Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

#SKOURIES: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΜΚΟ "SOMO" ΚΑΝΕΙ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΜΚΟ "CATAPA"! ΜΑ ΤΙ... ΣΥΜΠΤΩΣΗ?

Θριαμβεύουν οι... συμπτώσεις στο μικρόκοσμο του επαγγελματικού ακτιβισμού του #skouries.

Όπως αποκάλυψε το metalleiablog εργαζόμενη στον τομέα της επικοινωνίας της Ολλανδικής ΜΚΟ "SOMO" που διερευνά ως... ανεξάρτητη αρχή την οικονομική ωφέλεια της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική από την "Eldorado Gold," στον ελεύθερο χρόνο της ακτιβίζει ως εθελόντρια σε επιλεγμένες δράσεις της Βελγικής ΜΚΟ "Catapa"!

Για όσους τυχόν έχουν ξεχάσει ή αγνοούν τι σημαίνει "Catapa", είναι η ΜΚΟ που μέσω αγγελίας αναζητούσε στα τέλη του 2013 Ελληνικής καταγωγής "εθελοντή" η "εθελόντρια" για 5μηνη απασχόληση, αντί του ποσού των 636 ευρώ μηνιαίως, έτσι ώστε να διερευνήσει την υπόθεση της εξόρυξης στις Σκουριές.

Αν και η ΜΚΟ βρήκε πολύ σύντομα την "εθελόντρια" που αναζητούσε στο πρόσωπο μιας Ελληνίδας, όπως παραδέχθηκε εκπρόσωπος της σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα, έχουν χαθεί τα ίχνη αυτής της έρευνας, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά γι' αυτή, τουλάχιστον από ντόπιους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας

Έπειτα από την αποκάλυψη αυτής της.... συμπτώσης μπορεί να υποθέσει κανείς ότι πολύ πιθανόν το εγχείρημα της "Catapa" να ενσωματώθηκε στην έρευνα που διεξάγουν οι αδιάφθοροι ερευνητές της MKO "SOMO".

Κατά την άποψη μας, αυτό είναι ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στο χορό που στήνουν ευρωπαϊκές ΜΚΟ με φόντο την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική. Αφού δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ "Catapa" και "SOMO" αλλα και η γερμανική ΜΚΟ "Roza Luxemburg" με της οποίας τα έξοδα Έλληνες "antigold" ακτιβιστές έκαναν περιοδεία σε γερμανικές πόλεις στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού. 
Το 75% των πηγών εσόδων της ΜΚΟ "SOMO"
προέρχονται από κονδύλια της Ολλανδικής κυβέρνησης

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το ποιος ζητάει και τροφοδοτεί παράλληλα με οικονομικούς πόρους αυτές τις δραστηριότητες, καθώς αυτές οι ΜΚΟ στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι κρατικοδίαιτες.

Επομένως, είναι οι ίδιες κυβερνήσεις των κρατών όπου εδρεύουν αυτές οι ΜΚΟ, που ενδιαφέρονται για την πορεία και την ωφέλεια των επενδύσεων στο εσωτερικό της χώρας μας, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε το έγγραφο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και όρισε μεταξύ των ενδιαφερομένων της έρευνας που διεξάγει η "SOMO" το Ολλανδικό υπουργείο οικονομικών; Ή είναι ιδιώτες; Σε τελική ανάλυση σε τι στοχεύουν;

Το επίμαχο έγγραφο που αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της Ολλανδικής κυβέρνησης
για την ωφέλεια ή μη της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική

 Αυτό βέβαια είναι ένα καίριο ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ίδια την Ελληνική πολιτεία, αν βεβαίως την ενδιαφέρει το ποιοι και γιατί εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές εντός της Ελληνικής επικράτειας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπρέ πολίτη αφού υπάρχει το παρατηρητηριο τι ψάχνεις για οχτρους αποξω;τον εφιάλτη και τα φίδια του ταχομε μεσ στον κόρφο μας.
ποιοί ολανδοί και ποιοι βέλγοι; γατάκια είναι μπροστά στον αρχέγονο.οτι τους λέει κάνουνε και κονομάνε απο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλα τα κρατη του κόσμου οι ΜΚΟ και τα παρατηρητήρια είναι ο πολιορκητικός κριός διάλυσης τους.