνο γνωρίζει ότι και δεν είμαστε «blog της ασφάλειας» και ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ.

Επιπλέον, να του υπενθυμίσουμε ότι για εμάς δεν είναι αξιοζήλευτες ούτε φυσικά αντικείμενο πόθου οι επαφές και οι σχέσεις που διατηρεί με όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού, όπως πχ από τους επικεφαλής αστυνομικών διευθύνσεων μέχρι και τον τελευταίο κλητήρα της Χ πολεοδομίας αυτής της χώρας

Είναι ένα καθαρά “antigold” μονοπώλιο τα σκήπτρα του οποίου δεν μας απασχολούν, καθώς δεν εντάσσονται στον αξιακό κώδικα μας τέτοιου είδους σκήπτρα, μονοπώλια και επαφές.

Το μόνο που μας απασχολεί είναι το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη και στην άρθρωση διαφορετικού λόγου απ’ εκείνον που επιδιώκει να επικρατήσει το antigoldgr.org  εναντίον της αρχαιότερης παραγωγικής δραστηριότητας, που υπάρχει στη ΒΑ Χαλκιδική και δεν είναι άλλη από τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα μάλιστα που το antigoldgr.org, θα συμπεριλάβει απ’ εδώ και στο εξής στη λίστα των αγώνων του, όπως όλα δείχνουν, και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ελεύθερου blogging και της ελευθερίας λόγου και έκφρασης.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Αν και εδώ ισχύει το στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα..., όπως λένε και κάποιοι φίλοι του...

3 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @10 Ιουλίου 2014 - 6:16 μ.μ.

Δίχως ίχνος διάθεσης να σας φέρουμε σε δύσκολη θέση, επιτρέψτε μας να σας πούμε αν όχι να σας υπενθυμίσουμε ότι έχουμε ασχοληθεί κατ' επανάληψη με όλα αυτά που αναφέρετε στο σχόλιο σας.

Τι άλλο πρέπει να κάνουμε, κατα την άποψη σας, όταν είμασταν ίσως οι μόνοι που αναφερόμασταν σ' αυτά τα ζητήματα;

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια τα είπατε αλλά πρέπει να τα λετε και να τα ξαναλέτε για να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτοί που διώκονται δεν διώκονται για τις πεπιθίσεις τους αλλά γιατί προσπάθησαν να επιβάλουν τις πεπυθίσεις τους στον λαό της Χαλκιδικής δια της βίας. Γιατί χώρισαν τους κατοίκους της Χαλκιδικής σε αγωνιστές και ανεπιθήμιτους. Και το έκαναν για πολιτικούς λόγους.

Ο Τόλης είναι γνωστός στα κάτω χωριά σαν φασαριτζής που κανείς δεν τον ψύφησε λόγο της δράσης του στο ρυμοτομικό της Ιερισσού και στην υπόθεση Βατοπαίδι και άλλα πολλά. Τώρα βγαίνει πρόεδρος και επιστήμονας. Κανείς δεν τον θέλει αλλά τον ανέχονται. Τις αποδείξεις για το ποιος είναι θα τις βρείτε στα βίντεο. Κάποιος θα έπρεπε να κάνει medley με τα βίντεο του Τόλη. Φυσικά λογικός άνθρωπος δεν λεει τέτοια πράγματα. Ούτε αποκαλεί τον εαυτό του πρόεδρο δίχως εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία κοινωνία είμαστε κι εμείς 11 Ιουλίου 2014 - 2:35 μ.μ.
Περιμένουμε τα πάντα απο ένα μπλογκ.
Αναρωτήθηκες εσύ εγω και όλοι μας τι κάναμε προσωπικά και όλοι μαζί για να μάθει η Ελλάδα τι φάρα είναι οι αντίχρυσοι και ο αρχηγός Τολούκος;
Με μεγάλη στενοχώρια θα πώ οτι είμαστε απαράδεκτοι. Έχουμε αφήσει όλα τα περιθωριακά άτομα που υπήρχαν στα βόρεια και τα νότια χωριά να μας κάνουν κουμάντο και τα κομάντο.
Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να γκρινιάζουμε για όλα απο τη χορτασίλα μας, όταν υπάρχει κόσμος που πεινάει. Ντροπή μας.
Αν θέλομε να ζήσουμε ελέυθεροι ξανά απο τέτοια κουμάσια πρέπει να πάρουμε και εμείς πρωτοβουλίες για να πληροφορηθούν στο πανελλήνιο τι κακό εχουν κάνει στον τόπο μας αυτά τα λ......α.
Εδώ όμως έχουμε τα σοσούδια να κάνουν αλητείες μπροστά στα μάτια μας και δεν μας κόβει να σηκώσουμε το κινητό και να τραβήξουμε Τι συζητάμε τώρα; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας μην περιμένουμε απο άλλους τη σωτηρία μας. Σ' αυτό το θέμα δεν υπάρχει ζήτημα με τα σοσούδια. Εμείς χορτάτοι και εκείνα να πεινούν για εξουσία και χρήμα!.