Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατώνι δημιούργησαν τεράστια ικανοποίηση στη μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής.

Θεσμικοί παράγοντες του τόπου με τη φυσική παρουσία τους και τα λόγια τους ανεξάρτητα από τη στάση που τηρούν απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα - θετική ή αρνητική - έδειξαν το δέοντα σεβασμό και την πρέπουσα αναγνώριση στους μεταλλωρύχους για την πολυεπίπεδη προσφορά τους.

Πολλοί ίσως να ισχυριστούν ότι τα λόγια είναι λόγια και πάντα η θεωρία θα απέχει από τις πράξεις μέχρι εκείνες να την επιβεβαιώσουν ή το αντίθετο. Η μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής γνωρίζει πολύ καλά ποιοι θεσμικοί παράγοντες έχουν σταθεί έμπρακτα στο πλευρό της και ποιοι περνούν σήμερα από εξετάσεις.

Το στοιχείο όμως που ξεχώρισε από τη χθεσινή εκδήλωση και έγινε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ήταν το αγκάλιασμα από την πλευρά των Μαδεμοχωριτών όλων εκείνων των προσώπων που εκούσια ή ακούσια τρέφουν μια δυσπιστία και αμφισβήτηση απέναντι στα όσα προσφέρει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μέσω της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Το αν αυτό το μήνυμα θα βρει αποδέκτες και παραλήπτες θα φανεί. Ότι όμως και να γίνει αυτές είναι οι ανεκτίμητες κοινωνικές αξίες, ιδανικά και αρχές της μεταλλευτικής κοινότητας και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται.

Ευχόμαστε του χρόνου το εορταστικό τραπέζι της Αγίας Βαρβάρας να είναι ακόμη μεγαλύτερο και πλαισιωμένο από θεσμικά πρόσωπα και παράγοντες που η φανατισμένη στάση τους απέναντι στη μεταλλευτική και τους ανθρώπους της τους ανάγκασε να νιώθουν ξένοι και ανεπιθύμητοι, χωρίς όμως αυτό το βίωμα τους να απηχεί στην ψυχή και τη συνείδηση των περήφανων ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης.

Ακολουθούν τα βίντεο από το blog των "Εργοληπτών Χαλκιδικής" με αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των θεσμικών φορέων που έδωσαν το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του Στρατωνίου και προστάτιδας των μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΊΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΜΙΟ ΔΙΕΛΥΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2003.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοείται την Ιγγλέζη και το Δριβελέγκα ξεχάστε το.

Η Ιγγλέζη τέτοιες μέρες και για όσο θα είναι βουλευτής θα είναι στην Αθήνα για να κάνει πολιτικό ακτιβισμό και κολλεγιές με αλληλέγγυους για να τους κάνει μετα το ορίστε στη Χαλκιδική το καλοκαίρι στα φεστιβάλ των τεμπέληδων της ευφορης κοιλάδας!