Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ: "ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ"

 *Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στον Όμιλο Κοπελούζου  ανήκει η έκταση από την οποία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  παράνομα έπαιρνε χαλίκια !!!. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ και στον Δημήτρη Κολιό σε συνέντευξη του και με αφορμή πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο. 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μάλιστα τόνισε πως το υλικό το έπαιρνε παράνομα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για να κάνει έργα αγροτικής οδοποιίας, τα οποία χαρακτήρισε έκτακτης ανάγκης.

Συμπλήρωσε δε πως από το ίδιο παράνομο λατομείο έπαιρναν υλικά και άλλοι !!!.

Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις δημιουργούν πλήθος ερωτημάτων τα οποία καλούνται πλέον να τα απαντήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
  •   Ποιοι έκλεψαν τα υλικά;
  •   Ποιοι το γνώριζαν και τι έπραξαν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας
  •  Υλικά για αγροτική οδοποιία μπορούσαν νόμιμα να τα προμηθευθούν οι ενδιαφερόμενοι και πόσες ποσότητες αγοράσθηκαν τα τελευταία χρόνια και από που;
  • Ο Όμιλος Κοπελούζου γνώριζε για αυτήν την δραστηριότητα στην ιδιόκτητη έκτασή του;
  • Είναι δυνατόν την περίοδο που βρισκόμαστε να γίνονται παράνομες πράξεις από φορείς, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα;
 Λόγω του ότι δεν είμαστε λατόμοι ή πολιτικοί, δεν θα μπούμε σε κάποιες άλλες σκέψεις που δημιουργούν άλλου είδους υποψίες.

Το θέμα συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και με σχόλιο του ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ στο δήμο Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης στην facebook:

“Δηλώσεις του κυρίου δημάρχου για την επιβολή προστίμου 57.000 ευρώ προς τον δήμο Αλεξανδρούπολης όσο αφορά παράνομες εξορυκτικές εργασίες χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, απο οικοπεδική έκταση συμφερόντων Κοπελούζου στην ΒΙ.ΠΕ. Αλεξ/πολης!!!

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η επιλεκτική περιβαλλοντική συνείδηση του κυρίου Λαμπάκη, μια και πέρα από αυτό το γεγονός της παράνομης εξορυκτικής εργασίας και της επιβάρυνσης των δημοτών με αυτό το πρόστιμο, εγείρονται τεράστια ερωτήματα σε σχέση με την συνεχιζόμενη σιωπή του όσο αφορά την ενημέρωση του κοινού για την μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη συμφερόντων του κυρίου Κοπελούζου, σε αντίθεση με τις μεγάλες αντιδράσεις της Καβάλας για αντίστοιχη επένδυση!”

Αναδημοσίευση από www.faros24.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Λαμπάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό "Maximum 93,6" είπε ότι ο δήμος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και ότι η ποσότητα χαλικιών που πάρθηκε από το μη αδειοδοτημένο λατομείο είναι πολύ μικρότερη απ' αυτή που καταλογίζεται από την επιθεώρηση μεταλλείων και την περιφέρεια (μπορείτε να ακούσετε τις δηλώσεις του κ. Λαμπάκη εδώ).

Πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή την ιστορία είναι ότι ο κ. Λαμπάκης δεν είναι τελικά ένας φανατικός διώκτης πάσης φύσεως επενδύσεων. 

Υπάρχουν και κάποιες επενδύσεις που τις στηρίζει...Ακόμη και αν αυτές οι επενδύσεις δεν έχουν λάβει επίσημη αδειοδότηση από την πολιτεία, αλλα παρ' όλα αυτά λειτουργούν!!!

Περίεργα και απροσδόκητα πράγματα για έναν ακραιφνή υπέρμαχο και διαπρύσιο εκφραστή της "antigold" νομιμότητας...