Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

"ΑΛΕΞΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ... #SKOURIES"

Φώτο από την τελευταία επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις Σκουριές τον Απρίλιο του 2011.
Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε...
Αυτή η... προτροπή ή συμβουλή αν θέλετε, ακούγεται πολύ συχνά τις τελευταίες ημέρες από στελέχη της Κουμουνδούρου προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επικοινωνιακή αποδοχή του ταξιδιού που έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμο της Ιταλίας για να παραστεί σ' ένα πολιτικοοικονομικό φόρουμ, δεν ήταν θετική, καθώς εκτός όλων των άλλων, στέρησε την παρουσία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νέο ηγέτη της αριστεράς από το πανεργατικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η  ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη κατά της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής.

Έτσι λοιπόν σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι ο κ. Τσίπρας δέχεται έντονες παροτρύνσεις από την αριστερή πλατφόρμα του κόμματος και ειδικότερα τον κ. Λαφαζάνη να κάνει μια επίσκεψη με έντονο κοινωνικοπολιτικό συμβολισμό στις... #skouries, έτσι ώστε να εξισορροπηθεί το αρνητικό επικοινωνιακό ισοζύγιο που προξένησε η απουσία του από το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

Φαίνεται μάλιστα, πως αυτή η επίσκεψη έχει οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα "Μακεδονία", για αύριο το απόγευμα.

Αυτό που προς το παρόν δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι, αν εκτός από την Ιερισσό δηλ. τις #skouries, o κ. Τσίπρας επισκεφτεί και τις παραγωγικές Σκουριές για να συναντήσει τους αυθεντικούς εκπροσώπους της εργασίας και του μόχθου, ως ηγέτης της αριστεράς.

Αναμφίβολα, οι... #skouries παράγουν και προσφέρουν ψήφους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη όμως οι αυθεντικές Σκουριές και οι άνθρωποι της προσφέρουν καθημερινά έργο στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και το οποίο απασχόλησε τον κ. Τσίπρα σε παρελθούσες επισκέψεις του σε μεταλλευτικές βιομηχανίες.

Για να δούμε λοιπόν ποιο "παραγωγικό" μοντέλο στην προσωπική ζυγαριά του κ. Τσίπρα έχει σημαίνουσα αξία;