Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Για τρίτη συνεχή μέρα βρέχει στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο αλλά και σε πάρα πολλά χωριά του νομού εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμιών, χειμάρρων και ρεμάτων να είναι κάτι παραπάνω από ορατά.

Σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου της  Χαλκιδικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας,ενώ στην Αρναία δεν λειτούργησαν μερικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

1) στο 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου,
2) στην Επαρχιακή Οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας,
3) στην 1η είσοδο του Δ.Δ. Βραστάμων,
4) στο 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ορμύλιας – Βατοπεδίου,
5) στο 2ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ορμύλιας – Βραστάμων,
6) στο 4ο χλμ Επαρχιακής Οδού Γοματίου – Ιερισσού,
7) στο 3ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ν. Ηράκλειας –Ν. Καλλικράτειας,
8) στο 4ο χλμ. Επαρχ. Οδού Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης και
9) στο 2ο χλμ. Επαρχ. Οδού Αγίου Παύλου – Ν. Γωνιάς.

Στα συγκεκριμένα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, ενώ στο λοιπό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην Ολυμπιάδα η συνεχής βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές και εντός του οικισμού. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι κόπηκαν στη μέση, τμήματα γεφυρών υποχώρησαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.  

Συνεργεία του δήμου και ιδιωτών εργολάβων της "Ελληνικός Χρυσός" βρίσκονται από το πρωί στο χωριό και δίνουν μάχες στο πλευρό των πλημμυροπαθών κατοίκων ξεμπαζώνοντας ρέματα και δημιουργώντας αναχώματα κατά μήκος της κοίτης ρεμάτων.

Εν τω μεταξύ, μικρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση του χωριού και τα οποία μέχρι αύριο αναμένεται να ξεπεραστούν πλήρως

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους.


Πηγή δημοσίευσης: ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός δήμος βρε παιδιά; Αν δεν ήταν τα οχήματα του Μαγουνάκη και η εταιρεία να τα διαθέσει για να καθαρίσουν τα μπαζωμένα ρέματα θα είχε πνιγεί η Ολυμπιάδα πολύ χειρότερα από το 2006.

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωποι του δήμου μπορεί να ήρθαν. Ποτέ όμως οχήματα και συνεργεία. Μπορεί να ήθελαν να ρθουν ήταν όμως αργά. Πάλι τη λύση έδωσε η εταιρεία...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.Αν περιμέναμε το Δήμο σωθήκαμε...Σήμερα κατέβηκαν από πάνω να ελεγξουν.Καλά που το τοπικό συμβούλιο έτρεχε σαν τρελό και έγιναν πέντε πραγματα