Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΕΚΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΡΝΑΙΑΣ: "ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ & ΧΟΡΗΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

Σε ανάρτηση μας το Σάββατο 17 Ιανουαρίου είχαμε θέσει μεταξύ άλλων ερωτημάτων και αυτό: «Μήπως λέμε μήπως κάποιοι τελούν υπό τρικυμία εν κρανίω και μας κρύβουν την πραγματική αλήθεια και χρησιμοποιούν εκείνοι αυτή την άδεια σαν μέσο εκβιασμού και εκφοβισμού;»

Πιστεύουμε, ότι οι εξελίξεις δίνουν μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα μας…

Εκτός της αδιάλειπτης απουσίας του διευθυντή της πολεοδομίας από το γραφείο του από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, τα “antigold” μέσα ενημέρωσης έφεραν στη δημοσιότητα και την επιστολή που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς στην διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη, με την οποία καλεί τον προϊστάμενο της να εφαρμόσει το νόμο και να εγκρίνει την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού, όπως οφείλει.

Μέσα σ’ αυτή την επιστολή υπάρχουν και κάποια σημεία τα οποία αποκαλύπτουν το περίεργο παιχνίδι της χρονικής καθυστέρησης που παίζεται από την δημόσια υπηρεσία, καθώς όπως αναφέρεται μέσα στην επιστολή:

«Η έγκριση της τεχνικής μελέτης του άρθρου 4 του κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών εργασιών ή και η χορήγηση της άδειας εγκατάστασης, όπου αυτή απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 158 του παρόντος νόμου, από την αρμόδια υπηρεσία, αποτελεί και έγκριση δόμησης κατά την έννοια του άρθρου 3 παράγραφος 1 του νόμου 4030/2011 για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της εκμετάλλευσης και επεξεργασίας των μεταλλευμάτων ή λατομικών ορυκτών εντός μεταλλευτικού ή λατομικού χώρου.»Ενώ επίσης, στην ίδια υπουργική επιστολή αναφέρεται πως «η άδεια δόμησης εκδίδεται μέσα σε 2 μέρες από την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών και μελετών».


Με απλά λόγια μια καθαρά τυπική διαδικασία που από την πλευρά της πολεοδομίας Αρναίας απαιτεί ΜΌΝΟ τον έλεγχο της πληρότητας του φακέλου για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μελέτες, αφού η έγκριση της τεχνικής μελέτης του έργου από το ΥΠΕΚΑ συνιστά ταυτόχρονα και έγκριση δόμησης, έχει λάβει χαρακτηριστικά «γκράν γκινιόλ», αν αναλογιστούμε ότι αυτός ο φάκελος κατατέθηκε, όπως μαθαίνουμε στην υπηρεσία στις 11 Νοεμβρίου 2014. Πριν δηλαδή 72 μέρες, όταν όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο υπουργικό έγγραφο απαιτούνται ΜΌΛΙΣ 2 μέρες για την έκδοση της…

Μας προέκυψαν και οι βουλευτικές εκλογές που προκηρύχτηκαν στις 29 Δεκεμβρίου (δηλ. 1 1/2 μήνα μετά την κατάθεση του φακέλου στην πολεοδομία) για να δέσει η “antigold” εφεύρεση των δήθεν "προεκλογικών πιέσεων".

Νομίζουμε ότι και ο πλέον καλόπιστος παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι αυτή η υπόθεση έχει ξεφύγει από το νόμο των συμπτώσεων, όπως πίστευαν πολλοί αρχικά…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναπληρωτής και υπηρεσιακός υπουργός πως είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες εντολές προεκλογικά??
μήπως έβγαλε τα έξοδα για την προεκλογική του εκστρατεία από χορηγό εταιρεία????

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ θύμισε μας την επόμενη φορά να ζητήσουμε την σύμφωνη γνώμη και υπογραφή σου,μια που μάλλον και εσύ ράβεις κουστουμάκι συριζοεξουσίας!

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ, γιατί να ισχύει αυτό που λές εσύ και να μην ισχύει η περίπτωση ο συγκεκριμένος υπάλληλος να έχει συμφωνήσει να κάνει το φαντομά δεχόμενος αντάλλαγμα για την εξαφάνιση του;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ότι χθές πολεμικά αεροσκάφη μας αναχαίτησαν τουρκικά που μπήκαν στο ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του καστελόριζου.
Είπα από μέσα μου τι μακακες δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν ακόμη σ' αυτή τη χώρα. Αν ήταν έξυπνοι αυτοί οι πιλότοι θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του διευθυντή της πολεοδομίας Αρναίας, που έχει κατεβάσει ρολά εδώ και 2μιση μήνες περιμένοντας εντολές από το ΣΥΡΙΖΑ!
Νιώθω επίσης έξαλλος με τον υπηρεσιακό υπουργό εθνικής άμυνας. Μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει στη φυλακή για παράβαση καθήκοντος!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

ναι θα με κάνει ο Τσίπρας υπουργό στο ΥΠΕΚΑ....χαχαχαχαχα

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλες αλήθειες και μεγάλες ντροπές αφορά το σχόλιο σου 21 Ιανουαρίου 2015 - 3:38 π.μ.
Ούτε για αστείο 21 Ιανουαρίου 2015 - 9:21 π.μ..
Η κοινωνία θέλει την Kατίγκω υπουργό στο ΥΠΕΚΑ. Βολέψου με κανένα τουρισμού η πολιτισμού εσύ.

Ανώνυμος είπε...

1:10 πμ. αυτό που γράφεις για τον διευθυντή της πολεοδομίας μπορεί να ισχύει και για το Μίχο. Κάνει μπαμ η ιστορία ότι έχουν πέσει ανταλλάγματα στο τραπέζι τα οποία από τη Δευτέρα θα φανούν και θα ξεκαθαρίστουν.

Ανώνυμος είπε...

21 Ιανουαρίου 2015 - 10:52 π.μ

προτιμώ του τουρισμοί.
μ αρέσουν οι τουρίστριες!!! χεχεχεχεχε


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ 7:54 μ.μ.

στα παραμύθια είσαι πιο καλός!
Ζήτα απο τον Αλέξη να σου ανοίξει υπουργείο παραμυθιού.Είναι ο φυσικός σου χώρος.