Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES: "ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΞΕΝΕΡΩΝΩ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τo "antigold(ιο) αλφαβητάριο" μετά από κάθε... αγωνιστική δράση στις Σκουριές, όπου έχει προκληθεί από τη μεριά των... οικολόγων εμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις για να βγουν φωτογραφίες και ανάλογα βίντεο, ακολουθεί η διάδοση της παγίας προπαγάνδας τους για "αναίτια βία" και "δυναμική κρατική καταστολή"  κτλ.

Έτσι και σήμερα επιχειρούν να πείσουν το πανελλήνιο, ότι αυτοί που προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλοντας μέσα σε ιδιωτικό χώρο εργασίας δέχτηκαν... απρόκλητα επίθεση, καθώς κατά τη λογική τους η αστυνομία έπρεπε να παρακολουθεί αμέτοχη να κάνουν ότι είχαν κατά νου...

Δυστυχώς όμως για εκείνους οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται από τα βίντεο που ανεβάζουν μόνοι τους στο διαδίκτυο. Βίντεο που δείχνουν, ότι τα όσα λένε εκ των υστέρων τα "antigold" φίλτρα.... ενημέρωσης, πόρρω απέχουν από την πραγματική εικόνα και κατάσταση που επικράτησε και σήμερα στις Σκουριές.

Στο βίντεο που ακολουθεί εκτός της εισβολής που έγινε μπορείτε να ακούσετε και νεαρούς διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία προς το εργοτάξιο να φωνάζουν μετά από ρίψη χημικών με μια σχετική αγαλλίαση το σύνθημα: "Πάνω που άρχισα να ξενερώνω, δακρυγόνο, δακρυγόνο..."(!!!!)

Το ότι κάποιοι απ' αυτούς φορούν μάσκες, κουβαλούν μπουκάλια ψεκασμού με μαλοξ είναι λεπτομέρειες χρήσιμες μεν που καταδεικνύουν την προετοιμασία, την προδιάθεση και την ετοιμότητα για "μάχη", αλλά που ωχριούν δε, κατά τη γνώμη μας, μπροστά στην καταπληκτική αντίδραση των νεαρών ακτιβιστών για τα δακρυγόνα που έριχνε η αστυνομία. 

Μια αντίδραση που εκτός του ασύλληπτου χιούμορ που εμπεριέχει, προδίδει την εξοικείωση αλλά και την εκπλήρωση του στόχου της παρουσίας τους στις Σκουριές, που δεν ήταν τίποτα άλλο απ' αυτό που τελικά έγινε...

Αυτό που σας περιγράφουμε μπορείτε να το δείτε στο 1':12".

Επίσης, αν πάτε με τον κέρσορα σας ένα βίντεο πριν μπορείτε να δείτε και τις δηλώσεις που έκανε η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Σημειολογικά και μόνο έχουν τη σημασία τους αυτές οι δηλώσεις, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως η βουλευτίνα μας χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει και αυτή στο πρόσωπο της μαλόξ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των δακρυγόνων.

Νομίζουμε, ότι είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται έτσι η κ. Ιγγγλέζη σε δηλώσεις της μετά από επεισόδια στις Σκουριές.




16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλινός έχει καλύτερα βίντεο και δείχνει άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα να ανεβαίνουν στις Σκουριές. Πριν τα δακρυγόνα. Επίσης στο τέλος ενός βίντεο δείχνει διαδηλωτές να ρίχνουν κροτίδες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα φτιαγμένα παιδάκια είναι που απειλούν το μεροκάματο του άντρα μου και των υπολοίπων εργαζομένων;
Βρείτε και άλλα τέτοια βίντεο να καταλάβουν κι οι τελευταίοι

Αυτό είναι εκπαιδευτική τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

Η δουλεια του αντρα σου απειλει τη ζωη μου και το μελλον του παιδιου μου.
Αντι να βλεπεις αυτα τα βιντεο δες κανενα για τις εξορυξεις μπας και επιτελους ξυπνησετε. Ρωτα και τους πολιτες γιατι δεν κανουνε αναρτησεις απο τα τελευταια ατυχηματα του Μεξικου και του Καναδα... τυχαιο;;;

maro είπε...

ποια ζωη σου ρε καφρε και ποιο μελλον του παιδιου σου οταν παλευουμε οι υπολοιποι για να εχουμε ενα παρον και να ζουμε με μια υποληψη και ενα κεφαλι ψηλα?? ΠΑνε ρωτα και στο εξωτερικο αυστρια, ουγγαρια,κλπ τους πολιτες (γιατι εσεισ δεν ειστε ανθρωποι ειστε καφροι), αν τους απασχολει καθολου αυτο το θεμα
ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

1.Μετά από τόσα χημικά που έφαγαν σε όλες τις διαμαρτυρίες να ξαναπάνε χωρίς να πάρουν μέτρα προστασίας τους
2.Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δασος και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @24 Νοεμβρίου 2014 - 2:23 μ.μ.
Είναι εξαιρετικά φιλότιμη η προσπάθεια σου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, όμως αυτό που ισχυρίζεσαι δεν στέκει με τη λογική και την πραγματικότητα.

Αυτά τα "μέτρα" τα λαμβάνουν όσοι επιδιώκουν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Άλλωστε αν δεν το γνωρίζεις αυτές οι ενέργειες φέρνουν "αποτελέσματα" στις #skouries!

Δεν το λέμε εμείς. Το λένε αυτοί που υποτίθεται ότι αγαπούν τα δέντρα...

https://www.youtube.com/watch?v=laFUlPD5KPA

Σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως σε όλα τα βίντεο που έχουν ανεβεί από τους αντίχρυσους δέντρα βλέπω στο δρόμο για τις σκουριές.Δε βλέπεις καταστροφή που λένε.
Οι οικολόγοι σας δεν τα βλέπουν γιατί δε θέλουν ή γιατί δε μπορούν;;;;;

Ανώνυμος είπε...

πλησιάζουν εκλογές και η Ιγγλέζη φοράει τα καλά της!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
ο ιδιωτικός χώρος εργασίας που επικαλείστε είναι εξ ολοκλήρου παράνομος.
Για τα μαλοξ και τα μέτρα προφύλαξης που λέτε των διαδηλωτών ...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @24 Νοεμβρίου 2014 - 10:38 μ.μ.

Ποιός ή που το λέει ότι ο χώρος του μεταλλείου δεν είναι ιδιωτικός;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η νεολαία (συριζα) που θα αλλάξει το μέλλον της χώρας προς το καλύτερο. Οχι οτι οι υπόλοιπες νεολαίες των άλλων κομμάτων είναι τιποτα καλύτερο.... στούρα και όλα καλά δικέ μου!

Ανώνυμος είπε...

πολιτες...
24 Νοεμβρίου 2014 - 11:21 μ.μ.

το λέει η σύμβαση που υπέγραψε ο πάχτας (τότε υφυπουργός) για τα 317.000 στρέμματα.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @25 Νοεμβρίου 2014 - 9:38 π.μ.

Αυτά τα ανυπόστατα που υποστηρίζεις τα διαψεύδει και το "παρατηρητήριο" σε χθεσινή ανάρτηση του, όπου αναφέρεται κατηγορηματικά ότι οι εκτάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας είναι ιδιωτικές.

http://antigoldgr.org/blog/2014/11/24/metall-teli-sto-dimo-aristoteli/

Ανώνυμος είπε...

κάποιες ελάχιστες ναι όχι όλες.
και σε καμία περίπτωση τα 317000 στρέμματα!!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @26 Νοεμβρίου 2014 - 6:16 μ.μ.

Τα παράπονα σου στο προσφιλές σου "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", που σε βγάζει αναξιόπιστο.

Εμείς απλά θα σου πούμε ότι μια ιστορική πραγματικότητα αιώνων δεν αλλάζει επειδή το θέλεις εσύ η οποιοσδήποτε με τις δικές σου απόψεις. Σεβαστές αλλα δεν ξαναγράφουν ούτε την ιστορία ούτε την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος με το παρατσούκλι αστεριξ τι έχει να σχολιάσει για τις μολότοφ και τις φωτοβολίδες που εκτοξεύουν οι προστάτες του δάσους μέσα στο δάσος;

Αμφισβητεί επίσης ο κύριος αστεριξ ότι αυτές οι μέθοδοι έχουν προταθεί ως "αναγκαίο κακό" από αρκετά και επιφανή στελέχη του antigold κινήματος;

Μπορούμε ως κοινωνία να βρούμε κοινά σημεία προσέγγισης με τέτοιες συμπεριφορές με τη βια να πρωταγωνιστεί σ΄όλες τις κινήσεις των οικολόγων;