Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΠΡΟΣ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ:"ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΣΤΕΙΡΑ ΑΡΝΗΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Να εγκαταλείψουν τη στείρα άρνηση εναντίον της μεταλλευτικής επένδυσης και να περάσουν σε μια δικής τους παραγωγική κατάσταση προέτρεψε τους κατοίκους της Ιερισσού ο διεθνούς φήμης Έλληνας στρατηγιστής Δρ. Νίκος Λυγερός.

Επί μιάμιση περίπου ώρα εξηγούσε στους κατοίκους που παρακολούθησαν τη διάλεξη του στο πολιτιστικό κέντρο της Ιερισσού, πως αυτό που έχει περάσει σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης είναι η αρνητικότητα τους και τίποτα άλλο εκτός απ' αυτό.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό που ο Νίκος Λυγερός ονομάζει "ανθρώπινη στρατηγική ανάπτυξης" θεωρεί πολύ σημαντικό οι αντιδρώντες στην επένδυση χρυσού πέρα από τις κινητοποιήσεις να δημιουργήσουν ένα παραγωγικό αντίπαλο δέος με όρους προοπτικής και βιωσιμότητας απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

 Μάλιστα, ο κ. Λυγερός απευθυνόμενος προς το ακροατήριο τους επισήμανε δε χρειάζεται οι αντιδρώντες στα μεταλλεία να ανησυχούν για την εξέλιξη του επενδυτικού έργου που μάχονται, καθώς "η ελληνική γραφειοκρατία θα κάνει αυτό που πρέπει για να το καθυστερήσει"!!!

Δεν εκπλήσσει κανένα ότι αυτό που είπε ο κ. Λυγερός για το ρόλο "σκοπέλου" που διαδραματίζει η ελληνική γραφειοκρατεία και οι υπηρέτες της όχι μόνο απέναντι στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική αλλά σε κάθε επενδυτική προσπάθεια. Συγκαταλέγεται πλέον στις μόνιμες παθογένεις αυτού του τόπου.

Το θέμα είναι αν αυτή η κατάσταση αποτελεί πάγια "στρατηγική" επιλογή της πολιτείας ανεξαρτήτου κυβερνήσεως και αν ναι γιατί; Ποιους εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση έτσι ώστε να χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα χρήσιμου "όπλου", ακόμη και από έναν στρατηγικό σύμβουλο της Ελληνικής κυβέρνησης, όπω είναι ο κ. Λυγερός;

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν από μια διάλεξη που όπως φαίνεται ενθουσίασε όσους έδωσαν το παρόν στην έκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο πολιτιστικός σύλλογος "Κλεισγένης" και το περιοδικό "Κύτταρο".

Οι δηλώσεις που αφορούν την παραγωγική αντεπίθεση των κατοίκων της Ιερισσού, αλλά και το θαύμα της Ελληνικής γραφειοκρατίας είναι στο 2ο βίντεο διάρκειας 23 λεπτών. Οι επίμαχες δηλώσεις ξεκινούν στο 6:30 και τελειώνουν στο 16:00.





1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους ξανατρόλαρε ο Λυγερός τους antigold! Πως θα πάνε οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στο χωράφι; Με τι κουράγιο; Το χωράφι δεν έχει ποζαρίσματα στο facebook και το twitter; Ξενέρωμα και κανένα συλλογικό ενδιαφέρον...