Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ... #SKOURIES?

Η λογική λέει καμία. Χάρη όμως στην "antigold" εμμονή κάποιων αιρετών εκπροσώπων της νέας δημοτικής αρχής έγινε και αυτό...

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ 
Η ιστορία που συναρπάζει τις τελευταίες μέρες την ξέφρενη “antigold” φαντασία έχει να κάνει με τη συμφωνία, όπως λέγεται, της  Ι.Μ. Ιβήρων και της Ελληνικός Χρυσός για την παραχώρηση των 925 στρεμμάτων στη θέση Νταμπίζ με τη μορφή επινοικίασης.

Είναι μια ιστορία όμως, που έχει το δικό της «βυζαντινό» παρασκήνιο, που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να το πληροφορηθούμε από τα  antigold” μέσα ενημέρωσης, που ως γνωστόν, έχουν "αποκλειστικό συμβόλαιο" με την... αλήθεια και την... εγκυρότητα.

Την περασμένη Δευτέρα λοιπόν, υψηλόβαθμα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής επισκέφτηκαν την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους. 

Υποτίθεται, ότι σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η μεταφορά της δυσαρέσκειας των επαγγελματιών της Ουρανούπολης προς τους Αγιορείτες εκπροσώπους, επί της προθέσεως της Ιεράς Κοινότητας να κατασκευαστεί το νέο λιμάνι στο ύψος του ξενοδοχείου «Ξενία» για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επισκέπτονται το Άγιο Όρος και η εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί εξίσου τις ανάγκες και των δυο πλευρών.

Ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό από κάθε άποψη, το οποίο όμως τελικά δε συζητήθηκε όπως θα έπρεπε, καθώς ένας από τους αιρετούς εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής είχε το μυαλό του αποκλειστικά και μόνο στις... #skouries!

Συγκεκριμένα και ενώ και οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει, εκ των προτέρων,  να μη συζητηθεί κανένα άλλο θέμα, εκτός από το ζήτημα της κατασκευής του λιμένος, ο αιρετός εκπρόσωπος του δήμου απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της Μονής Ιβήρων που συμμετείχε μεταξύ κι άλλων αντιπροσώπων μονών στη συνάντηση, συνέδεσε το ζήτημα της σύνταξης ΜΠΕ για την κατασκευή του νέου λιμανιού με την πρόσφατη έγκριση της τεχνικής μελέτης για την κατασκευή φραγμάτων στον Καρατζά Λάκκο και το Λοτσάνικο από το ΥΠΕΚΑ, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τήρησε η Μονή Ιβήρων.

Τα λόγια του αιρετού εκπροσώπου του δήμου Αριστοτέλη εξόργισαν, όπως πληροφορηθήκαμε, τον αντιπρόσωπο της Ιβήρων, ο οποίος του καταλόγισε κακή και μονομερή πληροφόρηση αλλά και εμπάθεια.

 Επιπλέον, του τόνισε ότι η Μονή δεν προτίθεται να πουλήσει τις εκτάσεις της στην Ελληνικός Χρυσός, αλλά να της επινοικιάσει με μια σειρά όρων που θα προβλέπει αυτή η σύμβαση, ενώ παράλληλα του επισήμανε ότι από τη στιγμή που η πολιτεία αποφάσισε την απαλλοτρίωση της έκτασης, η Μονή Ιβήρων δεν είχε άλλη επιλογή από το να διαπραγματευτεί με την εταιρεία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Με την εμμονή που έχουν κάποια από τα νέα στελέχη του δημοτικού συμβουλίου εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής που δείχνουν, να γίνει σοβαρό έργο στο δήμο συμβατό με τις προεκλογικές εξαγγελίες της πλειοψηφούσας παράταξης για "ενότητα", "ανάπτυξη" κλπ.

Καθημερινά αποδεικνύουν πως αποκλειστικός στόχος της νέας διοίκησης είναι πως θα βάλουν εμπόδια στη μεταλλευτική επένδυση και τίποτα περισσότερο. 

Το ξεκίνημα τους για την ακρίβεια θυμίζει το αντίστοιχη εκκίνηση που έκανε με το βουλευτικά της καθήκοντα και η κ. Ιγγλέζη. Όχι βέβαια ότι άλλαξε κάτι στο σκεπτικό της κατά την πορεία. Αλίμονο... 

Τουλάχιστον, 1 στις 10 φορές καταθέτει ερώτηση στη βουλή που δεν έχει να κάνει με #skouries..., αλλά και με άλλα μείζονα θέματα που απασχολούν πολύ πιο σοβαρά  τη Χαλκιδική σε σχέση με το προσωπικό στοίχημα που έχουν βάλει ορισμένοι θεσμικοί εκπρόσωποι, που δεν είναι άλλο από το να μπει λουκέτο στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθεροτυπία και ο τιτάνας της δημοσιογραφίας Σάκης Αποστοάκης έχουν αποκλειστική πηγή ενημέρωσης το παρατηρητήριο...

Δεν το περίμενα.

Ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα...

Πιο έγκυρος πεθαίνεις...!

Ανώνυμος είπε...

Επίτέλους! Γιατί δε γράφετε τ πράγματα με το όνομα τους;
Ποιοί είναι αυτοί που τολμούν και παίζουν τόσο πρόστυχα με το παρόν ακι το μέλλον 2000 οικογενειών;
Ο κόσμος πρέπει να μάθει ποιοί είναι αυτοί οι εκλεγμένοι που το παίζουν άρχοντες σε βάρος του λαού.
Πείτε τα επιτέλους. Οχι άλλη κάλυψη στους........
Δε θα το γράψω γιατί θα μου το κόψετε. ΈΛΕΟΣ ΟΜΩΣ!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @24 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:46 μ.μ.

Το έχουμε ξαναπεί και ευκαιρίας δοθείσης θα το ξαναπούμε σημασία για εμάς δεν έχουν τα πρόσωπα, αλλά οι λογικές τους.

Αυτοί οι εκπρόσωποι του δήμου δεν εκπροσωπούσαν υποτίθεται τον εαυτό τους, αλλά μια αντίληψη βάση της οποίας είναι πεποισμένοι ότι κάνουν το σωστό.

Εκεί λοιπόν είναι κατά την άποψη μας το ζητημα και όχι στο ονοματεπώνυμο....

Δε μας ενδιαφέρει να ξεσκεπάζουμε ονοματεπώνυμα, αλλα λογικές και πρακτικές.

Αυτό είναι το δικό μας σκεπτικό και ζητούμε την κατανόηση από μέρους σου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

τελικά πόσο ψεύτες είστε όλοι εσείς της εταιρείας????
διαψεύστε και αυτό.

http://tvxs.gr/news/ellada/i-ellinikos-xrysos-eksagorazei-ta-monastiria

μεταλλωρύχοι μην τους ακούτε!!!!
σας πάνε μπισ μπισ μέχρι να σας βάλουν στο σακί...

Ανώνυμος είπε...

@4:41μμ
ας είναι καλά η πραγματικότητα που σας έχει διαψευσει σ' όλα!