Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΙ-ΧΡΥΣΟΙ

«αλεξι- & αλεξί- : α' συνθετικό με λόγια προέλευση σε σύνθετα ονόματα, στα οποία δηλώνει ότι αποτρέπεται ή εμποδίζεται η καταστρεπτική ή ανεπιθύμητη δράση αυτού που εκφράζει το β' συνθετικό: αλεξι~κέραυνο, αλεξίπτωτο· αλεξίσφαιρος».

------------------------------------------------------------------

Γιατί άραγε επισκέφθηκε ο νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη τον Τσίπρα Αλέξανδρο, προχθές στη Θεσσαλονίκη; Ακολουθούν μια ντουζίνα πιθανοί λόγοι:

1. Για να υποβάλει τα (πολιτικά και αντιμεταλλευτικά) σέβη του. 

2. Για να κλαφτεί που οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ τον πιέζουν αφόρητα και τον καπελώνουν ασύστολα. 

3. Για να σιγουρευτεί ότι δεν τον εγκατέλειψε ο κύριος πολιτικός φορέας που τον στήριξε να εκλεγεί. 

4. Γιατί του το είπαν οι Συριζο-συμβουλάτορές του, αφού μέχρι τώρα αποφεύγει επιμελώς να δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής για τα μεταλλεία.

5. Για να καλέσει τον Αλέξη σε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. Αριστοτέλη, ώστε να δοθεί σους αλεξί-χρυσους η ευλογία του. 

6. Για να μην καρφωθεί ο Αλέξης και πάει για τρίτη φορά στην Ιερισσό και καμία στα Μαδεμοχώρια, άσε που μπορεί να τον περίμεναν πάλι στο δρόμο οι πραγματικοί κάτοικοι και εργάτες της Χαλκιδικής.

7. Διότι ο Αλέξης ήταν πολυάσχολος και θεώρησε ότι αρκετά ασχολήθηκε με τα μεταλλεία, αφού ούτως ή άλλως τα ψηφαλάκια στη ΒΑ Χαλκιδική είναι εξασφαλισμένα.

8. Για να παρακαλέσει για καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς/μεταλλωρύχους (βλ. «πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» του Αλέξη, δηλ. σεμινάρια μελλοντικών ανέργων). 

9. Για να αποφύγει ξανά να πάρει καθαρή θέση για τα μεταλλεία και να κρυφτεί πίσω από τον Αλέξη.

10. Γιατί βόλευε χρονικά και τους δύο, αφού ο Μίχος έχει τις δουλειές του στη Θεσσαλονίκη και ούτως ή άλλως είναι ζήτημα κάθε πότε θα είναι στην Ιερισσό.

11. Για να εξασφαλίσει πόρους για το Δήμο Αριστοτέλη, ώστε να καταφέρει να δείξει και κάνα έργο (όλοι οι Δήμοι αυτό κάνουν με την «κεντρική κυβέρνηση των Αθηνών», μόνο που εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση).

12. Γιατί κοντά στον μαιντανό ποτίζεται κι η γλάστρα (αν και ο μαιντανός μέχρι τώρα ήταν ο Αλέξης, μέσα σ’ όλα το παιδί, αρκεί να έχει βαβούρα, ανατροπή και ψηφαλάκια).

Φυσικά δεν μάθαμε (κι ούτε πρόκειται ποτέ) ποιό είναι το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλει να προωθήσει ο Αλέξης για τη Β. Χαλκιδική. Πώς δηλαδή θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας που είπε στον Μίχο.  

 Όπως δεν μάθαμε ΠΩΣ θα υλοποιηθούν όλα αυτά που έταξε την ίδια μέρα στο Βελλίδειο, σαν ετεροχρονισμένος παπαγάλος του πάλαι ποτέ ηρωικού ΠΑΣΟΚ. Όλοι ΘΑ πάρετε, αρκεί να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖ«Α». Όλη η ομιλία του Αλέξη, όπως και η κουβεντούλα που έκανε με την ομάδα Μίχου, ήταν γεμάτη από αοριστίες, ανεδαφικές υποσχέσεις, αερολογίες και μηδέν ρεαλισμό.

Και βέβαια υπάρχει το μοντέλο Μίχου για τη Β. Χαλκδική (τσιμέντο, τουρισμός, μελίσσια και pellets). Οι πολλές παραλλαγές αυτού του μοντέλου, σε συνδυασμό με την ξάπλα στο δημόσιο και τις αέναες επιδοτήσεις ων κουτόφραγκων, στους οποίους θα πουλήσουμε και αγριάδα, θα αποτελέσουν την γνήσια ελληνική λύση για την έξοδο από την κρίση. Ή μήπως τελικά είναι μέρος του προβλήματος;