Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Η φωτογραφία που επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε είναι από το γλέντι που έγινε στο Στρατώνι προς τιμήν της πολιούχου του και προστάτιδας των μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας.

Η σύνθεση του τραπεζιού σ' αυτό το σημείο που αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός θα μπορούσε να συμβολίζει και την ολική επαναφορά της απολεσθείσας κοινωνικής ενότητας της ΒΑ Χαλκιδικής, καθώς από τα αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο, τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητο και τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή η συνύπαρξη των συγκεκριμένων προσώπων τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούν ακόμη στο δήμο, μόνο στα Μαδεμοχώρια θα μπορούσε να συμβεί και ειδικότερα στο Στρατώνι επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας αυτής της μεταλλομάνας γης και ίσως όχι άδικα...

Οι αρχές και αξίες της μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής ήταν είναι και θα παραμείνουν ο βασικός πυλώνας της κοινωνικής ανάπτυξης και σταθερότητας ολόκληρης της περιοχής δίνοντας χειροπιαστά παραδείγματα του τι σημαίνει στην πράξη δημοκρατία και σεβασμός στην διαφορετική άποψη και θέση.

Ευχόμαστε την ίδια σύνθεση και συνύπαρξη ατόμων με διαφορετική προσέγγιση για τη μεταλλευτική να τη δούμε να γίνεται φωτογραφική στιγμή και στην Ιερισσό, χωρίς να απαιτείται η προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να συμβεί.

Και σήμερα στο Στρατώνι υπήρχε αστυνομία, όχι όμως το επιχειρησιακό κομμάτι της, αλλά το φιλαρμονικό τμήμα της που συμμετείχε κατά την περιφορά της εικόνας, όπως εύστοχα σημείωσε σε μια αποστροφή του λόγου του και ο πρόεδρος της κοινότητας του Στρατωνίου κ. Νίκος Ζαγοράκης.

Και του χρόνου!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδω μεχρι και ο Οικουμενικος Πατριαρχης τα βρηκε με τον καθολικο παπα.Ας το αντιληφθουνε καποιοι οτι ο κοινος εχθρος σημερα βρισκεται εκτος Ελλαδος(ποσο μαλλον εκτος Χαλκιδικης).
ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Οβελίξ το πρόβλημα είναι ότι εσείς αυτόν τον κοινό και εκτός Ελλάδας εχθρό τον φέρνετε μέσα στη χώρα και τη Χαλκιδική.

Ανώνυμος είπε...

..μεγάλη γάτα αυτόs o Mίχοs ,τελικά!kai σε πολλά ταμπλο ξέρει πολύ καλά να παίζει και το ονομά του έγινε εν Ελλάδι γνωστό..Ακόμα κι αν φύγει πετώνταs to καυτό μπαλάκι μεταλλευτική δραστηριότητα στον Ζουμπά ή τον Τσακνή κ.α. αυτό που ήθελε σαν προσωπικότητα να πετύχει, το πέτυχε... και με το παραπάνω!!

Ανώνυμος είπε...

10.54 δεν είμαι σιγουρη για το ποσο καλα ξερει να το παιζει σε πολλα ταμπλο? οι κατω βραζουν και αναρωτιέμαι το ξυλο ποιος θα το φαει?

Ανώνυμος είπε...

10:54
Εσείς οι antigold μόνο με ξύλο συνεννοείστε; Τι είναι η Ιερισσός; Ένα μεγάλο σπήλαιο πρωτόγονων;

Ανώνυμος είπε...

6 Δεκεμβρίου 2014 - 12:57 π.μ.

καλύτερα πρωτόγονος και ειλικρινείς παρά σύγχρονος και διαπλεκόμενος.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ το πόσο ψεύτες και διαπλεκόμενοι το αποδεικνύουν μια σειρά από τρανταχτά γεγονότα.
Κάψατε ένα ολόκληρο εργοτάξιο καταστρέψατε περουσίες απειλήσατε με ολοκάυτωμα εργαζομένους και κανένας σας δεν έχει καθήσει στο σκαμνί της δικαιοσύνης.
Το συντονιστικό σας κάνει συναυλίες, πουλάει μπλούζες, μπουφάν, ομπρέλες κούπες εργόχειρα και δεν δίνετε πουθενά λογαριασμό για τα έσοδα σας
Συλλαμβάνουν άτομα του χώρου σας για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και την άλλη μέρα είναι είναι έξω και συνεχίζουν τις δουλειές τους λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.
Κάψατε αστυνομικό τμήμα,μαγαζιά, αυτοκίνητα, τραυματίσατε αστυνομικό και κανείς σας δεν έχει λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
Τέτοια ασυλία μόνο από προιόν διαπλοκής μπορεί να είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αφου αστεριξ ειστε ειλικρινεις γιατι δεν δεχεστε οποιαδηποτε, αντιθετη με τις κοντοφθαλμες αποψεις σας ,κριτικη ωστε να βρεθει μια κοινη λυση.Αλλωστε η Χαλκιδικη δεν ειναι περιουσια ουτε δικια σας ,ουτε των υπολοιπων που δεν σας ακολουθουν.Για ολα υπαρχουν λυσεις ,οσο αυτο και αν δεν σας βολευει,που εχουν να κανουν με την τηρηση των νομων και των προδιαγραφων για καθε ανθρωπινη ενεργεια.
ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

12.57
ειρωνικα μιλαω. μενω στα κατω χωρια και εχω υποστεί πολλα από το "ειρηνικο κινημα" και ξερω πως δρουν και πως σκέφτονται. ξερω ότι βραζουν με τις κινησεις αυτές του μιχου