Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ 20ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΤΟ ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ "ANTIGOLD" ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Η προσωπική άποψη μιας 20χρονης φοιτήτριας για την εργασιακή εμπειρία που βίωσε στα μεταλλεία Κασσάνδρας διάρκειας μόλις 1 μηνός και όπως αυτή διατυπώθηκε στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sceptic Youth προκάλεσε τρομερή ενόχληση στους διαμορφωτές της  antigold” πραγματικότητας. 

Ως γνωστόν, σ’ αυτόν τον ιδιότυπο μικρόκοσμο τους η... αλήθεια, η... ελευθερία άποψης και έκφρασης έχει κάποια «πρέπει», τα όποια όποιος δεν τηρεί, οφείλει να σιωπά γιατί αλλιώς θα έχει την «τύχη» που είχε η 20χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ.

Ποια «τύχη»; Τα προσωπικά της δεδομένα έγιναν αντικείμενο σκύλευσης και διαπόμπευσης στο διαδίκτυο εμπλουτισμένα με ισχυρές δόσεις ανακριβειών και συνωμοσιολογίας μέσα από πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές.(Διαβάστε εδώ)

Αποτέλεσμα; Τόσο η 20χρονη φοιτήτρια όσο και η οικογένεια της στο Στρατώνι από χθες βρίσκονται υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας. Με λίγα λόγια ο «σκοπός» επιτεύχθει.

Τώρα αρχίζουν τα ατελείωτα «γιατί»;
  • Γιατί αυτή η νεαρή κοπέλα πρέπει να φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο ή να ανοίξει τον υπολογιστή της;
  • Γιατί η οικογένεια της πρέπει να περνάει αυτή την περιπέτεια;
  • Γιατί να πρέπει αποδείξει τόσο ή ίδια όσο και η οικογένεια της, ότι εκτός απ’ αυτή τη μικρή χρονικής διάρκειας εργασιακή εμπειρία στο θερινό πρόγραμμα απασχόλησης της "Ελληνικός Χρυσός" αν έχει ή δεν έχει επαγγελματική σχέση ή συνάφεια με τα μεταλλεία;
  • Γιατί να πρέπει να μάθει και ο τελευταίος πολέμιος της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, ότι η οικογένεια της δίνει αγώνα όπως και χιλιάδες άλλες οικογένειες φοιτητών στην Ελλάδα κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, όπως είναι αυτές που επικρατούν στη χώρα μας, για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές της;  
  • Γιατί να οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε κάποιους εμπαθείς και εμμονικούς “antigold” για το γεγονός ότι η αδερφή της δε δουλεύει στα μεταλλεία, αλλά πηγαίνει ακόμη σχολείο και πιο συγκεκριμένα στο γυμνάσιο;   
  • Γιατί μια φοιτήτρια που διέπεται από  antigold” λογικές να έχει το δικαίωμα να γράψει και να δημοσιεύσει την άποψη της και το ίδιο δικαίωμα να μην το έχει μια φοιτήτρια με διαφορετική άποψη και να θεωρείται ότι ή θέση της είναι κατευθυνόμενη ή αποτέλεσμα χειραγώγησης;
  • Ως πότε πια, θα επικρατεί αυτή η λογική του διασυρμού και της ποινικοποίησης όσων διατυπώνουν διαφορετική άποψη σε σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλλουν στη δημόσια σφαίρα οι πολέμιοι της μεταλλευτικής;  
Η λέξη ντροπή είναι η μοναδική και ίσως η πιο επιεικής διατύπωση που αρμόζει γι’ αυτό το νέο τους ηθικό ολίσθημα.

Μια δημόσια συγνώμη ίσως θα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε αυτή η πρωτοφανής επιχείρηση στοχοποίησης και τρομοκράτησης με θύμα τη νεαρή φοιτήτρια από το Στρατώνι και τα μέλη της οικογένειας της.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ λυπηρό οι δήθεν αντιρατσιστές και δημοκράτες να γίνονται οι μεγαλύτεροι ρατσιστές και φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

12:46 π.μ. Η κοινωνία μας πρέπει να δείξει κι άλλη υπομονή. Σταγονίδια φασισμού είναι.Θα εξατμιστούν.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω, τα παιδιά του Στρατωνίου επέστρεψαν στο γυμνάσιο της Ιερισσού ή ακόμη πηγαίνουν στην Αρναία; Σίγουρα δε μπορεί να υπάρξει απεχθέστερο παράδειγμα ρατσισμού.

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:08 π.μ.
Τα παιδιά του Στρατωνίου θέλουν να γυρίσουν αλλά δε μπορούν. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Προς Πολίτες Αριστοτέλη
Αυτό το πολύ δυσάρεστο γεγονός δεν αποδεικνύει όπως λέτε τον antigold ολοκληρωτισμό, αλλα την ολοκληρωτική αντίληψη αυτών που θέλουν να κυβερνήσουν αύριο την Ελλάδα. Ψάχτε λίγο καλύτερα και δείτε από κρατάει η κομματική σκούφια αυτού του γεροξεκούτη που τόλμησε να παίξει αυτό το άθλιο παιχνίδι σε βάρος μιας νεαρής στρατωνίσιας. Το antigold σκηνικό δεν είναι τίποτα άλλο απ' ενα εξάρτημα αυτής της πολιτικής αντίληψης του κοκκινόμαυρου φασισμού που εκπροσωπούν οι διψασμένές για εξουσία συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του φυσικά.

mike είπε...

Πως έχει το πράγμα...

Μία "ανεξάρτητη" φοιτήτρια "τυγχάνει" να επισκεπτεί τα χρυσωρυχεία του Μπόμπολα στην Χαλκιδική. Η ανεξάρτητη φοιτήτρια γράφει ένα εντυπωσιακό άρθρο για την φανταστική εξόρυξη και ταπώνει τους πολέμιούς της.

Τα έμμισθα σκλαβάκια που διαχειρίζονται την επικοινωνιακή μπίζνα του Μπόμπολα στο διαδίκτυο, βρίσκουν τρομερά ωραίο το άρθρο της ανεξάρτητης φοιτήτριας που έτυχε να βρεθεί στα χρυσωρυχεία και το κυκλοφορούν.

Ο gerogriniaris του τουίτερ μετά από έρευνα βρίσκει δεσμούς της ανεξάρτητης φοιτήτριας και της οικογένειάς της με την Eλληνικός Χρυσός. Πέρα από την Ελληνικός Χρυσός η ανεξάρτητη φοιτήτρια έχει δεσμούς και με την ΔΑΠ ΑΠΘ, αγαπάει την Τρόικα, συμμετέχει σε πάρτυ της Eldorado και έχει παρτίδες με διάφορες ΜΚΟ.

Τα παπαγαλάκια του Μπόμπολα στο τουίτερ, μιλάνε για ολοκληρωτισμό και διαπόμπευση της φοιτήτριας, επειδή ο gerogriniaris τόλμησε να κάνει έρευνα για το ποιόν μιας συντάκτριας που γράφει επώνυμα ένα άρθρο. Μετά το μεγάλο επικοινωνιακό κάζο (πιο μεγάλο και από τα 10.000 ρωσικά likes που αγόρασαν πέρσι για την σελίδα τους στο facebook) αναγκάζονται να παραδεχθούν ότι η φοιτήτρια είναι δικό τους παιδί, αλλά δεν απαντούν γιατί δεν το έγραψαν από την αρχή και παρουσίαζαν το άρθρο ως άρθρο "μιας φοιτήτριας του ΑΠΘ"'.

Είναι τα ίδια παπαγαλάκια που πριν ένα χρόνο κάναν γούτσου γούτσου με τον νεοναζί Κασιδιάρη, οι οποίοι νεοναζί από την μία τα έχουν με το "τσοντοκάναλο" το μέγκαμου, αλλά από την άλλη στηρίζουν τις Μπομπολομπίζνες στην Χαλκιδική.

περισσότερα εδώ http://antigoldgr.org/blog/2014/10/17/fititria-hellasgold-mko/

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @19 Οκτωβρίου 2014 - 6:24 μ.μ.
Διαφωνούμε πλήρως με το σκεπτικό σου, καθώς βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ανακρίβειες. Αδιάψευστος μάρτυς είναι η πηγή που επικαλείσαι...

Πάντως, εκτός από την κοπέλα που έπεσε θύμα αυτής της νοσηρής νοοτροπίας που υπερασπίζεσαι με ιδεολογικό φανατισμό, νομίζουμε ότι μάλλον έπεσε "θύμα" και ο ίδιος ο gerogriniaris...

Στο blog του σε σχόλιο του υποστηρίζει ότι αφορμή για αυτή την "έρευνα" έδωσε η ίδια η φοιτήτρια που δεν αποκάλυψε στο άρθρο της ότι έχει σχέση με την εταιρεία...

Ας δεχτούμε ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να προσφέρει στο blogger το μανδύα του αυτόκλητου εισαγγελέα, ανακριτή, αστυνομικού, ντετέκτιβ, πες το όπως θέλεις. Από την άλλη όμωςη ίδια η πραγματικότητα ακυρώνει τον "κόπο" του, καθώς η η φοιτήτρια γράφει μέσα στο άρθρο της πως συμμετείχε στο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης μαζί με ακόμη 331 φοιτητές, γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να σχηματίσει την άποψη που διατύπωσε.

Ντετέκτιβ, εισαγγελείς και ανακριτές εμείς δεν είμαστε, πάντως δεν κολλούν αυτά τα πράγματα μεταξύ τους με βάση τον κοινό νού.

Απο εκεί και πέρα είναι εξαιρετικά θλιβερό το γεγονός ότι εσείς που έχετε διαφορετική άποψη για το μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής να καταφεύγετε σε τέτοιες μεθόδους για να μπλοκάρετε τη διαφορετική άποψη σε σχέση με τη δική σας.

Πληγώνετε ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο ενώ εκείνοι δεν σας έχουν αντίστοιχα ενοχλήσει σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό βέβαια καταδεικνύει και την ισχνότατη δύναμη και αξιοπιστία των γενικότερων επιχειρημάτων σας εναντίον της μεταλλευτικής και σας ώθεί σε "έσχατες" λύσεις με αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες.

Το να διαφωνούμε με πάθος και με πιστή για τα επιχειρήματα μας είναι θεμιτό. Όχι όμως να φτάνει η κατάσταση σ' αυτό το κατάντημα.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 19 Οκτωβρίου 2014 - 6:04 μ.μ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας τα τελευταία δυό χρόνια.

Ο "antigold" ολοκληρωτισμός είναι ένα νοσηρό φαινόμενο που σοβεί τα τελευταία 20 χρόνια στη ΒΑ Χαλκιδική...

.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας από εσάς 'υποθέτω' οτι δεν ξέρει σε προσωπικό επίπεδο την φοιτήτρια...ο κύριος που έγραψε το άρθρο δεν σεβάστηκε ούτε στιγμή το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, απλά υπέθεσε με σαθρά επιχειρήματα και το τονίζω ΣΑΘΡΑ !! πως η συγκεκριμένη κοπέλα συνεργάστηκε με την εταιρεία για επικοινωνιακούς σκοπούς! Η φήμη είναι εγγενές και σημαντικό μέρος της υπόληψης του ατόμου, και θεωρείται πρέπον να μην αμαυρώνεται. Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας, τα μυαλά σας, γενικά αφήστε τις αισθήσεις να δουλέψουν και μη κρίνεται ένα άτομο το οποίο δεν γνωρίζεται, κοιτάξτε τους εαυτούς σας και πως μπορείτε να τους βελτιώσετε!Και κάτι τελευταίο:Ποτέ μην υπερασπίζεσαι τη γνώμη σου φωναχτά και με ζήλο, ακόμα και αν είσαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο. Να πεις τη γνώμη σου σεμνά και με ήρεμη φωνή, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πείσεις πως έχεις δίκιο.
Λόρδος Τσέστερφηλντ

Ανώνυμος είπε...

EΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ,ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ,ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΑΖΩΝΑΚΗ ΚΑΙ STAVENTO...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @20 Οκτωβρίου 2014 - 8:50 μ.μ.

Καλά θα ήταν να αν ήσασταν μόνο αυτά. Δυστυχώς δεν έχετε καμία ουσιαστική σχέση μ' αυτά που αναφέρεις. Επιφανειακή σίγουρα!Δε χωράει καμία αμφιβολία.