Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

#SKOURIES: "Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΠΟ... ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ"

Η άρνηση της σχολής χημικών - μηχανικών του ΑΠΘ να επισκεφτεί για εκπαιδευτικούς λόγους τις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός"  έγινε αντικείμενο ευμενούς σχολιασμού από τις πηγές διάδοσης του "antigold" ολοκληρωτισμού.

Κατά την άποψη μας, αυτοί οι φοιτητές καλά κάνουν και δεν έρχονται στα μεταλλεία από τη στιγμή που επέλεξαν, ότι το κομματικό συμφέρον που τους έλκει να υπηρετούν τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πάνω από το επιστημονικό συμφέρον που λογικά θα κληθούν κάποια στιγμή να υπηρετήσουν, στο κοντινό ή απώτερο μέλλον, αν και εφόσον καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Με αφορμή αυτή την αντίδραση διαβάστε το σχόλιο που αλιεύσαμε κάτω από το "σκεπτικό της απόφασης", των χημικών - μηχανικών του ΑΠΘ, έτσι όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia.org.

Το αναδημοσιεύουμε γιατί το περιεχόμενο είναι εξαιρετικά ουσιώδες και μας εκφράζει απόλυτα.

"Το ίδιο εφηβικό επιπόλαιο πνεύμα κάθε χρονιά από φοιτητές που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και θα αλλάξουν τον κόσμο καταργώντας την εφαρμοσμένη γνώση και αντικαθιστώντας την με ιδεολογίες/ιδεοληψίες - κουραστικό για τους ενήλικες μα αναπόφευκτο και κατανοητό: εκεί που είστε ήμασταν και εδώ που είμαστε θα έλθετε και εσείς μελλοντικοί μου επιστήμονες, χημικοί μηχανικοί αλλά και κομμάτι της κοινωνίας...

Δηλαδή: φοιτητές και φοιτήτριες "που και λόγω επιστημονικού αντικειμένου αντιμετωπίζουν με αυξημένη ευαισθησία τα θέματα περιβάλλοντος" και που "έχουν επανειλημμένα βρεθεί στους χώρους της εξόρυξης και έχουν συζητήσει με τους κατοίκους τις ενδεχόμενες συνέπειές της" αντιδρούν στην απόφαση συμφοιτητών τους που στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής "υγιεινή και ασφάλεια στη βιομηχανία" θα επισκευτούν πιθανό χώρο εργασίας και άσκησης της επιστήμης τους (ΥΓΙΕΙΝΉ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ)! 

Μάλιστα οι εν λόγο φοιτητές και φοιτήτριες που αντιδρούν στην απόφαση των συμφοιτητών τους να επισκευτούν πιθανό χώρο εργασίας και άσκησης της επιστήμης τους ειναι επίσης χημικοί μηχανικοί που όμως επιπλήτουν τους συμφοιτητές τους ως "μονόπλευρους ανθρώπους, που είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε βιομηχανίες και εταιρίες, χωρίς να αναλογίζονται την καταστροφή που αυτές επιφέρουν τόσο στη φύση, όσο και στην κοινωνία" - δηλαδή κατ' αυτούς η επιστήμη της "υγιεινής και ασφάλειας στη βιομηχανία" πρέπει να έχει εφαρμογή εκτός βιομηχανίας (!!!), πέραν του ότι οι μεν ειναι "πουλημένοι" και οι δε -επίσης χημικοί μηχανικοί!- φυσιολάτρες που θα ασκήσουν την επιστήμη τους στα δάση και στα βουνά... 

Εγώ βρε παιδιά δεν είμαι σπουδαγμένος μα κάτι δεν μου στέκει σε αυτήν την λογική. Και επειδή δεν είμαι σπουδαγμένος περιμένω σπουδαγμένους στην "υγιεινή και ασφάλεια στη βιομηχανία" χημικούς μηχανικούς να εργαστούν στην βιομηχανία ώστε να υπάρχει...  υγιεινή και ασφάλεια! Και ειδικά σε μία εξόρυξη όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής χρειάζονται ακόμη περισσότερο, προστατέυοντας έτσι τους εργαζομένους, τους κατοίκους, και το περιβάλον.

Αναρωτιέμαι αν οι φοιτητές και φοιτήτριες που μπέρδεψαν την πολιτική με την επιστήμη (και ρωτούν και "Για ποια επιστήμη μιλάμε;" - μα για την επιστήμη της "υγιεινής και ασφάλειας στη βιομηχανία" βέβαια...) πιστέυουν πως όταν κάνουν τα πειράματα τους ως χημικοί μηχανικοί θα χρησιμοποιούν αγνά χημικά στοιχεία που θα τα μαζέυει η γιαγιά τους στο χωριό και θα τους τα στέλνει με το ΚΤΕΛ. 

(μελλοντικοί επιστήμονες απο το "Συντονιστικό δράσεων φοιτητών/φοιτητριών Χημικών Μηχανικών Α.Π.Θ.": οι servers του indymedia και τα δικά σας P.C. για να λειτουργήσουν απαιτούν χρυσό στα κυκλώματα τους, που η εξορυξή του -είτε απο τις Σκουριές Χαλκιδικής είτε απο αλλού, όλες είναι το ίδιο επιβαρυντικές για το περιβάλον- απαιτεί χημικούς μηχανικούς... τουλάχιστον ας γίνει με σπουδαγμένους στην "υγιεινή και ασφάλεια στη βιομηχανία")."

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι ακτιβιστές απείλησαν τους χημικούς και τους ανάγκασαν και ακυρώσουν την επίσκεψη. Έως πότε τα πανεπιστήμια θα ελέγχονται από τους αναρχικούς αιώνιους φοιτητές;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο απο μια νεολαία που κάνει κεφάλι με τα δακρυγόνα!!!!!!
Καλά το είπατε.Τα μεταλλεία είναι για παραγωγικούς και όχι για χαβαλέδες.
Ζητώ συγνώμη από τους νεολαίους φοιτητές που αισθάνονται διαφορετικοί από τους "επαναστάτες" της σκουπιδοσακούλας. Αν είναι όντως έτσι ας διαφοροποιήσουν τη θέση τους από τα γκρουπούσκουλα>

Ανώνυμος είπε...

Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.Δεν φταινε εξ ολοκληρου οι φοιτητες, οσο αυτοι που τους καθοδηγουν.Αληθεια αυτοι οι αυτοκλητοι antigold καθηγηταδες-υπερασπιστες, ποτε προλαβαινουνε να εμφανιζονται σαν μαιντανοι σε εκδηλωσεις και παραλληλα να προαγουν το πανεπιστημιακο τους εργο?
ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Για τον @10:06μμ

Η πολιτεία οφείλει να πάρει μέτρα για τέτοιου είδους φοιτητές με μειωμένη κριτική σκέψη, που συμπεριφέρονται σαν μεσαιωνικοί κήρυκες. Να περνάνε από αξιολόγηση αν θα πρέπει να συνεχίζει να τους δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Αν θέλει ο μπάχαλος να κάνει καριέρα στο αντάρτικο πόλης ή σε συλλογικότητες μεγειά του και χαρά του. Όχι όμως να τρώει τη θέση παιδιού που θέλει να σπουδάσει και όχι βέβαια να ταιζουμε όλοι οι φορολογούμενοι τέτοιους χαραοφάηδες.
Τα ίδια και με τους καθηγητές. Καθηγητές που φλερτάρουν με την πολιτική και διαδραματίζουν αντιπαιδαγωγικό ρόλο και δηλητηριάζουν τους φοιτητές με τα αντίχρυσα βιώματα και τις εμπάθειες τους που δεν έχουν καμία σέση με την εφαρμοσμένη επιστήμη όξο με τις μπάντες από το πανεπιστήμιο.
Να τελειώνει αυτή η γελοιότητα με τους αρχιπαρασιτικούς σ' όλες τις βαθμίδες και τους κλάδους του δημοσίου τομέα.

Ανώνυμος είπε...

9:57 μ.μ.
10:06 μ.μ.
10:17 μ.μ.

και οι τρεις είστε ένα και το αυτό πρόσωπο.
λοιπόν, γι αυτούς τους φοιτητές που έχετε βγάλει ΠΟΛΥΥΥΥ χολή θα πρέπει να σας θυμίσω ότι φοιτητές σαν και αυτούς σας/μας έβγαλαν από την χούντα για να μπορείτε σήμερα εσείς να τους κατακρίνετε και να τους αποδοκιμάζετε.
Το πιο πιθανό είναι η εμπάθεια σας για τους αγωνιζόμενους φοιτητές να προέρχεται από το ιδεολογικό φροντιστήριο της χρυσής αυγής.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό πραγματικά να προσάπτεις ΕΣΥ και ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟ σε άλλους.
Το όνομα Κυριακή Μυτηλινιού σε λέει κάτι;
Είναι η φοιτήτρια από το Στρατώνι που με τις μεθόδους KGB την αναγκάσατε να φοβάται να πάει στη σχολή της επειδή τόλμησε να γράψει δημοσίως την άποψη της για τα μεταλλεία, μετα τη θερινή απασχόληση που έκανε.
Είμαι σίγουρη ότι και αυτή η απόφαση των χημικών με απειλές και τραμπουκισμούς λήφθηκε. Δεν έχετε άλλο τρόπο εσείς. ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Αστερίξ (πρώην caesar)
Διχάσατε μιά κοινωνία, τρομοκρατείτε κόσμο, σπάτε, καίτε, βρίζετε, απειλείτε.
Οι μεθοδοι που ακολουθεί το τσούρμο που απαρτίζει το αντιγκολντ στρατόπεδο είναι καθαρά φασιστικές.
Ασε λοιπόν κατά μέρος τις ευθιξίες και τις κρίσεις για τους άλλους και κοίταξε το συνάφι σου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι Αστεριξ εκνευριζεσαι?Γιατι προσπαθεις να κατηγοριοποιησεις αγνωστους σου με ευκολες ετικετες?Προσωπικα ουτε δημοσιος-ιδιωτικος υπαλληλος ειμαι ,ουτε καπου βολεμενος.Και για το φοιτητικο ,αν εσυ δεν το γνωρισες, 6 χρονια στο πολυτεχνειο εμαθα να ξεχωριζω τους αμνους απο τα εριφια!Οποτε περαστικα σας και ΜΠΡΑΒΟ στον Δημαρχο που σας κανει περα.
ΟΒΕΛΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ενημερώνουμε τους φίλους αναγνώστες και σχολιαστές ότι πολλά από τα σχόλια που λαμβάνουμε δεν πρόκειται να δημοσιευτούν, γιατί είναι εξαιρετικά πικρόχολα και κακά και νομίζουμε πως δε συμβάλλουν στο διάλογο επιπέδου που θέλουμε να υπάρχει με επιχειρήματα και από τις δυο πλευρές.

Πρέπει κάποιοι φίλοι αναγνώστες να καταλάβουν ότι με τον όρο "αξιολογική κρίση" δεν γίνεται να καλύπτουμε οτι μας έρθει σαν σχόλιο στο μυαλό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Ανώνυμος είπε...

οβελίξ..
κατ αρχάς να σου πω ότι είμαι πολύ νηφάλιος και δεν εκνευρίζομαι με τα όσα γράφονται εδώ μέσα.
Έμαθα πια να κατεβάζω το επίπεδο μου για να μπορέσω να σας κατανοήσω, και σας κατανόησα.
έμαθα τον τρόπο σκέψης σας.
ελπίζω στα φοιτητικά σου χρόνια να μην σε διέκρινε η αφέλεια του συμπαθέστατου οβελίξ στο γνωστό κόμιξ.
εφόσον έμαθες όπως λες να ξεχωρίζεις τους αμνούς από τα ερίφια, θέλω να πιστεύω ότι έκανες πέρα και την ΔΑΠ, η οποία χρησημοποιούσε τις ίδιες μεθόδους με σας εδώ, που είστε έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενοι με την ελληνικός χρυσός, για να προσελκύσει νέους φοιτητές.
Για το πως θα νόθευε εκλογές, για το πως θα μεσολαβούσαν σε καθηγητές να περάσουν μαθήματα κάποιοι άλλοι φοιτητές και πολλά άλλα.
Ο δήμαρχος δεν έκανε κανέναν πέρα και δεν ασκεί την ίδια πολιτική με τον προκάτοχο του τον Πάχτα.
Αυτό το προνόμιο το είχε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο Πάχτας.
Αυτός που δεν άκουσε ποτέ την αντίθετη πλευρά και όχι μόνο δεν την άκουσε αλλά την κυνήγησε κιόλας σαν μικρός δικτάτορας του δήμου μας.
Αυτά που έκανε ο πάχτας δεν μπορείτε να τα προσάψετε στον Μίχο.
η προπαγάνδα σας για την δημιουργία εντυπώσεων και αμφιβολιών στην τοπική κοινωνία για άλλη μια φορά θα πέσει στο κενό!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξακο
Χαιρομαι ιδιαιτερα που μπορει ο καθενας σε αυτο το blog,παντα σε δημοκρατικα πλαισια, να εκφραζει ελευθερα ειτε υπερ ειτε κατα τις αποψεις του.Το ιδιο δεν συμβαινει στα 2-3 antigold blog οπου επικρατει μουγκα στη στρουγκα, ελεω τυπου σοβιετ λογοκρισιας.Τα υπολοιπα περι'κατηφορας επιπεδου σκεψης,τραμπουκων κλπ' επιστρεφονται ως απαραδεκτα και αξια περιφρονησης.
ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

28 Νοεμβρίου 2014 - 7:27 μ.μ.
οβελιξ.
αυτό το blog το ονομάζεις δημοκρατικό με την λογοκρισία που κάνει???
εδώ μέσα σε λίγο θα φωνάζετε ζήτω ο Παπαδόπουλος.
μην τα λες αυτά γιατί ακούγονται σαν ανέκδοτο...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @28 Νοεμβρίου 2014 - 10:01 μ.μ.

Έπεσες διάνα. Λατρεύουμε τον Παπαδόπουλο τον Σπύρο!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ!!!

ΥΓ. Εντυπωσιακή η νέα σου διπλή ιδιότητα! Μας αρέσεις και σε στηρίζουμε. Να είσαι κόσμιος και γράφε ότι θες. Το μααύρο χιούμορ σου είναι θεϊκό!

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι η νέα διπλή ιδιότητα του Αστερίξ, που λέτε πολίτες;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @29 Νοεμβρίου 2014 - 10:09 μ.μ.

Είναι ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο του "antigold" αναγνώστη και σχολιαστή μας, το οποίο νομίζουμε δεν είναι ούτε της παρούσης και ούτε αφορά άλλους εκτός από εκείνον και εμάς.

Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου και προσβλέπουμε στην κατανόηση και τη διακριτικότητα σου.

Ανώνυμος είπε...

Η ξεκαρδιστικά τραγική ιστορία του μαύρου χιούμορ
Σκοτεινό, κυνικό, απαισιόδοξο ή απλά «άρρωστο»!

Το μαύρο χιούμορ το ξέρουμε πλέον όλοι μας καλά και συχνά γινόμαστε μάρτυρες της αναζωογονητικής του δράσης.

(πολίτες εδώ θα πρέπει να με προσκυνάτε σας αναζωογονώ μέσα στην μαύρη και σκληρή εργασίας σας. ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.)

Δεν είναι εξάλλου καθόλου εύκολο να βγει γέλιο με μακάβριες καταστάσεις ή θέματα που δεν επισύρουν συνήθως το μειδίαμα, κι εκεί ακριβώς εντοπίζεται η ιδιαίτερη λειτουργία του!

(έμαθα να κάνω black humor μέσα στην προπαγάνδα σας και στο ψέμα σας)

Αν θέλουμε να ορίσουμε το μαύρο χιούμορ, θα μιλήσουμε για αντιπαράθεση σκοτεινών και δύσκολων θεμάτων με κωμικά στοιχεία, σκαρώνοντας ένα μείγμα που υπογραμμίζει τη ματαιότητα της ζωής και το εφήμερο της ύπαρξης.

(Αυτή η παράγραφος σας αρμόζει τέλεια!!! είστε εφήμεροι στον τόπο μας)

Είμαστε φαίνεται ανυπεράσπιστα θύματα της τύχης και της προσωπικότητάς μας, κι αυτό βάζει σκοπό να τονίσει το μαύρο χιούμορ, κάνοντάς μας να γελάμε εκεί που κανονικά θα έπρεπε να κλαίμε!

( θα έπρεπε να κλαίτε για το τι είστε αναγκασμένοι να κάνετε για να βγάλετε ένα κομμάτι ψωμί)

Αφιερωμένο στον σχολιαστή των πολιτών
28 Νοεμβρίου 2014 - 10:52 μ.μ.

Υ.Γ. με τρώει η περιέργεια για την ιδιότητα μου που δεν γνωρίζω.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

τα προσωπικά μου δεδομένα δεν αφορούν κανέναν άλλο εκτός από ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!
προσωπικό δεδομένο που να αφορά εσένα κι εμένα δεν υπάρχει.
κατά συνέπεια δεν μπορείς να μιλάς εξ ονόματι μου.
Το σχόλιο σου έχει καταγράφει και θα πάει εκεί που πρέπει.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Α μην το ξεχάσω..πολίτη διάβασε και αυτό..


http://www.alterthess.gr/content/kamia-shesi-me-ta-ergostasia-toy-hrysoy-thanatoy

αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας στο άρθρο σας

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @30 Νοεμβρίου 2014 12:42 π.μ.- 1:10 π.μ.

Χαιρετισμούς στον Οβελίξ!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @30 Νοεμβρίου 2014 - 1:16 π.μ.

Τι σχέση μπορεί να έχεις εσύ προσωπικά με την αλήθεια και τι διαφορά έχει το λινκ του άρθρου που μας στέλνεις με το λινκ της παραπομπής που κάνουμε εμείς μέσα στην ανάρτηση; Απάντηση; Απολύτως καμία! Πρόκειται για το ίδιο άρθρο...

Και εσύ απλά συνεχίζεις να παριστάνεις τον εκπρόσωπο της μιας και μοναδικής αλήθειας, ενώ η πραγματικότητα σου είναι η εξής μια: Προπαγανδίζεις....

Ανώνυμος είπε...

30 Νοεμβρίου 2014 - 2:21 π.μ
πολιτη
την σύγκριση και την διάφορα ας την δουν οι αναγνώστες.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το διακρίνουν.
έτσι θα δουν φυσικά και ποιος κάνει προπαγάνδα.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @30 Νοεμβρίου 2014 - 10:23 μ.μ.

Θα συμφωνήσουμε μαζί σου!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @30 Νοεμβρίου 2014 - 10:23 μ.μ.

Θα συμφωνήσουμε μαζί σου!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @30 Νοεμβρίου 2014 - 10:23 μ.μ.

Θα συμφωνήσουμε μαζί σου!