Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ "ANTIGOLD" AYTIA

Φώτο από την προχθεσινή... ειρηνική διαδήλωση στις παραγωγικές Σκουριές
Διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αριστοτέλη για το νέο επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε από τους δήθεν οικολόγους στις Σκουριές καταλαβαίνουμε ότι τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της συμφιλίωσης στους κόλπους των "antigold" εισακούστηκαν και εύγε!!!

Αν μάλιστα όλα αυτά που περιγράφονται και καταδικάζονται μέσα στην ανακοίνωση συνέβαιναν για πρώτη φορά και κάποια άλλα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, νομίζουμε ότι δεν θα υπήρχε κανένας κάτοικος του δήμου που να μην συμφωνεί με το περιεχόμενο της, για να μην πούμε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία θα μπορούσε να ξεσηκωθεί και να ζητήσει ακόμη και την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, εξαιτίας του "υπερβάλλοντα ζήλου" που καταγγέλλεται από τους "antigold" ότι επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Δυστυχώς όμως για πολλοστή φορά βρεθήκαμε στο ίδιο κακοστημένο επικοινωνιακό έργο θεατές, με δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές να επιχειρούν να εισβάλλουν με διάφορους τρόπους μέσα σε ιδιωτικό εργασιακό χώρο για 5η φορά μέσα σε διάστημα μόλις 2 μηνών, ενώ παράλληλα στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί 2 οργανωμένες επιθέσεις σε περιουσίες εργαζομένων που ζουν στην Ιερισσό. 

Δημόσια καταδίκη από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν υπήρξε για καμία απ' αυτές τις απόπειρες εισβολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων στο χώρο εργασία τους, ενώ για τις 2 οργανωμένες επιθέσεις σε αυτοκίνητα εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός στην Ιερισσό υπήρξε καταδίκη από την πλευρά του δήμου μόνο της πρώτης επίθεσης. Για τη δεύτερη επίθεση που έγινε μέχρι και χρήση ηλεκτρικού τρυπανιού ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όχι ότι θα άλλαζε κάτι στη ακραία και αντικοινωνική συμπεριφορά της εξτρεμιστικής μερίδας των "antigold", αν αυτές οι ενέργειες καταδικάζονταν από το δήμο. 

Από την άλλη όμως η νέα δημοτική αρχή δεν πείθει, ότι προσπαθεί να ξαναχτίσει την κοινωνική ενότητα χαϊδεύοντας μονίμως εκείνους που σε μόνιμη βάση έχουν μετατρέψει την επιδίωξη της σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις και τις επιθέσεις σε άλλες κοινωνικές ομάδες σε κανόνα πολιτικής έκφρασης και πρακτικής καταπατώντας παράλληλα το ιερό δικαίωμα στην εργασία άλλων κατοίκων και πολιτών.

Κανείς νοήμων και εχέφρων κάτοικος αυτού του δήμου δεν θέλει να εκτυλίσσονται σκηνές βίας και τραυματισμοί συμπολιτών θύματα αστυνομικής βίας ακόμη και για εκείνους που ξέρει ότι δίνουν σκληρή μάχη για να του στερήσουν το μεροκάματο του ίδιου και την αξιοπρεπή διαβίωση των οικείων του. 

Ούτε επίσης υπάρχει κάτοικος σε αυτόν τον τόπο που θέλει να τον δει να μετατρέπεται σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη, όπως λανθασμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση και λέμε λανθασμένα, καθώς οι ίδιοι οι άνθρωποι του δήμου και οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι τα μεταλλευτικά εργοτάξια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή καλύπτουν το πολύ το 0,5% της συνολικής έκτασης του δήμου.

Επομένως, αν θέλουμε όλοι πραγματικά αυτός ο τόπος να ξεφύγει από τη μάστιγα της κοινωνικής διαίρεσης που τον ταλανίζει, πέρα όλων ημών, ας φροντίσουν κι αυτοί που επένδυσαν πολιτικά σ' αυτή την επαναφορά της ενότητας και ορθώς να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση στη ρίζα και τα αίτια της λέγοντας αλήθειες και όχι αποσπασματικά στα όποια αποτελέσματα επιφέρουν επικοινωνιακοί και πολιτικάντικοι αριβισμοί από συγκεκριμένους κύκλους που το ζήτημα της ενότητας το έχουν μετατρέψει σε λάστιχο σφεντόντας.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίχος και η παρέα του περιμένουν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να γίνει ευκολότερο αυτό που έχουν προγραμματίσει αλλά προς το παρόν το πάνε λάου λάου για να μην ξεσηκωθούν οι μεταλλωρύχοι. Μπράβο τους γιατί ξέρουν να κοιμίζουν μια χαρά το πόπολο...!

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση του δήμου είναι καλύτερα γραμμένη και από τα σκετσάκια της Ελληνοφρένειας.
Εκεί που λέει ότι η Παναγιωτοπούλενα και αξιότιμη πρόεδρος του Αριστοτέλειου πνευματικού κέντρου (τρομάρα μας) τραυματίστηκε στο πόδι της στην προσπάθεια της να κατευνάσει τους αστυνομικούς έκανα το μεγαλύτερο γέλιο της ζωής μου.
Αυτή ήταν που τσαμπουκαλεύοταν με τους αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου λέγοντας τους σε άπταιστα νταλικιερική ότι αμυγδαλές της είναι μεγαλύτερες από τα καρύδια των μπάτσων.
Κανονικά με τέτοιες διαστάσεις δε θα έπρεπε να τραυματιστεί στο πόδι,αλλά στις αμυγδαλές της!!!!!Έτσι δεν είναι..
Πολίτες εσείς θα έπρεπε πρώτοι να το θυμηθείτε αυτό το βίντεο με την κυρία πρόεδρο του Αριστοτέλειου πνευματικού μας κέντρου που την όρισε ο δήμαρχος της καρδιάς τους. Είναι σκέτη απόλαυση και το πνεύμα και ο πολιτισμός της!
https://www.youtube.com/watch?v=lFVdnilIiXk


Ανώνυμος είπε...

Μπλέξαμε και πολύ άσχημα με τη δημοτική αρχή που εκλέξαμε. Καλά να πάθουμε όμως. Θέλαμε "ενότητα" με υποψήφιο εκλεγμένο από τον Τολούκο και το συνονιστικό. Φάτε τώρα την τσοκαρία στη μάπα και τον Μίχο να δίνει κάλυψη και άλλοθι για τις αλήτικες συμπεριφορές των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων του.