Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

SAVE SKOURIES KAI SAVE ΤΟ Ρ/Σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM"

Το πόσο σοφή είναι η παροιμία: «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πείς» δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς... Φροντίζει η ίδια ζωή από μόνη της να μας το υπενθυμίζει πυκνά συχνά. 

Οι αντιπαραγωγικοί θεωρητικοί του “antigold” κινήματος πολλές φορές όμως δείχνουν να αγνοούν τη δύναμη αυτής της παροιμίας με επιδεικτικό τρόπο, μέχρι βέβαια τη στιγμή που η ζωή τα φέρνει δύσκολα και σ’ αυτούς, όπως συμβαίνει με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, που έχει «διαρκείας» με την καθημερινή μάχη για επιβίωση.

Με περίσσια ευκολία μιλούν εδώ και δυο χρόνια για «κλείσιμο των μεταλλείων», «ακύρωση της επένδυσης στις Σκουριές», μόλις αναλάβουν οι φίλιες πολιτικές δυνάμεις προς αυτούς την εξουσία, «αναγκαστική αλλαγή επαγγέλματος όσων εργάζονται στα μεταλλεία» και «κρατικοποίηση του τμήματος της υπάρχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Η περιπέτεια που περνούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», οι αντιδράσεις που προκάλεσαν στη διεύθυνση  του σταθμού οι απεργιακές προθέσεις των εργαζομένων είναι μια μικρογραφία ενδεικτική και συμβολική ταυτόχρονα τόσο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε όσο και της διαχειριστικής λογικής εκείνων που επιλέγουν τις κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες για να επιλύσουν κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα είναι αυτό που δημιούργησαν στην περιοχή μας με τα μεταλλεία.

Ευχή είναι αυτή η ιστορία να κάνει όλους αυτούς που χρησιμοποίησαν με περίσσια ευκολία τα παραπάνω τσιτάτα για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας και την επένδυση πιο σοφούς, εγκρατείς και έχοντες άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις όταν θα θελήσουν να ξαναμιλήσουν γι αυτό το θέμα.

Καλές οι θεωρίες και οι γενικόλογες τοποθετήσεις όμως αυτές δεν αρκούν για να εκπληρώσουν τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις μας των εργαζομένων. 

Είναι λοιπόν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να παίζονται πολιτικά παιχνίδια με το μεροκάματο παραγωγικών εργαζομένων, είτε αυτοί εργάζονται σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, είτε εργάζονται σ’ ένα μεταλλείο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν σε κάθε λογής νεόπλουτους της κομματοκρατίας με νοημοσύνη αμοιβάδας!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ:" Η εθελοντική εργασία απελευθερώνει"...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αστειότητα της υπόθεσης κρύβεται στο σλόγκαν του σταθμού: 'Το ραδιόφωνο που ακούει"...

Οι τύποι δεν παίζονται τρολάρονται μεταξύ τους ανελέητα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει και να τους απολύσουν τώρα.
Θα τους προσλάβουν αύριο, αν γίνουν κυβέρνηση, στη ΝΕΤ, γιά να τους πληρώνουν τα φορολογούμενα κορόιδα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, αυτοί θα κλείσουν τα μεταλλεία και θα μας βρουν δουλειά την επόμενη ημέρα.... Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Ανώνυμος είπε...

Τα μεταλλεία δεν τα αγγίζει κανείς. Καλησπέρα σας.

υγ. όποιος το διανοηθεί έπαιξε και έχασε...