Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ:"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι της Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής δεν είναι ούτε οι πρώτοι και ούτε φυσικά οι τελευταίοι που μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψη τους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας διαπίστωσαν πόσο κάκιστα ενημερωμένοι, αν όχι σκοπίμως παραπληροφορημένοι, ήταν γύρω από το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Το ευτύχημα είναι ότι και σ' αυτήν την περίπτωση οι κάτοικοι της Τρίγλιας που ήρθαν και είδαν με τα μάτια τους αυτό που γίνεται στα μεταλλεία, αντιλήφθηκαν την απόσταση ανάμεσα στην αλήθεια και τους ανακριβείς ισχυρισμούς των δήθεν οικολόγων και αυτόκλητων προστατών της... ανάπτυξης, της... ευημερίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Έχουν αποκτήσει γνώση και άποψη. Αυτό που με τίποτα δε θέλουν οι "antigold".

Λογικό και επόμενο, καθώς η αλήθεια δεν αντέχει να κρύβεται πίσω από κινδυνολογικές παραμυθίες και καταστροφολογικές φαντασιώσεις.

Γι' αυτό άλλωστε αυτές οι επισκέψεις και ξεναγήσεις στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής απλών πολιτών που δεν φέρουν κομματικές ταμπέλες ή "αγωνιστικά" φορτία έχουν ενοχλήσει όσο τίποτα άλλο τους πολέμιους της μεταλλευτικής.

Το ψέμα τους από... επιδημία μετατρέπεται αργά μεν, σταθερά δε, σε... ίωση μέχρι την οριστική και αμετάκλητη θεραπεία από την αλήθεια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.