Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ

Αυξάνει τα αποθέματά της σε χρυσό η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council). 

Η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε τις χαμηλότερες τιμές του χρυσού για να συσκευάσει τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής της τράπεζας με αποθέματα χρυσού και αργύρου, καθώς προετοιμάζεται για οικονομικό πόλεμο με τη Δύση.

Τα αποθέματα του χρυσού έχουν τριπλασιαστεί σε 1.150 τόνους την τελευταία δεκαετία και θα μπορούσαν να παράσχουν στο Κρεμλίνο ζωτική δύναμη πυρός ώστε να αντισταθμίσουν τις απότομες μειώσεις στο ρούβλι.

Οι αμέσως μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού μετά τη Ρωσία είναι το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν. 

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αγόρασαν συνολικά 93 τόνους χρυσού το τρίτο τρίμηνο του έτους, γεγονός που οφείλεται, στις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των χωρών.



Στο γράφημα, της μεγάλης και παγκοσμίου εύρους στατιστικής εταιρίας Statista, καταγράφονται τα αποθέματα χρυσού των μεγαλυτέρων βιομηχανικών χωρών. Η μελέτη διεξήχθη λόγω της αύξησης των αποθεμάτων χρυσού της Ρωσίας.

Τα αποθέματα χρυσού, χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες ως συνάλλαγμα για την έκδοση των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά μιας χώρας, όπως και για τη διατήρηση της σταθερότητας για την οικονομία μιας χώρας. 

Η Ρωσία πρόσθεσε στο απόθεμά της 37 μετρικούς τόνους χρυσού τον τελευταίο μήνα, σε μια προσπάθεια της χώρας να μειώσει τον αντίκτυπο από τις διεθνείς κυρώσεις που δέχτηκε από το δυτικό μπλόκ.

Αναδημοσίευση από www.ellinikoschrysos.gr