Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ & ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ"

Δηλώσεις στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έκανε ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης για την επένδυση στις Σκουριές.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης είπε τα εξής: «Εναντιωνόμαστε απόλυτα σε αυτό το επενδυτικό σχέδιο» και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό», χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια δήλωση, που εξυπηρετεί κατ' αρχήν "antigold" δεσμεύσεις, χωρίς όμως απ' ότι φαίνεται να αποκλείει την επί της ουσίας συζήτηση, που είναι και το ζητούμενο για την τοπική κοινωνία.

Επομένως, θα ήταν ευχής έργον μέσα στο πλαίσιο "εξέτασης των επόμενων κινήσεων" της κυβερνήσεως ως προς αυτό το ζήτημα, όπως επισήμανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης, να ακουστεί η άποψη και το θέλω της τοπικής κοινωνίας και της εργατικής τάξης της.

Νομίζουμε, ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης θα ήταν άκρως εποικοδομητική, καθώς χιλιάδες κόσμου στη ΒΑ Χαλκιδική αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους και θέλουν να ακούσουν από επίσημα χείλη και με λεπτομέρειες το σχέδιο που υπάρχει για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της περιοχής.

Μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι αυτή παραγωγική δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν τον τόπο και με αυτή την κοινωνία επί 2.500 συναπτά έτη...Πηγή ανάρτησης: www.iefimerida.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και ανάμεσα στους τυφλούς ανέλαβε μονόφθαλμος βασιλιάς!

ΟΒΕΛΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους στέλνουν και ξαναστέλνουν υβριστικά σχόλια η κεκαλυμμένες κατάρες σε μορφή ευχής με ισχυρές δόσεις ειρωνίας δίκην "αξιολογικής κρίσης"πως αυτά δε θα δημοσιευτούν!

Οι λόγοι είναι ευνόητοι!

Ανώνυμος είπε...

Οι μεταλλωρυχοι είναι μεταλλωρύχοι.
Δεν αλλάζουν επάγγελμα για να καλλιεργούν χασισόδεντρα και ρίγανη επειδή το λένε και το φανταζοντε κακοί πολιτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Άτιμο πράγμα η πολιτική με η και με οι.
Σε αποξενώνει από τη λογική και το συναίσθημα. Σε βουλιάζει στο όφελος, τη μισαλλοδοξία και το ναρκισισμό.
Αφού φτάσαμε στο σημείο αριστερός και μάλιστα κομμουνιστής υπουργός με δηλώσεις του να απειλεί την εργατική τάξη τότε να είμαστε έτοιμοι και για ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
Η ατμόσφαιρα μυρίζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι παράπλευρες απώλειες μάλλον έχουν υπολογιστεί και δεν απασχολούν. Προσωρινά...

Ανώνυμος είπε...

Δε πα να λένε οτι θέλουν.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΑΙΡΙΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΌ ΤΟ ΈΡΓΟ ΠΑΙΔΙΆ ΔΕΝ ΚΛΊΝΗ ΓΙΑΤΊ ΞΈΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΜΑ ΚΛΊΣΗ ΘΣ ΓΊΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

31 Ιανουαρίου 2015 - 9:44 π.μ.

Μόνο που κάνεις ένα λάθος.
Ο Λαφαζάνης δεν έχει κάτι με την εργατική τάξη, έχει με την νομιμότητα της εταιρείας και αν γένει με τα όσα έκανε και έχει σκοπό να κάνει.
Οι εργαζόμενοι θα έχουν την προστασία του κράτους και της κυβέρνησης.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

31 Ιανουαρίου 2015 - 11:13 π.μ.

Οι εργαζόμενοι στην ολυμπιάδα μαντέμ λάκο και Στρατώνι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
Οι εργαζόμενοι στις σκουριές θα απορροφηθούν σε άλλου είδους εργασία όταν κλείσουν οι σκουριές.
Ίσως αυτοί να είναι και οι μεγάλοι τυχεροί.....
Δεν καταλαβαίνω από την πλευρά σας γιατί όλη αυτή η ανησυχία.
Σύντομα θα γνωρίζεται λεπτομέρειες!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Για τον 4:00 μ.μ.
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Πάντως χάρη σ' αυτή την επένδυση τα Μαδεμοχώρια αυτά τα πολύ δύσκολα 5 χρόνια που πέρασαν δεν γνώρισαν οικονομική κρίση. Το αντίθετο. Γνώρισαν οικονομική και κοινωνική άνθιση.
Δεν ξέρω που βασίζεσαι εσύ και είσαι τόσο σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν την προστασία του κράτους και της κυβέρνησης, όταν το παραγωγικό ισοδύναμο απέναντι σε μια κοστολογημένη επενδυτική δραστηριότητα είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα επενδύσεων με μισθούς 500 ευρώ για 1 χρόνο το πολύ.
Αυτές οι οικογένειες που έχουν χτίσει την καθημερινότητα τους με βάση ένα στάνταρ εισόδημα κάθε μήνα πως θα επιτρέψει μια κυβέρνηση αριστεράς να γίνουν πειραματόζωα με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας προγράμματα κατάρτισης πχ σε καλλιέργειες κλωστικής κάνναβης;
Υπάρχει εθνική αγροτική πολιτική γι' αυτό το θέμα; Έχει δοκιμαστεί το συγκεκριμένο φυτό στην ελληνική ύπαιθρο για να δούμε αν μπορεί να υπαχθεί στα ίδια κριτήρια παραγωγικότητας και στρεμματικής ενίσχυσης με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές παραγωγές; Να προσθέσω εδώ ότι η στρεμματική ενίσχυση για τους αγρότες με επιδοτήσεις από την ευρώπη λήγει το 2019. Υπάρχει η λεγόμενη συμβολαιακή γεωργία σ' αυτό το είδος καλλιέργειας; Έχουν ανοίξει πιστοποιημένες μονάδες μεταποίησης για να για να επεξεργαστούν την πρώτη ύλη της κλωστικής κάνναβης;
Νομίζω ότι τίποτα δεν ισχύει από τα παραπάνω.
Επομένως καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτή η πρεμούρα και η βιασύνη της κυβερνήσεως σας να κλείσει μια τόσο ώριμη και επωφελής επένδυση σε όλους τους τομείς κρύβει από πίσω της κίνητρα, τα οποία η κοινή λογική αδυνατεί να εντοπίσει.
Το μόνο εύκολο είναι να διώξεις τέτοιες επενδύσεις. Το δύσκολο είναι να δώσεις κίνητρα για να έρθουν στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

31 Ιανουαρίου 2015 - 5:06 μ.μ.

Νομίζω πως είσαι παραπληροφορημένος.
Αυτά που περιγράφεις δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα που εκπονεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση.
Καλά θα είναι να σοβαρευτούμε λίγο στους καφέδες της γειτονιάς και του καφενείου και να ακούσουμε με προσοχή τι λέει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το πρόβλημα που ταλανίζει την Χαλκιδική.
Αυτά που περιγράφεις είναι για άνεργους και όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα.
Οι μεταλλωρύχοι είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο ξεχωριστά!!!
Επί τέλους δείξτε λίγη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που δεν είναι υποτακτική σαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Μια κυβέρνηση που στηρίζει τον μικρομεσαίο και την εργατική τάξη.
Είναι η κυβέρνηση που θέλει να μειώσει την ανεργία και όχι να την αυξήσει!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Για τον 10:23 μ.μ.

Πιστεύω ότι μάλλον εσύ προσπαθείς να καλύψεις τα καταστάσεις.
Το παράδειγμα της κάνναβης που σου ανέλυσα το έφερε σαν εναλλακτική παραγωγική δραστηριότητα απέναντι στα μεταλλεία η Κατερίνα Ιγγλέζη προχθές στο δημοτικό ραδιόφωνο.
Αν η βουλευτίνα μας λέει καφενειακές κουβέντες όπως μου γράφεις τότε να το προσέξετε εσείς οι άνθρωποι του κόμματος.
Δεν παίζουνε με τόσο λεπτά θέματα!
https://www.youtube.com/watch?v=_GWSBPGHKBQ
Ανώνυμος είπε...

Μια κυβέρνηση 10:23 μμ που στηρίζει το μικρομεσαίο και την εργατική τάξη;;;;;;;;;

Τι μαθαίνει κανείς;;;;;;;;;;
http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_982.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Qyqkp+(%CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3+%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A0%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D+%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D+(%CE%9C.%CE%95.%CE%9A.)+++++%CE%9D.+%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%9A%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3)

1+1=1 είπε...

Μιλάμε για κλωστική κάνναβη στη χώρα που κυνηγούσανε επί μια δεκαετία τον άνθρωπο που άνοιξε το ΚΑΝΝΑΒΙΣΟΠ και πήγαινε δικαστήρια να αποδείξει ότι το εσώρουχο και το πουκάμισο από κάνναβη δεν γίνεται να το καπνίσεις! Δεν αστειεύομαι καθόλου σε αυτά, γελούσανε και τα έδρανα αλλά αυτός πλήρωνε δικαστικά έξοδα.
Στην Έδεσσα υπήρχε Κανναβουργείο, τώρα είναι ένα διατηρητέο, πολιτιστικό κέντρο, καφετέρια.
Μακάρι να γίνει μια προσπάθεια για κλωστουφαντουργία, να φοράμε πραγματικά ελληνικά ρούχα.

ΑΣΤΕΡΙΞ
31 Ιανουαρίου 2015 - 4:06 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στον Μάντεμ Λάκκο πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη στιγμή που η Ελλ. Χρυσός έχει πει ή Σκουριές η τίποτα; Ένα μεταλλείο έστω και σε φθίνουσα πορεία δεν λειτουργεί με ΕΣΠΑ. Θα βρεθεί επενδυτής που θα θέλει μόνο τον Μαντεμ Λάκκο; Αμφιβάλλω εάν και το εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

1 Φεβρουαρίου 2015 - 8:01 μ.μ.

H eldorado φίλε μου πατάει σ αυτό το σημείο για να εκβιάσει την τοπική κοινωνία.
είναι ένας τρόπος για να έχει η ίδια οφέλη και όχι οι εργαζόμενοι.
Δεν την ενδιαφέρει τι θα αφήσει στο πέρασμα της, από ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής μέχρι διχόνοια, αρκεί αυτή να έχει τα κέρδη που έχει βάλει στόχο.
Αυτό είναι ηλίου φαεινότερο και δεν χρειάζεται σχολιασμό.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πολύ δίκιο σ' αυτά που γράφεις 1+1+1, είμαστε όμως πολύ ανώριμοι ως κοινωνία για τέτοια πράγματα.
Ξέρεις γιατί σταμάτησε η παραγωγή κλωστικής κάνναβης το 1957;
Είχε χαθεί η μπάλλα ανάμεσα στις καπνιστικές και κλωστικές καλλιέργειες.....
Φαντάσου τώρα τι έχει να γίνει. Η ιδιομορφία του φυτού θα προκαλέσει αναπόφευκτα κοινωνική αυτοπεριθωριοποίση των ίδιων των καλλιεργητών του και οικονομικές και κοινωνικές συμμαχίες αμφιβόλου ποιότητς