Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην κεντρική εκδήλωση εορτασμού της προστάτιδας των μεταλλωρύχων και πολιούχου του Στρατωνίου Αγίας Βαρβάρας η τοπική κοινότητα βράβευσε και εργαζόμενους για την τεράστια προσφορά τους στη μεταλλευτική οικογένεια μέσα από το μετερίζι του συνδικαλισμού.

Κατά τη διάρκεια αυτών των βραβεύσεων εκτυλίχθηκαν συγκινητικές και ζωηρές στιγμές, καθώς οι βραβευθέντες γύρισαν το χρόνο στο 2003 όταν οι μεταλλωρύχοι της ΒΑ Χαλκιδικής έδωσαν ένα τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανά τα μεταλλεία.

Πολλοί ίσως να αγνοούν ή και να μη θυμούνται τι έγινε εκείνες τις δύσκολες μέρες και τι αγώνες δόθηκαν για να φτάσουμε σ' αυτές τις όμορφες και γεμάτες ελπίδες μέρες του 2014.

Άλλωστε πρέπει πάντα να μένει επίκαιρη η γεμάτη νόημα και ουσία φράση του αείμνηστου Μποδοσάκη προς τους κατοίκους του Στρατωνίου το 1950 που έλεγε τα εξής:

"Το εργοστάσιο είναι το χωράφι σας, είναι η αγελάδα σας, είναι η αυλή σας, αν δεν το αισθάνεστε έτσι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα"

Γι' αυτό το λόγο αξίζει να παρακολουθήσετε τα βίντεο που ακολουθούν, όπως επίσης σας συστήνουμε να πατήσετε ΕΔΏ και να δείτε το πλούσιο ρεπορτάζ που ετοίμασαν οι 'Εργοληπτες Χαλκιδικής" με όλες τις πτυχές και τις φάσεις του εορτασμού της Αγ. Βαρβάρας.3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Γιώργο Γλυνιαδάκη και στους υπόλοιπους μεταλλωρύχους που θυμήθηκαν πόσο πολύ έχει στηρίξει τα μεταλλεία ο Χρήστος ο Πάχτας.

Ανώνυμος είπε...

τον πρώτα η δουλειά και μετά η υγεία δεν τον βραβεύσατε??
τόσο αγώνα έκανε για να μην κλείσουν τα μεταλλεία κλεισμένος μέσα στην στοά και με .
και τι απεργία κιόλας..με κοτόπουλα που έμπαιναν από το πλάι...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, τι κρίμα εσείς του "κινήματος" να μην είστε από τότε οργανωμένοι όπως τώρα για να μάθετε στους εργαζόμενους εκείνο τον καιρό να πουλάνε τα λουκάνικα και τα σουβλάκια που ψήνανε τζάμπα στις συναυλίες τους 2 ευρώ το τεμάχιο χωρίς απόδειξη φυσικά.