Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΟΥ... #SKOURIES ΡΥΠΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

Ο ψυχολογικός πόλεμος σε συνδυασμό με τα ρατσιστικά αισθήματα μίσους, που τρέφουν οι "antigold" ακτιβιστές εναντίον των μεταλλωρύχων, συνεχίζεται κανονικά και χωρίς κανένα φραγμό στις... #skouries.

Το νέο επεισόδιο αυτού του επώδυνου για την κοινωνία σκηνικού καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου της Μ. Παναγίας, όπου άγνωστοι ρύπαναν με ποικίλα συνθήματα, σχόλια και μηνύματα...

 Προφανής στόχος η άσκηση ψυχολογικής βίας και πρόκλησης αναταραχής μέσα στην κοινωνία της Μ. Παναγίας, που η πλειοψηφία της ευτυχώς στρέφει το βλέμμα της σ' άλλα πιο δημιουργικά πεδία ενασχόλησης και αναζήτησης.

Άλλωστε, οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας δεν είδαν για πρώτη φορά συνθήματα με ευχητικές προγνώσεις για καρκίνους!

Συνθήματα με "μαθήματα" και "υποδείξεις" περί... δημοκρατίας!


Η εξυπνακισμούς περί "μετανάστευσης", "επιδημιών" και "δωρεών-χορηγιών"...


Που είναι επιτέλους οι στοχευμένες παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής, που υποτίθεται ότι έχει τη συνταγή της επαναφοράς της κοινωνικής ενότητας, έτσι ώστε να αποτραπούν νέες εικόνες ρύπανσης και βεβήλωσης σαν τις σημερινές σε δρόμους και σημεία ξεχωριστής σημασίας για τους κατοίκους της Μ. Παναγίας(όπως για παράδειγμα το νεκροταφείο), που πονούν και διευρύνουν την ήδη υπάρχουσα διαίρεση της κοινωνίας;

Δε θέλουμε να πιστέψουμε, ότι από το μυαλό κάποιων στελεχών της νέας διοίκησης του δήμου αυτό το σκηνικό θεωρείται ως ένας επιπλέον "δημοκρατικός τρόπος διαμαρτυρίας" κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας και των ανθρώπων της.

Κάτι τέτοιο θα χειροτέρευε ακόμη περισσότερο την ήδη πολύ κακή κατάσταση, που ζούμε...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αντίχρυσοι έχουν σοβαρό θέμα με την υπεροψία που τους χαρακτηρίζει και είναι αυτή που τελικά θα τους κοστίσει.
Οι σοβαροί οικογενειάρχες στη Μεγάλη Παναγία δε δίνουν καμία σημασία σε αυτά τα παρανοικά καραγκιοζιλίκια των ντεμέκ οικολόγων.
Άσε που και αυτοί που κοιμόνταν στο χωριό ξύπνησαν πια και μπήκαν στο νόημα των οικολόγων. Ο μεγάλος πόνος αυτών των χρήσιμων ηλίθιων δεν είναι το δάσος, αλλά οι καβάντζες με τη "ρίγανη" που έχασαν και έχουν σαλτάρει τελείως.
Τα σπασμωδικά και τα τρελά τους τα μάθαμε πια. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.....ΟΤΙ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΗΧΟΙ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ......

Δάσος Σκουριών είπε...

Καλά δεν ντρέπεστε να γράφετε όλα αυτά για τους ανθρωπους αυτους που δεν θέλουν ο τόπος τους να καταστραφεί απο τα χημικά κ να πεθάνουν απο καρκίνο ή να αναγκαστούν να φύγουν? Το οτι το νερό στην Μ.Παναγία ηδη δεν πίνεται σας λέει κάτι ή μήπως σας έχει αγοράσει κ εσάς η eldoraldo gold όπως αυτους που έγραψαν αυτό το άρθρο? Αν όχι, μάλλον σας έπιασαν τσαμπα κορόιδα ή σας τελειωσε εσάς η ρίγανη..... Μονο μια βόλτα να κανει κάποιος στο δάσος καταλάβαινε ι....αρκεί να έχει ακόμα καποιες στοιχειώδης αξιες της ζωής....τα συλλυπητήρια μου...

Δάσος Σκουριών είπε...

Υποθέτουμε οτι ο εκδότης του ιστολογίου θα εγκρίνει το δικαίωμα κάθε ελεύθερου ανθρώπου να διαφωνεί με αυτό που ο ίδιος ο εκδότης υποστηρίζει, ξέροντας ότι πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες καταστροφές που γνωρίζει η Χαλκιδική. Λέτε να μας διαψεύσει? Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να γράφει κανείς σχόλια, μπορούμε όλοι να διαβάζουμε μονο τα δικά του. Έτσι θα είμαστε σίγουροι οτι δεν θα ακουστεί ποτέ άλλη φωνή από την δική του.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση σε @4 Οκτωβρίου 2014 - 12:05 π.μ.

Αγαπητό μας "δάσος σκουριών" ήδη διαψεύδεσαι. Να είσαι βέβαιο ότι θα διαψευσθείς και για όλα όσα τα υπόλοιπα που φοβάσαι.

Δάσος Σκουριών είπε...

Δυστυχώς τα υπόλοιπα που φοβάμαι είναι ηδη πραγματικότητα κ δυστυχώς δεν διαψεύτηκα.... Μακάρι να μην καταστρεφόταν το δάσος, τα νερά κ ο κόλπος της Ιερισσού, όπως συνέβη κ με την θάλασσα του Στρατωνίου (κ ας κοροϊδεύετε τον κοσμο με τις γαλάζιες σημαίες στο Στρατώνι κ με το οτι η εταιρεία θα αποκαταστήσει την τεραστια οικολογική καταστροφή στις Σκουριές) κ ας ηταν ολά αυτά λάνθασμενοι φόβοι δικοί μου.....αλλά ουδέν λογος για την ταμπακιέρα απο μεριά σας....

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @7 Οκτωβρίου 2014 - 6:35 μ.μ.

Όσο και αν το επιδιώκεις ή το θέλεις εσύ και οι όμοιοι σου δεν εξωραίζετε η βαρβαρότητα που διακρίνει το... κίνημα σας με τις όποιες ανησυχίες ή ενστάσεις μπορεί να έχει κάποιος εναντίον οιονδήποτε θέματος.

Το λέμε αυτό γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση αφορά μια επιπλέον βαρβαρότητα και ασέβεια που επέδειξαν άτομα με... ανησυχίες, αλλά τα ξεχνάτε για ευνόητους λόγους.

Επιπλέον, σε καλούμε να μας πείς ποια είναι αυτά που επιβεβαίωσαν τους φόβους σου. Το λέμε αυτό γιατί η κοινωνία μας βιώνει μια τελέιως διαφορετική πραγματικότητα απ'αυτή που περιγράφεις.