Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

Στα μέσα Οκτωβρίου οι μαθητές της ΣΤ' του δημοτικού σχολείου Στρατωνίου επισκέφτηκαν με τη δασκάλα τους το εργοστάσιο παραγωγής συμπυκνωμάτων μολύβδου, αργύρου και ψευδαργύρου που λειτουργεί εκεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Αιτία γι' αυτή την επίσκεψη των μαθητών αποτέλεσε η αναφορά στα ορυκτά και την ενέργεια που γίνεται μέσα στο βιβλίο της φυσικής.

Οι μαθητές με τη συνοδεία της δασκάλα τους παρέμειναν για αρκετή ώρα στους χώρους του εργοστασίου. Εκεί είδαν το προϊόν τροφοδοσίας και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που τηρούνται ώσπου να προκύψουν τα τελικά παραγόμενα προϊόντα.

Ο δεύτερος σταθμός της μαθητικής εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η είσοδος της κεντρικής στοάς που θα ενώσει το Μάδεμ Λάκκο με την Ολυμπιάδα.

Οι μαθητές όπως ήταν αναμενόμενο εντυπωσιάστηκαν απ' όσα είδαν και άκουσαν. Μάλιστα στο σύνολο τους τα παιδιά ρωτούσαν να μάθουν τι σπούδασαν οι "ξεναγοί" τους μέσα στο εργοστάσιο για να το σπουδάσουν και εκείνα όταν μεγαλώσουν, ενώ παράλληλα ζητούσαν να μάθουν τις χρήσεις και τις εφαρμογές των μετάλλων στην καθημερινή ζωή.

Με μεγάλο ενθουσιασμό κράτησαν μικρά κομμάτια πετρώματος ως αναμνηστικό δώρο της επίσκεψης τους.

Πηγή ανάρτησης: www.hellas-gold.com