Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΔΕΗ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ «ΣΩΖΕΙ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...?

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη αν και πασίγνωστη διώκτρια της μεταλλευτικής δραστηριότητας προέβει σε μια κίνηση που εκπλήσσει!

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς το ΥΠΕΚΑ για την αναβάθμιση του πρακτορείου ΔΕΗ στην Αρναία, μέσα στους πολύ σημαντικούς λόγους που έθεσε και που καθιστούν, κατα τη γνώμη της, επιβεβλημένη τόσο τη συνέχιση της λειτουργίας του, όσο και την στελέχωση του με επιπλέον προσωπικό είναι και οι αυξημένες ανάγκες που έχουν και οι υποδομές των Μεταλλείων Κασσάνδρας!

Στην ερώτηση που η κ. Ιγγλέζη κατέθεσε από κοινού με τη συνάδελφο της κ. Ουζουνίδου αναφέρονται τα εξής:

"Συγκεκριμένα το πρακτορείο Αρναίας εξυπηρετεί σήμερα μια έκταση περίπου 740 τ. χλμ και 20 χωριά του δήμου Αριστοτέλη,τους τριγύρω των κατοικημένων περιοχών οικισμούς και μεμονωμένες οικίες. Πιο συγκεκριμένα,καλύπτει τις ανάγκες:

· πλήθους τουριστικών καταλυμάτων ( ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων) , που ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτούν άμεση εξυπηρέτηση

· της νήσου Αμμουλιανής που τροφοδοτείται υποθαλάσσια και παρουσιάζει πρόσθετη δυσκολία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης 

· των πολυάριθμων κεραιών κινητής τηλεφωνίας- τηλεόρασης , σε πολύ δύσβατες και απομακρυσμένες ακόμα και από την Αρναία περιοχές

· τον υποσταθμό Σταγείρων 150/20 kv ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από τον Πολύγυρο

· των μεταλλείων σε Στρατώνι – Ολυμπιάδα και Μαδέμ Λάκκο που απαιτούν πρόσθετο τεχνικό προσωπικό από το πρακτορείο Αρναίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το πρακτορείο Αρναίας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί άμεσα έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Επειδή το πρακτορείο Αρναίας προσφέρει απαραίτητες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις του νομού και τους πολίτες,

Επειδή η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με την κατεδάφιση των κρατικών δομών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

· Εγγυάται την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του πρακτορείου;
· Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η ΔΕΔΔΗΕ στην άμεση στελέχωση του Πρακτορείου Αρναίας με εξειδικευμένο προσωπικό"

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Αναμφίβολα, έχει δίκιο η κ. Ιγγλέζη που τονίζει, ότι ανάπτυξη δε σημαίνει και κατεδάφιση των κρατικών δομών, τη στιγμή μάλιστα που η υπολειτουργία του πρακτορείου της ΔΕΗ στην Αρναία έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που αναγκάζονται να πηγαίνουν μέχρι τον Πολύγυρο και ότι συνεπάγεται αυτό σε κόστος χρήματος και χαμένων ωρών.

Όπως αντίστοιχα έχει άδικο όταν υποστηρίζει ότι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και ειδικότερα η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας είναι ζημιογόνα και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, επειδή προφανώς τα μεταλλεία δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα, που αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία και βασική προτεραιότητα της νέας αριστεράς.

Πάντως, το γεγονός ότι η κ. Ιγγλέζη συνέδεσε και τις ανάγκες των μεταλλευτικών υποδομών με την ανάγκη παραμονής και ενίσχυσης του πρακτορείου ης ΔΕΗ στην Αρναία έχει τη σημασία του.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση το μείζον είναι να υπάρξουν θετικές εξελίξεις γι' αυτή την υπόθεση.

Πηγή ανάρτησης: respentza.blogspot.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε μην το ξεχνάτε.Και μην ξεχνάτε επίσης πως η ρητορική Μίχου που πλάνεψε τους 500 Μαδεμοχωρίτες υπέρ του ότι είναι "υπερ της παραδοσιακά υφιστάμενης δραστηριότητας" έχει δημιουργήσει πλέον σχολή.Μια μέτρια πολιτικός όπως η Ιγγλέζη δε σημαίνει ότι είναι και χαζή για να μην τον μιμηθεί...