Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Παρά τις αλλεπάλληλες απαγορευτικές προειδοποιήσεις, τις εσχατολογικές προβλέψεις, θεωρίες και τα αναθέματα που άκουσαν, κάτοικοι του δήμου Προποντίδας και πιο συγκεκριμένα από τη Ν. Τρίγλια απέδειξαν πόσο πολύ αψηφούν τον... κίνδυνο και επισκέφτηκαν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Ξεναγήθηκαν σ' όλο το εύρος του υποτιθέμενου "κρανίου τόπο". Τις Σκουριές, το Μάντεμ Λάκκο και την Ολυμπιάδα και διαπίστωσαν και εκείνοι με τη σειρά τους πόσο πολύ απείχαν τα συντελειακού χαρακτήρα ακούσματα τους από την πραγματικότητα.


Αντίκρισαν έναν τόπο που η αναγέννηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας προσφέρει τις μέγιστες δυνατές αναπτυξιακές προοπτικές με σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στις κοινότητες κατοίκων που ενυπάρχουν μέσα σ' αυτόν. Ένα τόπο στον οποίο σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα της κρίσης, γεννιούνται παιδιά, γεμίζουν σπίτια και σχολειά. 


Αντάλλαξαν χαμόγελα και ευχές με τους εργαζόμενους για ακόμη καλύτερη συνέχεια στο έργο τους, υποσχόμενοι παράλληλα, όπως τους είπαν, να μην επιτρέψουν σε κανένα άσχετο ή προκατειλημμένο με τα μεταλλεία να τους "ζαλίσει ξανά το μυαλό με κούφια λόγια"... 


Και αυτοί τώρα πια ξέρουν, ποια είναι η αλήθεια και ποια τα παραμύθια...