Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος εξέδωσε δελτίο τύπου, που αφορά τη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Το δελτίο τύπου επιβεβαιώνει μεν το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε ανάμεσα στις δυο πλευρές (δήμου και Τσίπρα), από την άλλη δε αφήνει να περάσει μέσα  από τις γραμμές του το "πολιτικό μήνυμα" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα, προκαλώντας ερωτηματικά για τις ανάγκες, που πρόκριναν την ενσωμάτωση  αυτού του... μηνύματος, μέσα σ' ένα δελτίο τύπου δημοτικής αρχής.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν ενημερώνει το δελτίο τύπου για το ποια ήταν η αντίδραση και η θέση του δημάρχου στις εξαγγελίες Τσίπρα περί "κλεισίματος του μεταλλείου στις Σκουριές", επί κυβερνήσεως του και η ένταξη των εργαζομένων σε "πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων εργασίας" .

 Επιπλέον, είναι απολύτως θεμιτό να επιδιώκει ο δήμαρχος οποιουδήποτε δήμου όχι μόνο του δικού μας, την εύρεση τρόπων μετάβασης της ζωής των δημοτών σε συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι τόνισε ο δήμαρχος στον κ. Τσίπρα.

Ωστόσο, είναι περίεργο που ο κ. Μίχος δεν θυμήθηκε να ενημερώσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (τουλάχιστον αυτό δεν προκύπτει από το δελτίο τύπου), ότι η ευημερία και η ανάπτυξη είναι μια πραγματικότητα για τους κατοίκους του δήμου, και στα βόρεια χωριά πλέον, (τα νότια χωριά είχαν και έχουν τον τουρισμό ως βασικό μοχλό ανάπτυξης) εξαιτίας της δυναμικής αναβίωσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας. 

Δε το λέμε εμείς. Το λένε τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής.

 Ευτυχώς, στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η "ανάγκη εξομάλυνσης και εκτόνωσης του κλίματος έντονης αντιπαράθεσης στην περιοχή", όπου παραμένει εξαιρετικό το ενδιαφέρον της εύρεσης αλλά και της εφαρμογής αυτού του τρόπου από μέρους της δημοτικής αρχής, που θα φέρει την ειρήνευση και τη συμφιλίωση στον τόπο.

 Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου.

 "To Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 14:00 στα γραφεία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αριστοτέλη, των 4 Αντιδημάρχων και του πλειοψηφίσαντα Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζουμπά, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τη νέα Δημοτική Αρχή για την ανάληψη των καθηκόντων της, η οποία προήλθε από ένα εντυπωσιακό εκλογικό αποτέλεσμα ανατροπής που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και τόνισε είναι σημαντικό να δημιουργηθούν οι συνθήκες περιφερειακής ανασυγκρότησης στην περιοχή.


Επιπλέον, παρουσίασε τη θέση του κόμματος σε σχέση με την μεταλλευτική δραστηριότητα και αναφέρθηκε στο διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θέλει να προωθήσει στη βόρεια Χαλκιδική, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν θα έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.


Από την πλευρά του ο κ. Μίχος ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια τον κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μια κοπιαστική διαδικασία, όπου με βασικό μέλημα την ενότητα όλων των δημοτών, επιδιώκει τη μετάβαση προς την ευημερία και την ανάπτυξη. Δήλωσε ότι σύσσωμη η δημοτική αρχή θα εργαστεί σκληρά σε αυτήν την κατεύθυνση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη βεβαιότητά του για τη συμπαράσταση όλων των δημοτών σε αυτήν την προσπάθεια. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αριστοτέλη μαζί με τους Αντιδημάρχους ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για θέματα που αφορούν το Δήμο αλλά και τις προοπτικές που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από το διάλογο. 

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει εξομάλυνση του κλίματος της έντονης αντιπαράθεσης που υπάρχει στην περιοχή, και θα πρέπει να καταβληθούν εκατέρωθεν συγκεκριμένες προσπάθειες για την εκτόνωσή της.


Τέλος, ο δήμαρχος Αριστοτέλη απηύθυνε πρόσκληση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφθεί την περιοχή και να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε."

Πηγή ανάρτησηςrespentza.blogspot.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν την εντύπωση ότι είναι θέμα χρόνου να καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα, επειδή πάλι νομίζουν ότι έχουν καταλάβει ήδη τη "θερινή κατοικία" του ανατέλλοντος αυτοκράτορα. Τις #skouries που λέτε και εσεις. Δεν έχει ταβάνι η αστειότητα σ'αυτό το μόρφωμα που θέλει να γίνει εξουσία.
Η τραγική ειρωνία θα είναι αντι ο λαός να ξεσπάσει στην κυβέρνηση σαμαρά βενιζέλου για τα αμέτρητα λάθη της να ξεσπάσει με αριστερή κυβέρνηση υποτίθεται λόγω των ανοησιών που προκαταβολικά μας ξεφουρνίζει ότι πρόκειται να κάνει, απλά και μόνο για να κάνει εντύπωση στον κομματικό στρατό της.

Ανώνυμος είπε...

προσωπικά βρίσκω εκληκτικές τις υποσχέσεις του θενιόρ τθιπραθ.
Θα ζούμε φίνα όλοι όπως και οι επαναστάτες στις #σκουριές.τζάμπα στέγη, τζάμπα φαί, τζάμπα συναυλίες, τζάμπα ρεύμα. η μόνη μας δουλειά;πορείες.σιγά τα αυγά. όλα τζάμπα με το συριζα. me gusta si!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Συριζαίοι έχουν αλλάξει πάντως. Σαν κόμμα του 3% δεν θα δέχονταν ποτέ σε οικογενειακή φωτογραφία τους να υπάρχει και η ελληνική σημαία!!!
Πως αλλάζουν συνήθειες οι άνθρωποι όταν προετοιμάζονται για εξουσία;Είναι εντυπωσιακό.