Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΡΕΚΟΡ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΟΜΩΣ ΣΤΟ #SKOURIES ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ...

Είναι γεγονός ότι "ο καιρός έχει γυρίσματα".... Είναι επίσης γεγονός, ότι και οι "antigold" έχουν γυρίσματα ανάλογα με τον καιρό αλλά και κοινή κατάληξη όλων αυτών των γυρισμάτων.

Για τον κακό μας τον καιρό κυριολεκτικά και τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε φταίει το μεταλλείο και η εξόρυξη που δεν έχει καν αρχίσει...!

Πριν 1 περίπου μήνα ισχυρίζονταν ότι τα 78 χιλιοστά βροχής που έπεσαν στο Στρατώνι μέσα σε 2 ώρες ήταν μια "κουταλιά νερό" ή "μια νεροποντή που δεν έγινε ποτέ"  και η παραλία του κοκκίνισε από υγρά απόβλητα των μεταλλείων (!!!), ενώ η πραγματικότητα όπως πάντα ήταν τελείως διαφορετική, αφού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα λάσπες και φερτά άλλα υλικά κατέληξαν στη θάλασσα, όπως συμβαίνει πάντα και παντού.

Τα ίδια και τις τελευταίες μέρες με τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής. Στο twitter η παραπλάνηση και οι ανακρίβειες έδωσαν και πήραν από τη "μετεωρολογική ομάδα" του #skouries, όπου το μόνο που δεν διαβάσαμε ήταν ότι για τις πλημμύρες και τις καταστροφές στο νησί του Πόρου έφταιξαν τα μεταλλεία Κασσάνδρας!!!

Ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους οι αυθεντικοί μετεωρολόγοι, οι οποίοι σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Έθνος" τόνισαν ότι έχει σημειωθεί ρεκόρ βροχοπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου\στη Μακεδονία και τη Θράκη εξαιτίας των χαμηλών βαρομετρικών που μας έρχονται από την κεντρική Μεσόγειο.

Τριπλάσια βροχή από τον μέσο όρο έχει ρίξει τις τελευταίες 30 ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε στο "Έθνος" ο Θοδωρής Κολυβάς, μετεωρολόγος της ΕΜΥ, στη Θεσσαλονίκη έπεσαν 149 χιλιοστά, όταν ο μέσος όρος για αυτές τις 30 μέρες είναι 54. Οι υπερβάσεις είναι αντίστοιχες και σε επίπεδο τριμήνου, δηλαδή για όλο το φθινόπωρο. Από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 9 Δεκεμβρίου ο μέσος όρος βροχόπτωσης στη Θεσσαλονίκη είναι 133 χιλιοστά και φέτος έβρεξε 302.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στο Στρατώνι τις πρώτες 9 μέρες του Δεκεμβρίου έριξε 250 χιλιοστά βροχής (!!!), ενώ συνήθως οι τιμές ολόκληρου του Δεκεμβρίου κυμαίνονται κάτω από τα 100.

Τα ίδια και στον Πολύγυρο, όπου στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα έπεσε υπερδιπλάσιο νερό απ' ό,τι πέφτει συνήθως ολόκληρο τον μήνα.

Παρ' όλα αυτά οι "antigold" εκεί. Η βελόνα κολλημένη και βουτηγμένη στην εμπάθεια, το ψεύδος και την παραπλάνηση.

Και καλά τα μεταλλεία και τον κόσμο τους που δεν σέβονται. Τουλάχιστον, ας δείξουν κάποια στιγμή έναν ελάχιστο σεβασμό στη νοημοσύνη και τις δύσκολες στιγμές εκείνων που υπέστησαν ζημιές απ' αυτή τη θεομηνία, οφειλόμενες στην ένταση μεν των καιρικών φαινομένων, αλλά που γιγαντώνεται δε από τις γνωστές παθογένειες της "σύγχρονης" Ελλάδας (κακοτεχνίες, μπαζωμένα και μη καθαρισμένα ρέματα).

Ψιλά γράμματα αυτά για τους δήθεν κοινωνικά ευαίσθητους "antigold". Για εκείνους...