Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΠΟΣΟ "ΑNTIGOLD" EINAI TO ANTIGOLDGR.ORG... ΤΕΛΙΚΑ???

Το ερώτημα που βάλαμε ως τίτλο στην ανάρτηση μας, αυτή τη φορά δεν είναι ρητορικό... Είναι ουσιαστικό και πηγή προέλευσης έχει τις πρακτικές του «παρατητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» και τα... ανώνυμα σχόλια που προκαλούν αυτές οι πρακτικές.

Είναι γεγονός, ότι δεν θα τολμούσαμε ούτε ως σκέψη να μπούμε στη διαδικασία επίλυσης αυτής της δυσεπίλυτης εξίσωσης, αν δεν προηγούνταν η «νέο-πυθαγορικού» τύπου ανάρτηση του antigoldgr.org, με τίτλο: «#skouries πως στήνεται μια δήθεν "εγκληματική οργάνωση" από "ανώνυμα δημοσιεύματα».

Λέμε «νέο-πυθαγορικού» τύπου και το εννοούμε, καθώς για πρώτη φορά ίσως στα ελληνικά χρονικά αποπειράται με…  αλγεβρικό τρόπο η εξίσωση και η συνάρτηση πράξεων και ενεργειών που το αξιόποινο τους διερευνάται από τη δικαιοσύνη με την ηλεκτρονική δημοσίευση και τον σχολιασμό τους σε blog!!!

Για να το κάνουμε πιο λιανά κατά το  antigoldgr.org φέρουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης (αν όχι το μεγαλύτερο) για τους λογαριασμούς που’χει ανοίξει με τη δικαιοσύνη, καθώς οι δημοσιεύσεις συμβάντων που έγιναν από το blog μας κατά τη χρονική περίοδο Μαΐου –Αυγούστου 2013  δε φέρουν το τεκμήριο της επωνυμίας και κατ’ επέκταση της αξιοπιστίας...

Σε δεύτερο χρόνο, οι νεο-πυθαγόρειες συναρτήσεις και εξισώσεις του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» το οδήγησαν στο «αξίωμα», ότι οι «Πολίτες Αριστοτέλη» στοχεύουν στη δημιουργία «κλίματος» και «συνθηκών επηρεασμού της κοινής γνώμης»....!

Εμείς άλλωστε δεν ήμασταν που για να... εμψυχώσουμε την μεταλλευτική κοινότητα είπαμε «πως δεν μας νοιάζει αν θα σκοτωθούν παιδιά, αν θα ανοίξουν κεφάλια και αν θα πάει κόσμος στη φυλακή»;


Η μήπως δεν ήμασταν αυτοί που για να υπερθεματίσουμε αυτή τη «στρατηγική» (ΜΑΤ στο βουνό) δεν υπενθυμίσαμε ότι «ότι δε δούλεψε γεωτρύπανο σε εμάς... τα κάψαμε και τα ανατινάξαμε, ενώ όταν χρειάστηκε και στην Ιερισσό βγαίναμε με το όπλο μπροστά»;

Το μόνο που παρέλειψε να μας προσάψει το antigoldgr.org είναι η εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών. Δυστυχώς, για εκείνο και τα «νεοπυθαγόρεια θεωρήματα» του το... πρόλαβε ο ιδρυτής του, δηλώνοντας από την πρώτη σχεδόν στιγμή πως αυτή «η επίθεση δεν ήταν προβοκάτσια»...

ΤΑ... ΛΆΘΗ ΤΟΥ BLOG «ΠΟΛΙTΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και τα.... λάθη που κάναμε ως  blog ενημέρωσης και άποψης σε ζητήματα που άπτονται του μεταλλευτικού ζητήματος της ΒΑ Χαλκιδικής. Δεν ζητήσαμε ποτέ την «άδεια» και δεν πήραμε ποτέ αντίστοιχα την «έγκριση» του «παρατηρητηρίου...»!

Το μεγαλύτερο... λάθος μας περιγράφεται ξεκάθαρα μέσα στην αυτό-αγιογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα και μεταξύ άλλων αναφέρεται το εξής:

«ο μοναδικός νόμιμος στην περιοχή φορέας που υπάρχει εγκεκριμένος από την ελληνική δικαιοσύνη για να «παρατηρεί, ενημερώνει, καταγγέλλει…» είναι το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων». Εξηγήθηκε λοιπόν πως πρέπει να γίνει κατανοητό  ότι όταν πέσει στην αντίληψή μας κάτι σχετικό με τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν θα πάρουμε ούτε τον Δεσπότη για να ενημερώσουμε, ούτε τον μπακάλη, αλλά θα πάρουμε αυτόν τον οποίο το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έχει εγκρίνει ως αρμόδιο να παρατηρεί τις μεταλλευτικές δραστηριότητες».

Καταλαβαίνουμε όλοι το... μέγα σφάλμα που κάναμε και το οποίο «φλερτάρει» με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος κακουργηματικής μορφής. Τολμήσαμε και σηκώσαμε ενημερωτικό και κριτικό ανάστημα απέναντι στο αλάθητο, αξιόπιστο και αντικειμενικό από τη γέννηση του «παρατηρητήριο...». 

Αν δεν ήμασταν εμείς να... ενοχλούμε και να... αποπροσανατολίζουμε το «μοναδικό νόμιμο και εγκεκριμένο απο την ελληνική δικαιοσύνη φορέα παρατήρησης, ενημέρωσης και καταγγελίας...» με τις αναρτήσεις μας, θα ήταν εκείνο που... πρώτο θα είχε ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα την Ελληνική κοινή γνώμη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, τις μικρότερου βεληνεκούς εμπρηστικές που προηγήθηκαν σε Σκουριές και Φισώκα, κάτι ανάλογες επιθέσεις (εμπρησμοί, βαψίματα και... ναυάγια) σε ΙΧ αυτοκίνητα, καταστήματα, τροχόσπιτα και βάρκες κατοίκων της Ιερισσού, που είτε ήταν εργαζόμενοι στα μεταλλεία, είτε αιρετοί εκπρόσωποι της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Όλα αυτά θα είχαν αναδειχθεί ενημερωτικά από το καθ’ ύλην αρμόδιο «παρατηρητήριο...». Εμείς όμως το εκνευρίσαμε με τη στάση μας και το υποχρεώσαμε σε ρόλο απλού παρατηρητή... και όχι... ενημερωτή, όπως το όρισε το πρωτοδικείο!

Επίσης, όλα αυτά θα είχαν αποτραπεί ή τακτοποιηθεί εγκαίρως αν το «παρατηρητήριο... γνώριζε την ταυτότητα μας. Με ποιο τρόπο; Με μια προληπτική μήνυση, ή αγωγή στην καλύτερη. Την χειρότερη των... νουθεσιών την αφήνουμε να... οργιάσει μέσα στη φαντασία του καθενός.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ... ΛΑΘΗ 

Βέβαια, δεν είμαστε οι πρώτοι που αψηφήσαμε την πρωτοκαθεδρία του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», ως αποκλειστικού και νόμιμου πυλώνα ενημέρωσης ζητημάτων αιχμής που αφορούν τη ΒΑ Χαλκιδική.

Είχαν προηγηθεί και κάποια άλλα ιστολόγια, τα όποια επιπλέον τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις αγαθές οικολογικές προθέσεις του με αφορμή την εμπλοκή του ιδρυτή του στην υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου και ειδικότερα σ’ ότι αφορά την έκταση των 8.600 στρεμμάτων του δάσους της Ουρανούπολης.

Μάλιστα, ένα εξ αυτών των ιστολογίων είχε το θράσος σε ανάρτηση του να υπονοήσει και επαγγελματικά συμφέροντα (!!!) με αφορμή αυτές τις ανταλλαγές, όταν ό ίδιος ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου» έχει πει κατ’ επανάληψη, ότι εδώ και 18 χρόνια μέρα-νύχτα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την αποτροπή των μη αναστρέψιμων περιβαλλοντικών επιπτώσεων ένεκα της μεταλλευτικής.

Μεταφέρουμε ένα μικρό-ενδεικτικό απόσπασμα αυτής της θρασύτατης ανάρτησης:

«Οφείλουμε επίσης να κοινοποιήσουμε δυο μικρά αποσπάσματα από την κατάθεση του (εν λόγω) κ. (...) στη δίκη της Ξάνθης τον Δεκέμβριο του 2008 όταν προσήλθε μάρτυρας υπεράσπισης υπερ της μονής Βατοπεδίου.
1. Πρόεδρος του δικαστηρίου (απευθυνόμενη στον... εν λόγω μάρτυρα):
Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν πηγαίνατε η αντιπροσωπεία στο Άγιο Όρος θα είχαν επιστραφεί και ενδεχομένως δεν θα υπήρχε αυτή η δίκη και το ανάθεμα…
2. Ερώτηση δικηγόρου:
Εσείς που είστε μηχανικός θα πάρετε δουλειές εκεί μέσα; (εννοώντας στο δάσος το οποίο η συμβολαιογραφική πράξη το αναφέρει σαν άρτιο και οικοδομήσιμο)
Απάντηση του εν λόγω κυρίου:
Προφανώς ναι, κακό είναι;»...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τίποτα δεν είναι... κακό όταν εκπορεύεται και εκπέμπεται ως... μήνυμα,... καταγγελία, και... προειδοποίηση από το «παρατηρητήριο...». Το «κακό» σ’ αυτόν τον τόπο το... συντηρούμε εμείς που δεν καταλαβαίνουμε τις αγνές και άκρως περιβαλλοντικές ανησυχίες του και παρερμηνεύουμε τις οξείες... οικολογικές δράσεις του.

Και γι’ αυτό το λόγο οι «Πολίτες Αριστοτέλη» πρέπει δια της στοχοποίησης και της ποινικοποίησης των δημοσιεύσεων τους τους να βγουν από τη μέση.  Αρκετά...

Πλησιάζει άλλωστε και ο καιρός των... “camping-nistas” στα τέλη Αυγούστου, που η ολοκλήρωση των οίκο-δράσεων τους του συμπίπτει όλως τυχαίως χρονικά με την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, που οφείλει να τηρήσει τις προ-προ-προεκλογικές υποσχέσεις της...

Πως θα γίνουν πράξη όλα αυτά τα... αναπτυξιακά σχέδια όταν στη μέση παρεμβάλλονται blog σαν το δικό μας, που αμφισβητούν με τα γραπτά τους και μόνο, πόσο... “antigold” είναι τελικά το antigoldgr.org…;