Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ "ANTIGOLD" ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναμφίβολα, κεντρίζει το ενδιαφέρον η παρουσία του στρατηγικού αναλυτή και συμβούλου της Ελληνικής κυβέρνησης Δρ. Νικολάου Λυγερού την προσεχή Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της Ιερισσού.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου "Κλεισγένης" και του περιοδικού "Κυττάρου" Ιερισσού και η ομιλία του Νίκου Λυγερού έχει θέμα: "Ανθρώπινη Στρατηγική Ανάπτυξης".

Το Δεκέμβριο του 2012 ο Νίκος Λυγερός συμμετείχε σε ημερίδα που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με θέμα: "Επιστημονική και Στρατηγική Ανάλυση του ορυκτού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας", όπου ο τίτλος ήταν το αναγκαίο κάλυμμα που χρησιμοποίησαν οι "antigold" για να προπαγανδίσουν εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρουμε, ότι σ΄αυτή την ημερίδα συμμετείχε και η αποκαλούμενη αφρόκρεμα των "antigold" καθηγητών, όπως οι: Γ. Τριανταφυλλίδης, Σ. Δημητριάδης, Θεόδωρος Ζάγκας και Κυριάκος Παναγιωτόπουλος (νυν δημοτικός σύμβουλος) των οποίων οι εισηγήσεις προηγήθηκαν του κ. Λυγερού.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί (συγκεκριμένα στο 2:20), πως όταν ήρθε η σειρά να μιλήσει ο δημοφιλέστερος Έλληνας στρατηγιστής υποστήριξε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι "το ακροατήριο κινδύνεψε να πεθάνει από κατάθλιψη" (!!!) από τις προηγηθείσες "antigold" εκτιμήσεις των καθηγητών... , ενώ σε κάποια άλλη στιγμή του βίντεο (στο 12:00) λέει,  ότι όσα άκουσε του θύμισαν "τι σημαίνει δάσκαλος στα κινέζικα..."

Πάντως, μέσα από το βίντεο προκύπτει ξεκάθαρα, πως ο κ. Λυγερός είναι κάθετα αντίθετος στην κήρυξη ΕΟΖ εντός της Ελληνικής επικράτειας. Το αναφέρουμε αυτό γιατί κάποιοι επιφανείς "antigold" της Θράκης στο πρόσφατο παρελθόν εμφανίζονταν ως θερμοί υποστηρικτές αυτού του "οικονομικού μοντέλου", μέχρι που το ξανασκέφθηκαν καλύτερα και το εγκατέλειψαν ως "αναπτυξιακό μοντέλο ανάπτυξης".

Επίσης, ο κ. Λυγερός είναι αντίθετος στην εξόρυξη σπάνιων γαιών και χρυσού με κυάνωση για περιβαλλοντικούς λόγους, όπως λέει, ενώ είναι πολύ θερμός υποστηρικτής της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και ειδικότερα του φυσικού αερίου.

Εδώ είναι και το λεπτό σημείο που κάνει, κατά τη γνώμη μας, την ομιλία του εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μπροστά σ' ένα ευαίσθητο κοινό όπως είναι αυτό της Ιερισσού. Οι συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία 3 χρόνια το έκαναν να νιώθει εξ αντανακλάσεως εχθρικά απέναντι σε κάθε είδους εξόρυξη; Ή όχι; 

Μήπως θα ηχούσε θετικά στα αυτιά τους μια επιστημονική άποψη, καλή ώρα σαν του κ.. Λυγερού, που θα πρότεινε αρχικά σεισμικές έρευνες και μετέπειτα την εγκατάσταση μιας εξέδρας πχ. σε απόσταση 48 χλμ από τις ακτές του κόλπου τις Ιερισσού για την εξόρυξη πετρελαίου ή φυσικού αερίου; Μπορεί να το μάθουμε την Τρίτη που έρχεται. Μπορεί και όχι...

Παρ΄όλα αυτά δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο από την "antigold" ημερίδα, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη στις 8 Δεκεμβρίου του 2012.
 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ άγριο το τρολάρισμα που δέχτηκαν οι αντιγκολντάδες από τον Λυγερό. Σούζες όμως όλοι.Ούτε κιχ δεν είπαν... Πειθαρχημένοι!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν ο Λυγερός έφτασε στα πρόθυρα της κατάθλιψης μετα απ' αυτά που άκουσε φανταστείτε να ήταν στο πάνελ ο αρχέγονος με το Μπένο. Την μανιοκατάλιψη θα την είχε στο τσεπάκι του!

Ανώνυμος είπε...

Η κεντρική ιδέα της ομιλίας του Λυγερού θα φανερώσει και τον εντολέα της εκδήλωσης...
Θα είναι τεράστια εκπληξη για τα δεδομένα της Ιερισσού να μιλήσει για την αναγκαιότητα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων.
Πιο πιθανό με φαίνεται να τους μιλήσει για τουρισμό, εμφιαλωτήρια, ρίγανη και βοτάνια, μεζονέτες. Οτι δηλαδή χαιδεύει τα αυτιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Κατά σύμπτωση εκείνη την ημέρα έκαψαν το γεωτρύπανο στη Φισώκα.

Δυο μέρες πριν είχαν κάνει πρόβα εφόδου στις Σκουριές με μολότοφ στις γεννήτριες πετρελαίου του εργοταξίου.

Το σχόλιο μου μπορεί να είναι άσχετο με το σχόλιο σας αλλα παρακαλώ να δημοσιευτεί.Δεν βρίζω. ΘΥΜΑΜΑΙ!!!