Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

"SOMO" ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ!

Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα ακούσαμε, διαβάσαμε και εν κατακλείδι μάθαμε τις τελευταίες μέρες από τους "antigold rambo" και "εξολοθρευτές" της φοροδιαφυγής και πασών άλλων νοσηρών καταστάσεων.

Ας τα συνοψίσουμε...
  • Η Eldorado Gold είναι μια Καναδικών συμφερόντων εξορυκτική βιομηχανία που χρησιμοποιεί τις επενδύσεις σαν πρόσχημα για να μπορεί να φοροδιαφεύγει...
  • Συγκεκριμένα στη Χαλκιδική και τη Θράκη έχει επενδύσει μέσα σε μια διετία περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει φόρους ύψους ενός (1) εκατομμυρίου πάνω-κάτω (ακόμη δεν είναι σίγουροι θα το σιγουρέψουν το αργότερο στις αρχές του 2015...).
  • Η MKO "SOMO" για να είναι τίμια απέναντι στην Eldorado επικοινώνησε αρχικά μαζί της για να την ενημερώσει, ότι θα την ελέγχξει φορολογικά. και αν θα ήθελε να σχολιάσει αυτή την... αδιάφθορη έρευνα. Η Eldorado μέσω της νομικού εκπροσώπου της δήλωσε, ότι δεν την αφορά το θέμα. Από τότε η επικοινωνία μαζί της δεν είναι εφικτή, όπως λένε, καθώς παρ' ότι η Eldorado έχει θυγατρική εταιρεία στο Αμστελόδαμο της Ολλανδίας με γραφείο και υπαλλήλους, τα στελέχη της SOMO πέφτουν μονίμως επάνω σε μια ταχυδρομική θυρίδα..., γεγονός που ενισχύει την υποψία ότι η εταιρεία φοροδιαφεύγει συστηματικά!
  • Η "SOMO" είναι μια ΜΚΟ που τρέφεται σε ποσοστό 75% από κονδύλια της Ολλανδικής κυβέρνησης. Στην έρευνα αυτή εμφανίζεται ως άμεσα ενδιαφερόμενο το Ολλανδικό υπουργείο οικονομικών, αλλά κατά δήλωση της εκπροσώπου της το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη" η Ολλανδική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι το διάτρητο φορολογικό σύστημα της Ολλανδίας επιτρέπει τη φοροδιαφυγή της Eldorado..." (!!!)
Όσοι τυχόν δεν καταλαβαίνετε, τι ακριβώς εννοούν οι "ποιητές" εξ Ολλανδίας και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, τα... παράπονα σας στο δήμαρχο Αριστοτέλη, που δεν απαίτησε ευθύς εξαρχής αυτή η τόσο σπαρταριστή ιστορία να φιλοξενηθεί σε Αριστοτελικό έδαφος και ειδικότερα στην έδρα του δήμου μας στην Ιερισσό.

Ας ελπίσουμε, ότι η τελική παράσταση της "SOMO" θα παιχτεί στα μέρη μας και  μ' ένα λογικό εισιτήριο, έτσι ώστε να καλυφθούν και τα έξοδα των Ολλανδών. Αφενός είναι κρίμα να μας κάνουν να γελάμε τόσο πολύ και να μας πληρώνουν και από πάνω και αφετέρου δεν είναι καιρός να αφήνουμε ανεξόφλητες τέτοιες περιπτώσεις. 

Ποιος μας εγγυάται ότι όλα αυτά τα έξοδα που κάνει η κρατικοδίαιτη "SOMO" δεν θα μας τα ζητήσει κάποια στιγμή πίσω η Ολλανδική κυβέρνηση και με τόκο; Δεν είμαστε για τέτοια









6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας φροντίσει ο δήμος μας αυτή η φαρσοκωμωδία να ενταχθεί στο πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού. Οι κάτοικοι όλων των χωριών του δήμου έχουν δικαίωμα στο άφθονο γέλιο και θα μπορούσαν να κανονιστούν παραστάσεις και στα 16 χωριά. Από τέτοιες κινήσεις μπορεί να ξεπηδήσει και η χαμένη μας ενότητα!

Ανώνυμος είπε...

Ο πόλεμος τους είναι καθαρά χρηματιστηριακός. Εκεί χτυπούν αλλά δεν θα τους βγει...
http://sapesgold.blogspot.gr/2014/05/eldorado-gold-tolis.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1.Τα εξοδα (αιθουσα-καφεδες για ξεκουραση στο διαλλειμα) του αμφιθεατρου Δημου Θεσ/νικης ποιος τα πληρωνει?
2.Τα πηγαινε-ελα αεροπορικως των SOMO ποιος τα πληρωνει?
3.Την 'ερευνα' των αυτεπαγγελτων πτηνο-παρατηρητων ποιος την πληρωνει?
Να ενα κουιζ για τον ΑΝΤ. απο εκεινα που απευθυνονται μονο σε Αινσταιν

Ανώνυμος είπε...

@5:13 και οι 3 ερωτήσεις σε μια.
ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ANTIGOLD ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα αντιγκόλντ σαίνια να βγάλουν και αυτοί μεροκάματο.

Δηλαδή πληρώθηκαν για να γράψουν έκθεση και ανακάλυψαν ότι οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν γραφεία σε πολλές χώρες. Συνήθως σε χώρες που έχουν χαμηλή ή ανύπαρκτη φορολογία. Το άξιο απορίας είναι ότι πήγε κόσμος να τους ακούσει.

Ανώνυμος είπε...

@8:20
Ο κόσμος που πηγε να τις ακούσει είναι οι γνωστοί 80-70 θολοκουλτουριάδες, προοδευτικοί και φίλοι των τσιταχ του Σουδαν. Οι θεσσαλονικείς και τα ΜΜΕ της πόλης τους έγραψαν εκεί που έπρεπε!!!
Το ερώτημα είναι άλλο ποιός κάνει κουμάντο στο Δήμο μας. Ο Μίχος ή οι ΜΚΟ του αρχέγονου, του Ολλανδικού, του Βελγικού και του Γερμανικό κράτους;