Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ... #SKOURIES ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?


Ωραία διαβάζεται και ακούγεται αυτό που υπόσχεται, ως φιλοδοξία τουλάχιστον, η  πρόσκληση του "SOSHalkidiki" για τη συναυλία «ενίσχυσης του αγώνα» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Ιερισσό. 

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσκληση που κυκλοφορεί σε Ελληνικά και Αγγλικά, ο σκοπός της εκδήλωσης και προφανώς των ίδιων των διοργανωτών είναι η εξής: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο

Αν και υπάρχει μια παραδοξότητα σ' αυτό το μήνυμα, εξαιτίας της προϊστορίας που έχει δημιουργηθεί και προξενεί μια περιέργεια για το πως θα προκύψει τελικά αυτό το σμίξιμο του κόσμου (με τη βασική προϋπόθεση ότι στις σκέψεις των σμίξεων τους είναι και η μεταλλευτική κοινότητα του δήμου) ευχόμαστε η γραπτή πρόθεση των διοργανωτών να γίνει πραγματικότητα.

Εγγυητής σ’ αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να είναι και η νέα δημοτική αρχή, η οποία υποσχέθηκε και συνεχίζει να υπόσχεται ότι με αίσθημα υπευθυνότητας δημιουργεί όλες τις αναγκαίες συνθήκες για την αλλαγή σελίδας στο δήμο, κυρίως σ’ ότι αφορά την καταπολέμηση της μάστιγας του διχασμού της κοινωνίας.

Ποιος δε θα ήθελε να γεννηθεί μια εικόνα κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και ο κόσμος που θα παρακολουθεί να τραγουδούν μαζί give peace a chance (μετ. "να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη") του αείμνηστου Τζων Λένον;

Για να δούμε ποιος θέλει, ποιος και πως εννοεί γνήσια την κοινωνική ειρήνη, τη συμφιλίωση και την ενότητα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κολοκύθια με ρίγανη. Το sos xalkidiki είναι η μεγαλύτερη αφορολόγητη μπίζνα στη Βόρεια Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

Αφού θέλουνε να σμίξουνε τον κόσμο ας αφιερώσουνε δυο τρία τραγουδάκια και για τους μεταλλωρύχους...