Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Φώτο αρχείου από την επίθεση που σημειώθηκε με οξύ
 σε  οχήματα εργαζομένων στις 23 Οκτωβρίου 2014
Η 10η Δεκεμβρίου έχει χαρακτηριστεί ως "παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων"... 

Προφανώς, αυτή η λεπτομέρεια ήταν άγνωστη σε κάποιους θερμοκέφαλους και γι' αυτό το λόγο τα ξημερώματα στην Ιερισσό είχαμε μια από τις κλασικές πλέον καταστάσεις καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού ρατσισμού.

Δηλαδή καταστροφές σε αυτοκίνητα εργαζομένων της "Ελληνικός Χρυσός", τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρήκαν τρυπημένα (!!!) σε διάφορα σημεία του αμαξώματος τους.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 συνολικά αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές. 

Το οξύμωρο είναι ότι η αυριανή ημέρα έχει χαρακτηριστεί "διεθνής ημέρα βουνού" και γι' αυτό το λόγο οι "antigold" έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Χοντρό Δέντρο.

Δεκτό και αναμενόμενο, καθώς πρέπει να υπάρχει και μια πιο "επίσημη" αιτία κάποιες φορές για να κάνουν την επιθεώρηση του έργου στις Σκουριές. Καλό όμως θα ήταν αυτές οι... ευαισθησίες να πάψουν να είναι επιλεκτικές και να επεκτείνονται σ' όλο το κοινωνικό φάσμα.

Δε γίνεται να σε συγκινεί η... τάδε παγκόσμια ημέρα και να κινητοποίησε αλλά εσύ κάθε μέρα, αν γίνεται, να παραβιάζεις διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα των άλλων επειδή διαφωνείς με την εργασία τους.

Πρέπει να υπάρξει μια συνέπεια λόγων και έργων επάνω σ' αυτές τις ευαισθησίες που οι "antigold" θεωρούν τους εαυτούς τους ως αποκλειστικούς ή προνομιακούς κατόχους, εκτός και αν αυτή η... συνέπεια εξαντλείται μόνο μέσα στα πλαίσια της χαρακτηριζόμενης από εκείνους πάντα "κινηματικής βίας".

Ας το ξεκαθαρίσουν όμως. Η υποκρισία έχει και τα όρια της.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη σκάτε... Ο Γιάννης ο Μίχος ο δήμαρχος της καρδιάς τους θα φέρει την ειρήνη κάποια στιγμή.
(Υγ. μην περιμένετε ανακοινώσεις καταδίκης των επιθέσεων, έχει τρεχάματα στον ξηροπόταμο. του έφυγε ο δρόμος χωρίς να φταίει κανένα μεταλλείο)

Ανώνυμος είπε...

Για αλλη μια φορα οι ερισσιωτες εδειξαν το ποσο δημοκρατικοι ειναι

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ηρθε η ωρα να ηρεμησουν επιτελους οι αντιδρωντες ιερισσιωτες, γιατι μερα με την μερα με τετοιες ενεργειες χανουν το οποιο δικαιωμα δημοκρατικης εκφρασης των πεποιθησεων τους.Ουτε στα πιο απολυταρχικα-κομμουνιστικα καθεστωτα δεν ξεσπανε κατα εργαζομενων(μαλλον μεχρι εκει φθανει η ψευτομαγκια των 'προοδευτικων πολιτων'της νυχτας παντα.
ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

συνολο ηταν 5 τα αυτοκινητα

Ανώνυμος είπε...

Αντε ντε που ειναι να πουμε για μια ακομα φορα οτι δεν ητανε αυτη και οτι δεν εχουν καμια σχεση...;εχουνε αργησει οι υπερμαχοι του αντιφασισμου .....