Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ? ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

Ακούγεται πολύ έντονα ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα έχουμε μεταφορά έδρας της οργανικής θέσης του διευθυντή πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη από την Αρναία στην Ιερισσό και ότι άλλο υπηρεσιακό περικλείεται εντός αυτής.

Αυτή η φήμη κυκλοφορεί στους διαδρόμους του κτιρίου της πολεοδομίας στην Αρναία, όπου και σήμερα εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων βρέθηκαν εκεί σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και η δημόσια υπηρεσία αδυνατεί να χορηγήσει την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμπτό το να μεταφερθεί εντός των ορίων του δήμου μια υπηρεσία, από τη στιγμή που έτσι αρμοδίως κρίνεται ως αναγκαίο και σωστό. 

Αν ισχύει αυτή η πληροφορία όμως, το ζητούμενο είναι γιατί επιλέγεται αυτή η μεταφορά τη δεδομένη στιγμή; Ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να αλλάξει η οργανική έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και από την Αρναία να πάει στην Ιερισσό;

Επίσης, σημασία έχει και ο θεσμικός τρόπος μεταφοράς αυτής της οργανικής έδρας από την Αρναία στην Ιερισσό. Λογικά θα πρέπει να κατατεθεί και προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει την αλλαγή της... Αφού προηγουμένως συμφωνήσει και το υπουργείο εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης. Θα συναινέσει; 

Στην περίπτωση μας όμως οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι και ότι και αν ειπωθεί σαν επίσημη δικαιολογία, μάλλον δεν θα ακουστεί πειστικά μπροστά σ' όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους μήνες για να μην χορηγηθεί η άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού, όπου σύμφωνα με το νόμο ο φάκελος της ελέγχεται και υπογράφεται μέσα σε χρονικό διάστημα μάξιμουμ 2 ημερών.

Αλλά είπαμε το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να μην χορηγηθεί η συγκεκριμένη άδεια...


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
σας βεβαιώνω πως όλο αυτό που γράφεται είναι ΦΗΜΕΣ!!!
Μην ασχολείστε καθόλου μ αυτό το θέμα.
όχι για κανέναν άλλο λόγω αλλά μην πάθετε κι εσείς την τρολιά που έγινε στην Ν.Δ. με τον πίνακα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @28 Ιανουαρίου 2015 - 10:08 μ.μ.

Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα σ΄αυτό το θέμα που παρουσιάζουμε και το σχόλιο σου...

Εν τω μεταξύ χθες μας συμβούλευες να μην μπερδεύουμε τα δημοτικά με τα κομματικά...

Ανώνυμος είπε...

Από το να τον κρύβουν οι antigold το διευθυντή της πολεοδομίας από τους μεταλλωρύχους ή όποτε υπάρχει "πρόβλημα" είναι πολύ καλύτερο να τον κατεβάσουν στην Ιερισσό με θεσμικό μέσο και τρόπο και όχι στα μουλωχτά.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να μην τρελαθούμε εντελώς έχει καμία σημασία η γειτονιά ή η πόλη που βρίσκεται κάποια αρμόδια υπηρεσία?Ο θεσμικός προιστάμενος τους(εν προκειμένω ο Δήμαρχος) οφείλει να λειτουργεί ,ούτε συντεχνιακά ούτε κομματικά, παρά μόνο προς εξυπηρέτηση των ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των πολιτών,ανεξαρτήτως προσωπικών διαφορών.Τουλάχιστον έτσι δουλεύει το σύστημα σε ευνομούμενες χώρες.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Κάνουν ότι κατηγορούσαν τον Πάχτα. Συμπεριφέρονται εκδικητικά.
Ότι έπαθε ο Πάχτας όμως που δεν το σήκωνε το κλίμα στα νότια χωριά θα συμβεί και σ' αυτούς όπως το πάνε. Τα ίδια παντελή μου τα ίδια παντελάκη μου.
Ησυχία δε θα ξαναβρεί αυτός ο τόπος;

Ανώνυμος είπε...

πολίτη μάλλον δεν κατάλαβες καλά.
αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα που ανεβάσατε, για την πολεοδομία.
Πως δεν έχει σχέση το σχόλιό μου???

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @28 Ιανουαρίου 2015 - 11:40 μ.μ.

Κατά τη γνώμη μας δεν έχει καμία σχέση.

Μπορείς αν θέλεις σ' ένα νέο σχόλιο σου να μας εξηγήσεις εμπεριστατωμένα πως συνδέεται η σπόντα σου με την κινητικότητα που ακούγεται πολύ έντονα ότι υπάρχει στη διεύθυνση πολεοδομίας.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Οβελίξ. Τι και ποιόν πειράζει που η πολεοδομία είναι στην Αρναία; Και από εκεί μπορούν να τρενάρουν άνετα οι αντιδρώντες ότι έχει σχέση με τα μεταλλεία.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες...
εγώ σας είπα κάτι και ισχύει.
περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται.
Αλλά ακόμη και αν..λέω αν.. μεταφερθεί η πολεοδομία στην Ιερισσό, τι σας ενοχλεί εσάς???
Δεν καταλαβαίνω τον λόγω που σας προβληματίζει κάτι τέτοιο.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @29 Ιανουαρίου 2015 - 2:46 μ.μ.

Κανένα πρόβλημα. Το σημειώνουμε άλλωστε και μέσα στην ανάρτηση.

Ερωτήματα θέτουμε χωρίς να σημαίνει ότι περιμένουμε και απαντήσεις, καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και τέτοιες στιγμές δύσκολα παίρνεις απαντήσεις.