Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ... "SAVE SKOURIES"

Αν κάτι "παραγωγικό" έχει καταφέρει η "antigold" προπαγάνδα και παραπληροφόρηση στα χρόνια της παρουσίας της τόσο στη Χαλκιδική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι το να γεμίσουν την κοινωνία με ψέματα ολκής με στόχο να σπείρουν το φόβο, τον κίνδυνο και την ιδεολογική τρομοκρατία για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Ένα απ' αυτά τα ψέματα ολκής εντοπίσαμε -κατά τύχη- και σ' ένα ιστολόγιο που απευθύνεται σε κατοίκους του νομού Σερρών και το οποίο "βάφτισε" τη θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2010 που έπληξε το Στρατώνι περιβαλλοντικό ατύχημα (!!!)...

....από αστοχία υλικού στη μονάδα επεξεργασίας νερών όξινης απορροής του μεταλλείου εξαιτίας του οποίου μολύνθηκαν η παραλία του Στρατωνίου και τα νερά της περιοχής, όπως μας... ενημερώνει (διαβάστε εδώ) !!!

Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν τους φίλους από τις Σέρρες που έγραψαν αυτή τη φαύλη ανακρίβεια, ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, το 2010 στο Στρατώνι δεν υπήρξε κανένα περιβαλλοντικό ατύχημα από αστοχία υλικού..., αλλα πλημμυρικό επεισόδιο που προκάλεσε θεομηνία.

Η ένταση του ίδιου του καιρικού φαινομένου ήταν η αιτία πρόκλησης εικόνων που καπηλεύονται, καθώς σ΄εκείνο το απόγευμα της 10ης Φεβρουαρίου έπεσε σε όγκο νερού βροχής περίπου το 40% που πέφτει σε μια ολόκληρη χρονιά, με αποτέλεσμα φερτές ύλες και άλλα υλικά από το βουνό να καταλήξουν στη θάλασσα, εκτός από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν στον οικισμό του Στρατωνίου.

Το πόρισμα της Ο.Ε του ΤΕΕ/ΤΚΜ
για τις πλημμύρες του Στρατωνίου το Φεβρουάριο υου 2010.

Αυτή είναι η αλήθεια των γεγονότων αλλά και η στρεβλή κατάσταση που ζει η τοπική κοινωνία στη ΒΑ Χαλκιδική και την οποία προφανώς οι ίδιοι κύκλοι επιχειρούν να μεταδώσουν ως... πραγματικότητα και σ' άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το ψεύδος, η σπέκουλα και η καπήλευση ακόμη και των έντονων καιρικών φαινομένων με στόχο τη χειραγώγηση και την παραπλάνηση είναι η πάγια αρχή που φιγουράρει στην κορυφή του αξιακού κώδικα των "antigold" πολέμιων της μεταλλευτικής.

Παρ' όλα αυτά, οι εν λόγω προπαγανδιστές και διαστρεβλωτές της πραγματικότητας συνεχίζουν να θεωρούν οτι είναι σε θέση να "ενημερώνουν" μερίδα των κατά τόπους τοπικών κοινωνιών με αξιοπιστία, δεοντολογία και αντικειμενικότητα. Τα επιμέρους σχόλια περιττεύουν...