Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γ.ΜΙΧΟΣ ΣΤΟ SKAI RADIO (2o ΜΕΡΟΣ): "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ"

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη θέλει χρόνο για να μπορέσει να εδραιώσει τα νέα ήθη και έθιμα που οραματίζεται και θέλει να προσφέρει η διοίκηση του στην τοπική κοινωνία.

Αυτό ήταν το καινούριο στοιχείο που προέκυψε από το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ο νέος δήμαρχος υπογράμμισε, ότι ο ειλικρινής και ο έντιμος διάλογος με τη συμμετοχή όλων των πλευρών είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας και είναι αυτός που θα ανοίξει το δρόμο για την επαναφορά της ενότητας στην κοινωνία μέσω του αντικειμενικού προσδιορισμού της φέρουσας ικανότητας της περιοχής. Δηλαδή, όπως εξήγησε με και τη συνδρομή του δημοσιογράφου του "τι μπορεί να σηκώσει σε αναπτυξιακό επίπεδο και πλαίσιο η περιοχή".

Επανέλαβε, ότι ο δήμος δεν μπορεί να κλείσει τα μεταλλεία, καθώς δεν έχει καμία δικαιοδοτική δυνατότητα επί της λειτουργίας τους.

Πάντως, ο κ. Μίχος δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει  φαρμακερά βέλη εναντίον της διοίκησης Πάχτα υποστηρίζοντας, ότι πολλές από τις ακρότητες που έζησε η περιοχή στο παρελθόν οφείλονται και στις μηνύσεις που κατέθεσε σε βάρος κατοίκων της Ιερισσού ο επικεφαλής πλέον της αντιπολίτευσης στο δήμο, όπου ως γνωστόν το Μάρτιο του 2012 υπήρξε πολύωρη ομηρία του ίδιου και των συμβούλων του, πολιορκία του δημαρχιακού μεγάρου με εκτοξεύσεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, διακοπή του ρεύματος και του νερού εντός του κτιρίου  και καταστροφή των οχημάτων του τέως δημάρχου και ακόμη 2 δημοτικών συμβούλων του.

Κατά την προσωπική μας άποψη, αυτές οι εκτιμήσεις του κ Μίχου μόνο ευεργετικά δεν επιδρούν ως προς την καταπολέμηση της μάστιγας του διχασμού της κοινωνίας μας. 

Αφενός, γιατί μ' αυτές τις δηλώσεις θίγεται το μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που ψήφισαν Πάχτα στις εκλογές και αφετέρου κανένας νοήμων δεν πείθεται, ότι ο εμπρησμός των Σκουριών και τα όσα συνέβησαν μετέπειτα σε βάρος κατοίκων και εργαζομένων στην Ιερισσό ήταν μια μορφή ρεβανσιστικής απάντησης στις μηνύσεις που κατέθεσε ο κ.Πάχτας.

Αν πραγματικά υπάρχει διάθεση για επαναφορά της ενότητας στο δήμο μας, που θα οικοδομηθεί στη βάση ενός καλοπροαίρετου και έντιμου διαλόγου θα πρέπει να προηγηθεί μια ριζική απαλλαγή από τους... μπαμπούλες (συντονιστικό, antigoldgr.org κλπ) που θέλουν να ορίζουν την ατζέντα αυτού του πολύ σοβαρού διακυβεύματος.

Αλλιώς, άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε... 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μίχου ΕΔΩ, πηγαίνοντας με τον κέρσορας σας στο 2:04:00




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι όπως τα γράφετε! Το συντονιστικό και το παρατηρητήριο θα κάνουν το κουμάντο στο δήμο και ο Μίχος θα το παίζει αντιπολίτευση.Σκέτη κοροιδία!