Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

"ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" - ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ? (ΒΙΝΤΕΟ)

"Φως στο τούνελ" της αβεβαιότητας των 1.900 εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας έριξε η χθεσινή κλειστή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μ. Παναγία.

Κατά τη διάρκεια της η κ. Ιγγλέζη επιχείρησε να ξεκαθαρίσει εν μέρει το τοπίο αναφορικά με το επαγγελματικό μέλλον των εν αναμονή ανέργων από τα μεταλλεία, τα οποία αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση έχει δεσμευτεί προς τους "antigold", ότι θα τα κλείσει.

Όπως είπε λοιπόν η υποψήφια βουλεύτρια ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου και των 4 αντιδημάρχων (προφανώς η κ. Ιγγλέζη θα εννοεί τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της περιφέρειας Κ.Μ. στη Θεσσαλονικη το Σεπτέμβριο του 2014) ότι κανένας εργαζόμενος - απολυμένος από τα μεταλλεία δε θα μείνει άνεργος, καθώς θα ενταχθούν κατά προτεραιότητα σε πιλοτικό πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Πιθανολογούμε χωρίς να είμαστε βέβαιοι, ότι  αυτές οι θέσεις εργασίας θα είναι από προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως είπε και ο κ Τσίπρας στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, καθώς το βίντεο είναι μονταρισμένο και δεν γίνεται σαφές.

Ενώ θολό παραμένει το ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης και λήξης αυτού του "πιλοτικού προγράμματος" απορρόφησης των εργαζομένων, όπως και οι μισθοί των απασχολουμένων σ' αυτό.

Το μόνο στοιχείο που μπορεί να δώσει ένα χρονικό στίγμα προκύπτει μέσα από τα λεγόμενα της υποψήφιας βουλεύτριας μας, που όπως είπε θα είναι μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν και εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων, οι οποίοι δέχθηκαν τις επικρίσεις της κ. Ιγγλέζη για το γεγονός ότι δεν τάσσονται στο πλευρό των "antigold" για να τερματιστεί η μεταλλευτική δραστηριότητα (!!!).

Ακολουθεί το βίντεο. Το σημείο που η κ. Ιγγλέζη ομιλεί για το μέλλον των εργαζομένων στα μεταλλεία είναι στο 3':10".