Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΝ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ"

Το νέο τεύχος #13, των Μεταλλευτικών Νέων κυκλοφόρησε με κεντρικό θέμα την πιστοποίηση ISO 14001, που έλαβε η Ελληνικός Χρυσός για το ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζει:

«Στην Ελληνικός Χρυσός κάνουμε ότι καλύτερο μπορεί να γίνει σε διεθνές επίπεδο για την σωστή διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος»

Έμμυ Γαζέα, Διευθύντρια Τμήματος Περιβάλλοντος Ελληνικός Χρυσός

Βασικό κομμάτι της περιβαλλοντικής διαχείρισης, η αποκατάσταση. Δείτε σε αυτό το τεύχος πώς εφαρμόζεται στην πράξη και πώς τα απομεινάρια της υλοτομίας στο έργο των Σκουριών γίνονται το βασικό συστατικό της αποκατάστασης, μέσα από την διαδικασία του θρυμματισμού πρέμνων, που παρουσιάζεται σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ.

Παράλληλα, με εκτενή ρεπορτάζ,  αναλύονται δεδομένα και στοιχεία αναφορικά με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στην ΒΑ Χαλκιδική σε αυτό το 2ο εξάμηνο του 2014, η δυναμική του προγράμματος θερινής απασχόλησης και ο ρόλος της μεταλλευτικής στην ανάπτυξη της περιοχής. Ενώ ένα εκτενές αφιέρωμα παρουσιάζει όλες τις πτυχές της Βαρβάρας που αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε ένα ροκ Μαδεμοχώρι.

Τέλος, όσον αφορά την μεταλλευτική και την σημασία της, σε συνέχεια προηγούμενων τευχών για τις χρήσεις των μετάλλων, επικεντρωνόμαστε στον χρυσό: Από την σημασία του για την παγκόσμια οικονομία, την βιώσιμη ανάπτυξη και την καθημερινότητά μας, μέχρι την ιστορία. Σε  ένα αφιέρωμα για την Αμφίπολη, παρουσιάζεται η σχέση της με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με συνδετικό κρίκο τον χρυσό της Μακεδονίας:

«Σαν συνεχιστές της μεταλλευτικής ιστορίας της Χαλκιδικής έχουμε και νιώθουμε την υποχρέωση να σταθούμε κοντά στους  συνεχιστές της ιστορικής μνήμης της Αμφίπολης. Με όποιον τρόπο. Χωρίς ποτέ να ζητηθεί το όποιο αντάλλαγμα. Το κάναμε και θα το κάνουμε!»

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός

Τα "Μεταλλευτικά Νέα" μπορείτε να τα διαβάσετε και στην ηλεκτρονική τους έκδοση ΕΔΩ.

Αναδημοσίευση από www.hellas-gold.com