Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ "ΤΕΡΑΣ" ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ?

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται... ακόμη για το τι εννοούσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την επέτειο συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, είπε:

«Έχουμε πολύ πλούσιο υπέδαφος σε ορυκτά κάθε είδους. Αλλά ορυχεία δεν είχαμε, παρά ελάχιστα. Τώρα προχωράμε σιγά-σιγά στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Με σύγχρονες τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον και δίνουν ζωή στις τοπικές κοινωνίες».

Άραγε υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες επενδύσεις σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη χώρα που αξιοποιούν ένα παγκόσμιας κλάσεως κοίτασμα χαλκού-χρυσού εφαρμόζοντας σύγχρονη τεχνολογία που σέβεται το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δίνουν πνοή δημιουργίας και ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία;

Η απάντηση είναι αυτονόητη και δυστυχώς αφορά μόνο μια επένδυση. Τη μεταλλευτική επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός" στη ΒΑ Χαλκιδική. Ίσως όμως να μη λέγεται με το όνομα της, ενώ θα έπρεπε, μη τυχόν και ξυπνήσει το... τέρας!!!

Ποιο τέρας; Το "τέρας" που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις, εκτός από τους συντηρητικούς οπισθοδρομιστές και αυτόκλητους υπερασπιστές της στείρας άρνησης και κάποιοι "προοδευτικοί" στρατηγικοί αναλυτές και σύμβουλοι ταυτόχρονα της επίσημης πολιτείας!

Το "τέρας" της γραφειοκρατίας, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν κοιμάται ποτέ...

Ακούστε λοιπόν στο βίντεο που ακολουθεί από το 6:30 μέχρι και το 16:00, μια ωδή στην αιώνια ελληνική γραφειοκρατία, που στα μάτια καθεστωτικών παραγόντων μόνο ως "τέρας" δε φαντάζει, αλλά ως "πεντάμορφη"...! 

Τα συμπεράσματα ανήκουν σε εσάς φίλοι αναγνώστες.