Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

Μια ευχάριστη όσο και απρόσμενη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας. Πήγαν στην πολεοδομία Αρναίας νωρίς το πρωί και βρήκαν τον διευθυντή της υπηρεσίας στη θέση του.

Οι εργαζόμενοι που επί δύο σχεδόν εβδομάδες τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα, μόλις τον αντίκρισαν, πήραν την ευκαιρία και τον ρώτησαν που οφείλεται η καθυστέρηση στην χορήγηση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών, για ένα φάκελο που βρίσκεται στα συρτάρια της υπηρεσίας του από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και βάση της νομοθεσίας έπρεπε να εγκριθεί μέσα σε 2 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της πολεοδομίας έδειξε μεν κατανόηση στην ανησυχία των εργαζομένων, επικαλέστηκε δε τις υπηρεσιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως για παράδειγμα προηγηθέντα πρωτόκολλα, αυτοψίες, υποστελέχωση υπηρεσίας και άδειες προσωπικού.

Επιπλέον, ο πολεοδόμος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο εναγώνιο ερώτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων σε πόσο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί το ζήτημα της χορήγησης άδειας.

Οι εργαζόμενοι σεβάστηκαν τις απόψεις των διευθυντή της πολεοδομίας. Πριν αποχωρήσουν από το γραφείο του, τον κάλεσαν να προχωρήσει το θέμα χωρίς άλλες καθυστερήσεις από τη στιγμή που ο φάκελος της αδειοδότησης είναι πλήρης, καθώς εκτός από τη διασφάλιση των υπαρχόντων 1.900 θέσεων εργασίας, η αδειοδότηση θα ανοίξει το δρόμο για ακόμη 350 θέσεις σε άμεσο χρόνο και άλλες 650 μέχρι το τέλος του 2015.




13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πάρτε και μια πρωινή σκηνή από την πολεοδομία.μπαίνε ο αντιδήμαρχος της ιερισσού στο γραφείο του διευθυντη.βλέπει του εργαζόμενους και λέει με ειρωνία:τι κάνετε εσείς εδώ; ενοχλείται..αλλά για πόσο καιρό ακόμη θα ερχεστε;;;;;;;;;;;;;;;;;;
όταν κατάλαβε την κλούβια του από την αντίδραση των εργαζομένων το πήγε πιο μαλακα τη δολειά.σε 15 με 20 μέρες θα χει τελιώσει.
μέσα στα καρναβάλια θα χουμε τις εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή, θέλουν δεν θέλουν ο Νόμος είναι πάνω από κάθε υπάλληλο αιρετό ή μη.Αυτοί έρχονται και παρέρχονται, τα μεταλλεία μένουν εδώ για πάντα.

ΟΒΕΛΙΞ

maro είπε...

ανων6με μην πινεις τοσο αρσενικο σε πειραζει στον εγκεφαλο

Ανώνυμος είπε...

9:59 η μαγκιά και η ζωηράδα που οφείλετε και μα τη βγαίνεις ετσι;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μπασκλας η συμπεριφορά του Ψιλιάγκου.
Ειρωνία σε εργαζόμενους... ("για πόσο καιρό θα είστε εδώ ακόμη;")
Γιατί όχι. Στο κόλπο είναι όλοι τους. Από τις 13 Σεπτεμβρίου συμφώνησε ο Αλέξης ο"σκαπανεύς" στη συνάντηση τους στη Θεσσαλονίκη με τους άλλους 3 αντιδημάρχους, Μίχο, Χαραλαμπίδου, Ιγγλέζη να κλείσουν το μεταλλείο και αυτοί αντί να σκεφτούν2000 λαού και τις οικογένειες τους τους ταίζουν παραμύθια 5 μήνες τώρα για ενότητα.
Ευχαριστώ κατερίνα ιγγλέζη που μας το ορμήνεψε προχθές στη Μ.Παναγία. Και ας σταματήσουν αυτή την κοροιδία με το διευθυντή της πολεοδομίας. Και οι γάτες στα κεραμίδια ξέρουν τι απειλες΄δέχεται από τους αντίχρυσους και ότι τον έκρυβαν στην Ιερισσό για να μην υπογράψει τη νόμιμη άδεια.
ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

26 Ιανουαρίου 2015 - 8:45 μ.μ.

εσύ φίλε μου από το Στρατώνι ή από την Μ. Παναγία που μιλάς για ειρωνική συμπεριφορά από τον αντιδήμαρχο, μήπως θα έπρεπε να μάθεις να σέβεσαι αφενός την εργασία των υπαλλήλων της υπηρεσίας αφετέρου τους θεσμούς.
Δεν νομίζω πως είσαι ο αρμόδιος να απαιτήσεις από την υπηρεσία την έκδοση της άδειας για ένα παράνομο έργο του εργοδότη σου.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα την ανακοίνωση που έβγαλε ο Μίχος μετά τη συνάντηση με το Τσίπρα που αποφασίσανε όλοι μαζι να παίξουν με τις ζωές των Μαδεμοχωριτών.
Εκείνοι απαοφασίσανε να κλείσουν το μεταλλείο στήνοντας όλα αυτά τα κόλπα που βλέπουμε και πόσα ακόμη δεν ξέρουμε με επίορκους, εκβιασμένους ή εξαγορασμένους δημοσίους υπαλλήλους για να εμποδίσουν την εξέλιξη του έργου και μας έριχναν και από πάνω στάχτη στα μάτια με φούμο από ενότητα και ότι τάχα μου τον κάλεσε τον Αλέξη τον σκαπανέα" να παρακολουθήσει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου.
Ετσι όπως το κάνανε θελουνε δε θέλουνε θα ρθει ο Τσίπρας στη Χαλκιδική και θα μας ακούσει.
http://www.dimosaristoteli.gr/cos/sites/default/files/press_release/%CE%94%CE%A4%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%20%20%CE%91%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%BA%20%20%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%2013%2009%2014.pdf

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ 1ον μην είσαι τόσο εριστικός γιατί ούτε η αλήθεια ούτε το δικιο είναι με το μέρος σας.
2ον οι εργαζόμενοι δεν πάνε στην πολεοδομία για να απαιτήσουν. πάνε για να ρωτήσουν τι τρέχει με την κοροιδία
3ον ο ίδιος ο διευθυντής δε χρησιμοποίησε τη λέξη παράνομη για την άδεια. εσύ πως τολμάς; τι είσαι εσύ εκτός από μικυ μάους.
4ον το έχουμε καταλάβει ότι παίζετε με την υπομονή μα για να εξαντληθεί και να σας κάνουμε και ήρωες από πάνω.δεν παίζει.υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να σταματήσετε να παίζετε μαζί μας. 2500 εργαζόμενοι μαζί με αυτούς είναι να δουλέψουν και οι φαμίλιες τους με την άδεια δεν είναι για πέταμα.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ; ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ το 2012 και το 2013 σχεδόν κάθε μέρα είσασταν πάνω στις Σκουριές και απειλούσατε και προκαλούσατε. Εσείς είχατε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό και εμείς δεν μπορούμε να πάμε για να μάθουμε την αλήθεια ή την κοροιδία;
Μ΄αυτα τα μυαλά θα κάνετε εξουσία σε δήμο και χώρα; Δε σας βλέπω καλά. Θα ξεσηκώσετε όλο τον κόσμο έτσι εναντίον σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ;
Η ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ "ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ;
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ!

Ανώνυμος είπε...

27 Ιανουαρίου 2015 - 12:12 π.μ.

Πρώτον δεν είμαι εριστικός, αν την αλήθεια που λέω την βλέπεις εσύ σαν θέμα διένεξης, έχω την εντύπωση ότι κάνεις λάθος.
2)Οι πληροφορίες μου που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση λένε, ότι κάθε φορά που πηγαίνατε στην πολεοδομία απαιτούσατε και αυτό προκύπτει και από την τελευταία παράγραφο του ρεπορτάζ των πολιτών Αριστοτέλη.
<< Πριν αποχωρήσουν από το γραφείο του, τον κάλεσαν να προχωρήσει το θέμα χωρίς άλλες καθυστερήσεις >>
3) το οφθαλμοφανές της παρανομίας δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσει ο προϊστάμενος της πολεοδομίας!!!
Το κτίσμα για το εργοστάσιο εμπλουτισμού δεν έχει πάρει άδεια (αυτή που περιμένετε εναγωνίως) και βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένο.
4)η υπομονή σας είναι άλλο θέμα και πολύ σωστά την έχετε, αλλά η απόφαση θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι είναι πολιτική, για την συνέχιση της επένδυσης στις σκουριές ή όχι.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @27 Ιανουαρίου 2015 - 1:33 μ.μ.

Από τα δικά μας γραφόμενα τα οποία επικαλείσαι δεν προκύπτει από πουθενά θέμα "απαίτησης" των εργαζομένων προς τον προιστάμενο της πολεοδομίας.

Θερμή παράκληση να είσαι ακριβής.

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ,
δεν υπάρχει λόγος για καμία διένεξη μαζί σου. Και κακός το αυζητάμε και μαζί σου. Εσύ είσαι αναρμόδιος. Αλλοι φταίνε για τις μεθοδεύσεις που έγιναν και θα λάβουν από εμάς τους εργαζόμενους τις απαντήσεις που πρέπει εκεί που πρέπει.
Τα επιχειρήματα σου είναι για γέλια. Δεν χρειάζεται ο διευθυντης της πολεοδομίας γι' αυτό τον καταργήσατε;