Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ? ΠΑΝΩ ΑΠ' ΌΛΑ Η ΑΥΤΟ... ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ANTIGOLDGR.ORG!

Φώτο από τον "antigold" αποκλεισμό της Επ. Ο. Ιερισσού-Ουρανούπολης
τον Ιανουάριο του 2013 εναντίον της Μονής Ιβήρων
Το antigoldgr.org σε μια απέλπιδα προσπάθεια επανασύνδεσης του με την απολεσθείσα αξιοπιστία, σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, από την πρώτη σχεδόν στιγμή της ίδρυσης του, έφτασε στο σημείο να ανακαλύψει ξανά την... Αμερική για να αυτοεπιβεβαιώσει τη ματαιοδοξία του. 

Επί της ουσίας, τους πολύ στενούς δεσμούς του με την αναπτυξιακή υστέρηση και τη διαρκή υποδαύλιση της κοινωνικής έντασης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Η «νέα» Αμερική που ανακάλυψε το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» είναι η συμφωνία παραχώρησης 924 στρεμμάτων της Ιεράς Μονής Ιβήρων στην Ελληνικός Χρυσός στη θέση Νταμπίζ στις Σκουριές για να γίνει ο χώρος απόθεσης των υλικών εξόρυξης από το ανοικτό όρυγμα (open pit) του μεταλλείου.

Το antigoldgr.org, που ως γνωστόν, με ότι θυμάται, χαίρεται..., ξαναβρήκε το νήμα της ιστορίας αυτής, μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στην επεισοδιακή  συνάντηση που είχαν αιρετοί εκπρόσωποι της νέας δημοτικής αρχής με αντιπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για το νέο επιβατικό λιμάνι της Ουρανούπολης την περασμένη Δευτέρα με αφορμή τις αντιρρήσεις που διατυπώνουν οι επαγγελματίες της και αφορούν τη χωροθέτηση του νέου λιμένος στο ύψος του Ξενία.

Τελικά, μόνο αυτό δε συζητήθηκε λόγω της “antigold” εμμονικής στάσης ενός εκ των αιρετών εκπροσώπων του δήμου απέναντι στον αντιπρόσωπο της Ιβήρων, σ’ ότι αφορά τις... #skouries (δείτε εδώ).  

Αυτή όμως η υπόθεση έχει μπαγιατέψει για τα καλά, ασχέτως αν το «παρατηρητήριο» κάνει πως δε θυμάται...

Για να τη φρεσκάρει όμως στην πιθανή αδύνατη μνήμη κάποιων έβαλε στο παιχνίδι της υπενθύμισης για τους γνωστούς επικοινωνιακούς λόγους και την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ήταν αναγκαία η μεσολάβηση της για να μετατρέψει την πατάτα της δήθεν «πώλησης» της έκτασης, που... αποκάλυψε στις 19 Σεπτεμβρίου σε «δωρεά»... (Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ανάλογη μεθόδευση υπήρξε και στη στημένη υπόθεση της «ύπαρξης ραδίου και άλλων στοιχείων» που δήθεν εντόπισε το ΕΛΚΕΘΕ στο βυθό της θάλασσας του Στρατωνίου τον περασμένο Ιούνιο, αλλά τελικά θα... αποφανθεί το βαθυσκάφος «Κατερίνα»).

Αφού όμως επιμένουν να μη θυμούνται τα βασικά θα τους υπενθυμίσουμε εμείς, ότι στις 18 Ιανουαρίου του 2013 ημέρα Παρασκευή, μέλη του συντονιστικού απέκλεισαν στο ύψος του καρνάγιου της Ιερισσού το δρόμο προς Ουρανούπολη διαμαρτυρόμενοι για τις... φήμες που έλεγαν πως η Ιβήρων πούλησε την έκταση στο Νταμπίζ στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Μάλιστα, το συντονιστικό απαιτούσε και συνάντηση με την Ιερά επιστασία και αντιπροσώπους της Ιβήρων για να υποχωρήσει και να ανοίξει το μπλόκο (δείτε εδώ).

Επίσης, θα τους επαναφέρουμε στη μνήμη, ότι σ' εκείνη την περίπτωση κάποιοι ανεγκέφαλοι έφτασαν στο σημείο να κόψουν ολόκληρα δέντρα και να τα ρίξουν τόσο στο δρόμο (!!!!) από Ιερισσό προς Ξηροποτάμι και από Ιερισσό προς Στρατώνι (δείτε εδώ). 

Μάλιστα, στη δεύτερη «επιχείρηση» (δρόμος προς Στρατώνι) κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του κάτοικος του Στρατωνίου μαζί με τη σύζυγο του, αφού γλίτωσε πάρα τρίχα την πτώση του κορμού του δέντρου επάνω στο εν κινήσει ΙΧ του (δείτε εδώ).

Τέλος, θα υπενθυμίσουμε ότι αυτή η κατάσταση «γέννησε» τη συγκλονιστική επιστολή που έστειλαν τα 3 σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στις 24 Ιανουαρίου 2013 προς τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Ιβήρων και η οποία έβαλε πολλά πράγματα στη σωστή τους βάση σε σχέση με τη στρεβλή εικόνα που ήθελε το «συντονιστικό» να περάσει προς τα έξω, ως «κεντρικό μήνυμα» της δήθεν τοπικής κοινωνίας (δείτε εδώ αλλα και εδώ).

 Μπράβο, στο «παρατηρητήριο» που μπορεί να... τρυγά περσινά και προπέρσινα ξινά σταφύλια, όμως το ξύδι, κρασί δε γίνεται... Και αν γίνεται, δεν πίνεται...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίνετε μεγάλη αξία σε κάτι που έχει κλείσει τον κύκλο του...