Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ" - ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ??? (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την υπόθεση της χρονικής καθυστέρησης της χορήγησης της άδειας δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές από τη διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου μας και την παράλληλη υποτίμηση της νοημοσύνης της τοπικής κοινωνίας από τους “antigold”, ξεχάστηκε η αποσαφήνιση του ζητήματος της απορρόφησης των 2.000 εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

4 μέρες πριν από τις εκλογές και κανένας επιφανής “antigold” δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει με σαφήνεια, με ποιο τρόπο και για πόσο χρονικό διάστημα αυτός ο κόσμος θα μπορέσει να αποκατασταθεί επαγγελματικά, όταν μπεί το λουκέτο στα μεταλλεία.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, αλλά δυστυχώς κανείς απ’ αυτούς που μιλούν για κλείσιμο των μεταλλείων και προσφυγή στο ΕΣΠΑ, δεν ξεκαθαρίζει με υπεύθυνο τρόπο πως θα γίνει ομαλά και ανώδυνα αυτή η μετάβαση.

Θυμηθήκαμε ότι πριν από 15 μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» σε εκπομπή του “Super tv” και το δημοσιογράφο Αστέριο Σταθώρο μιλούσε με μεγάλη βεβαιότητα για την ασφαλή μετάβαση ενός μέρους του συνόλου των εργαζομένων στις εργασίες αποκατάστασης μετά το κλείσιμο των μεταλλείων λέγοντας χαρακτηριστικά: «για τους πραγματικούς εργαζόμενους (!!!) υπάρχει πάντα η δουλειά της αποκατάστασης του τόπου μας, με χρήματα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν γι' αυτή τη δουλειά...»

Άραγε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ εννοούσε ο ιδρυτής του antigoldgr.org γι’ αυτές τις εργασίες αποκατάστασης; Αν ναι, σε τι ύψος είναι αυτό το ποσό, τι χρονικής διάρκειας και πόσους νυν εργαζόμενους στα μεταλλεία καλύπτει;

Άντε λεφτά υπάρχουν… Ειλικρίνεια, θάρρος και υπευθυνότητα από τους «σωτήρες» της ΒΑ Χαλκιδικής προς το μεγαλύτερο εργατικό κλάδο και δυναμικό του νομού μας γιατί δεν υπάρχει;

Ακολουθεί το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις.

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκέτο λαυράκι το βίντεο για τις ψεματάρες του αρχέγονου που ταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκι για δεκαετίες ολόκληρες και από τις δυο πλευρές.
Αυτοί που τον εγκωμιάζουν χωρίς να ξέρουν περί τίνος πρόκειται ας προσέξουν ότι στο τέλος του βίντεο τρίβει το μάτι του.
Ας διαβάσουν τι σημαίνει το τρίψιμο του ματιού στο λεξιλόγιο του σώματος.

http://www.slideshare.net/dtampouris/ss-16452974

Ανώνυμος είπε...

Ο εργολάβος ακτιβιστής δεν χρειάζεται ΕΣΠΑ. Εκείνος θα πληρώνει το κόσμο που θα μείνει χωρίς δουλειά. Μαζί με την Ιγγλέζη. Από το κουμάντο τους....

Ανώνυμος είπε...

επί υπουργίας πάχτα είχαν μπει σε πρόγραμμα οι εργαζόμενοι από την tvx και ήταν πολύ τυχεροί.
καθόταν και έπαιρναν μηνιάτικο και ένσημα.
Τώρα και πάλι πολλοί από αυτούς και όλοι οι άλλοι θα είναι τυχεροί.
κανένας δεν θα χάσει τον μισθό του και θα έχει την εργασία του.
ΨΕΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ!!!
ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ ποιοι είστε εσείς που κρίνετε την υπόλοιπη κοινωνία και νομίζετε ότι θα παίρνετε αποφάσεις γι' αυτήν?
Αν δε θυμάσαι να σου θυμίσω ότι οι περισσότεροι απο εσάς ζείτε σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένων τραγανίζοντας δημόσιο χρήμα από ΜΚΟ, οργανώσεις, ενώσεις κλπ.
Σε ότι έχει να κάνει με την περιοχή είστε ότι φασιστικότερο έχουμε ζήσει.
Τι να πρωτοξεχάσουμε; Τον εμπρησμό στο εργοτάξιο; Τα καμμένα μαγαζιά, τις αυλές, τα αυτοκίνητα τα τροχόσπιτα, τις βάρκες.
Εκτός όλων αυτών είστε τόσο προκλητικοί που έχετε το θράσος να λέτε σε 6000 Μαδεμοχωρίτες τουλάχιστον, οτι θα περάσουν στο σκοτάδι της ανεργίας και της αναξιοπρέπειας επειδή εσείς έχετε ένα καλύτερο όραμα ανάπτυξης και όλοι εμείς πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια ή στη χειρότερη να σας χειροκροτήσουμε.
Να είσαι σίγουρος....

Ανώνυμος είπε...

21 Ιανουαρίου 2015 - 9:18 μ.μ.

εμείς που κρίνουμε όπως λες, είμαστε η πλειοψηφία αγαπητέ μου.
Δυστυχώς για σένα έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.
Το ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μίλησε για ανεργία των εργαζομένων.
Αντίθετα μάλιστα σας στηρίζει.
Διάβασε και κανένα έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερωθείς.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ 2:05 πμ
Που είστε πλειοψηφία; Στη Χαλκιδική είστε δεύτερο κόμμα και το δήμο τον πήρατε με 570 ψήφους διαφορά χάρη στην εμπιστοσύνη που έδειξαν μαδεμοχωρίτες στο Μίχο για να μας φέρει την ενότητα.
Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει αλλα η ανοχή στο Μίχο τελείωσε πριν καν αρχίσει με τις κοροιδίες του. Το ίδιο θα γίνει και με σας σαν κυβέρνηση. Αν κυβερνήσετε μόνοι σας.