Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ... #SKOURIES EΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ?

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χαλκιδικής Θεόδωρος Αδαλής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι πρόεδροι 13 εργατικών κέντρων Μακεδονίας και Θράκης ενόψει του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο στις 6 το απόγευμα .

Σύμφωνα με τον κ. Αδαλή το ποσοστό ανεργίας στη Χαλκιδική είναι στο 20%, όταν στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 30% με 40%,  γιατί όπως τόνισε..

..."στο βόρειο τμήμα του νομού τα μεταλλεία δημιουργούν απασχόλησης (1.200 προσλήψεις πέρυσι), ενώ στο νότιο είναι η τουριστική βιομηχανία. 

Ωστόσο, ειδικά στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις η ανασφάλιστη εργασία είναι ο κανόνας, ενώ πολύ δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί η αγορά με μία μόνο Επιθεωρήτρια Εργασίας."

Νομίζουμε ότι αυτές οι δηλώσεις του προέδρου του εργατικού κέντρου Χαλκιδικής παρέχουν τη δυνατότητα επαναφοράς της συναντίληψης και της συναίσθησης για το κάτω από ποιες συνθήκες ζούμε εμείς στη Χαλκιδική σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης (και όχι μόνο), που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Επειδή, κάποιοι στην περιοχή μας έχουν κάνει επάγγελμα τον ακτιβισμό και έχουν ενστερνιστεί το φανατισμό και το μίσος εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας που' χει παραγωγική ιστορία 2.500 και πλέον χρόνων, δε σημαίνει ότι πρέπει όλος ο υπόλοιπος κόσμος της περιοχής να πάρει διαζύγιο με τη λογική και την πραγματικότητα. Και ευτυχώς αυτό δε συμβαίνει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Επίσης, μακάρι όσοι επιχειρούν στην τουριστική βιομηχανία να συνειδητοποιήσουν ότι η ανασφάλιστη εργασία πρέπει να γίνει η εξαίρεση και να πάψει να είναι ο κανόνας τη στιγμή μάλιστα που έχουν τους χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ, πως έχει η κατάσταση έτσι όπως την περιέγραψαν οι υπόλοιποι 12 πρόεδροι των εργατικών κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί η εταιρεία εξαγοράζει συνειδήσεις...!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Το ποιο άμυαλο επιχείρημα από όλα τα άμυαλα επιχειρήματα των αντιδρώντων. Όποιος έχει διαφορετική γνώμη το κάνει για τα λεφτά. Όποιος θέλει να ζήσει την οικογένεια του, να σπουδάσει τα παιδιά του, να φροντίσει για τους ηλικιωμένους γονείς του, να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής του, το κάνει για τα λεφτά. Και η λύση που προτείνει ο Αστερίξ; Να κάνουμε όλους στην Ελλάδα άνεργους για να είμαστε όλοι ίσοι.

Όλη η Ελλάδα σας λεει ότι κάνετε λάθος. Οι επιστήμονες που δεν τολμούν να μιλήσουν υπό τον φόβο των αναρχικών τραμπούκων, τα κανάλια και όλος ο Ελληνικός λαός. Όλοι πληρώνονται; Μόνο αυτοί που ελπίζουν στο πολιτικό κέρδος είναι μαζί σας. Για ευνόητους λόγους. Καταστρέψατε την Χαλκιδική στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ η εταιρεία δεν εξαγοράζει συνειδήσεις.αυτή η εταιρεία πάράγει μεταλλευτικό έργο και προσφέρει εργασία σε χειρωνάκτες και επιστήμονες.εσείς είστε εσείς που εξαγοράζετε συνειδήσεις νέων ανθρώπων κοιμίζοντας τους τις συνειδήσεις μέσα από τις εξαρτησιογόνες ουσίες που τους μοιράζετε στα κάμπινγκ και στα στέκια σας μαζί με το χαρτζηλίκια που τους δίνετε ως ανταμοιβή για τις καλές υπηρεσίες τους. σπασίματα, βαψίματα και εμπρησμοί αυτοκινήτων και άλλα παρόμοια "αγωνιστικά".αν θέλει ο μίχος να μείνει στην ιστορία ως ένας δήμαρχος που πρόσφερε στην κοινωνία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αποκάλυψη της σέχτας σας και την παράδοση της στη δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Που ήσουν Αστερίξ; Πουλούσες μπλουζάκια για να βγάλεις μεροκάματο; Μη μας πεις ότι ο αγώνας είναι για τα δέντρα και όχι για την οικονόμα. Σε λίγο θα μας πεις ότι οι λαθρουλοτόμοι της Ιερισσού έγιναν οικολόγοι.

Μήπως το κόμμα σε ανακάλεσε για επιμόρφωση;