Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι βρέθηκαν χθες στο Στρατώνι για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγ. Βαρβάρας μεταξύ άλλων ωραίων στιγμών έζησαν και μια ιδιαίτερα ξεχωριστή. Έναν Ολυμπιονίκη των αθλητικών στίβων να τιμά με την παρουσία του Ολυμπιονίκες του στίβου της ζωής.

Είδαν τον τετράκις Ολυμπιονίκη (3 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο) της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα να βρίσκεται ανάμεσα τους για να τους απονείμει το χρυσό μετάλλιο της αναγνώρισης του έργου τους και εκείνοι να του το ανταποδίδουν με το πιο θερμό χειροκρότημα τους.

Όπως αποδείχτηκε ο Πύρρος Δήμας σήκωνε στους "ώμους της ψυχής" του, πολλά κιλά δυσπιστίας και αμφισβήτησης. Στοιχεία ευθέως συνδεόμενα με τη γνωστή καταστροφολογία που αναπαράγεται από τους γνωστούς κύκλους που αντιτίθενται στις μεταλλευτικές εξορύξεις. 

Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος και στις δηλώσεις που έκανε ενώπιον των Μαδεμοχωριτών, αφού πολλά ήταν τα άσχημα λόγια που είχε ακούσει για τον τόπο και την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Συνέβη όμως και σ' αυτόν, ό,τι συμβαίνει σε όσους βρίσκονται στην ίδια περίπου κατάσταση και όταν έρχονται εδώ διαπιστώνουν με τα ίδια τους τα μάτια την τελείως διαφορετική  ισχύουσα πραγματικότητα. 

"Άλλα μου είχαν πει και άλλα είδα" είπε χαρακτηριστικά... Δεν είναι ούτε ο πρώτος κι ούτε ο τελευταίος βεβαίως που θα ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Ας παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις του στο βίντεο που ακολουθεί.






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη τιμή για τα χωριά μας η παρουσία τέτοιων ανθρώπων.
Μπράβο και πάλι στους διοργανωτές!
Του χρόνου ακόμη καλύτερα!!!