Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΤΙΣ... #SKOURIES"

Φώτο από τη σημερινή συνάντηση που έγινε στην ΠΚΜ
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην επισκέφθηκε τελικά τις... #skouries, όμως πήγαν οι... #skouries στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκαν με τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο της επίσκεψης που έκανε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο λόγος για τη βουλευτή Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ιγγλέζη, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής αλλά και το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο οι οποίοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν την ευκαιρία να τα πουν και να συμφωνήσουν σε πολλά πράγματα με τον κ. Τσίπρα σ' ότι αφορά  το αναπτυξιακό μέλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Αυτό το μέλλον λοιπόν, τουλάχιστον όπως το φαντάζονται ο κ. Τσίπρας και η κ. Ιγγλέζη, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν θα' χει μεταλλείο στις Σκουριές. Θα το κλείσουν γιατί όπως προκύπτει μέσα σχετικές αναδημοσιεύσεις έχουν κατά νου ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης ειδικά για τη ΒΑ Χαλκιδική και το οποίο δε θα έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Για το ανθρωπογενές περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα δε θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν μέσα από ειδικά προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που έχει ήδη καταρτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μίχος συμφώνησαν, ότι είναι αναγκαία και η εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στους υπέρμαχους και τους πολέμιους της μεταλλευτικής και γι' αυτό το λόγο θα γίνουν συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αριστοτέλη απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί σε μια από τις προσεχείς δημοτικές συνεδριάσεις και εκείνος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Κατά την άποψη μας, αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι πραγματικά σπουδαίο και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξηγήσει προσωπικά ο ίδιος ο κ.Τσίπρας στους εκπροσώπους της μεταλλευτικής κοινότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, τι θα σημαίνει για τη ζωή και την καθημερινότητα των εργαζομένων "αύριο κλείνει το μεταλλείο" και... "μεθαύριο απορροφούνται σε ειδικά προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας"... 

Ίσως θα πρόκειται για το πιο σημαντικό και ενδιαφέρον δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στα χρονικά της εγχώριας τοπικής αυτοδιοίκησης.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λόγια του αέρα από αλαζονικά άτομα που ζουν εκτός πραγματικότητας!!!
Τα μεταλλεία δεν πρόκειται να κλείσουν.Όποιος το σκέφτεται και μόνο πάσχει από καραμπινάτο αυτοκτονικό ιδεασμό.Πρόβλημα του.

Ανώνυμος είπε...

πανω απο τα πτωμα τα μς θα γινει αυτο

Ανώνυμος είπε...

Σώνει και καλά όλοι να γίνουμε ριγανάδες και μελισσάδες. Εδω οι ριγανάδες και οι μελισσάδες δε βγαίνουν οικονομικά και θέλουν να δουλέψουν στα μεταλλεία και εμείς για να κάνουμε το κέφι των συριζαίων θα γίνουμε πειραματόζωα.
Αν δεν κάνουν πλάκα το πάνε φιρί φιρί να ξεσηκώσουν την εργατιά.Το μετά δεν το σκέφτοντα; Κυβέρνηση αριστεράς να έχει απέναντι της τρελαμένους εργαζόμενους.Πολύ χαρούμενη θα ναι ατμόσφαιρα.Να είναι σίγουροι.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον @8:25. Το ότι η συνάντηση των σωτήρων της Χαλκιδικής με τον αρχισωτήρα της Ελλάδας έγινε στη Θεεσαλονίκη και όχι εδώ κάτι λέει. Για λόγους ενότητα το απέφυγαν.
Προσπαθούν να παίξουν με το μυαλό των μεταλλωρύχων και των οικογενειών τους, βάζοντας τους στο τρυπάκι ότι ναι κάποια στιγμή τα μεταλλεία θα κλείσουν. Ούτε για αστείο. Ξέρουν ποιά είναι η δύναμη των εργαζομένων.Παραπάνω φράγκα θέλουν τα λυγούρια από τους Καναδούς.

Ανώνυμος είπε...

σχολιαστές.. άντε να δούμε την μαγκιά σας, όταν θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο στην Ιερισσό. Θα είναι και πολύ σύντομα μάλιστα. μέσα στο επόμενο 20 ήμερο.
μόνο για βλακείες και φανφάρες είστε...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ μην αμφιβάλλεις καθόλου ότι θα είμαστε στην ιερισσό, οταν θα 'ρθει ο αρχηγός σας για να εξηγήσει το "σχέδιο σωτηρίας".δεν είναι θέμα μαγκιάς. μάγκες εσείς είστε που που πουλάτε αέρα, αφορολόγητα μπλουζάκια, άλλα παράνομα προιόντα και αγώνα και ζείτε μπέικα. είναι θέμα επιβίωσης για εμάς, που ζούμε δουλεύοντας σκληρά για 12 μήνες το χρόνο για να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο κράτος.να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ για να σας ακούσουμε και από κοντά και να απαντήσουμε και εμείς από την πλευρά σας.

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ με το σχόλιο σου υποβαθμίζεις τις προσπάθειες που κάνει η νέα δημοτική αρχή για ηρεμία και ήπιους τόνους.
Είναι καλοδεχούμενοι οι μεταλλωρύχοι και ο όποιος άλλος θέλει να παρακολουθήσει στην Ιερισσό τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κάθε συμβουλίου με .η χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.