Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ (Email)

Καλή χρονιά σ' όλους! Κάνουμε ποδαρικό στις αναρτήσεις της νέας χρόνιας μ' ένα καινούριο άρθρο του φίλου αναγνώστη Προμηθέως. 

Καλή σας ανάγνωση και ενημέρωση, καθώς όπως θα αντιληφθείτε και σ' αυτό το άρθρο υπάρχουν πληροφορίες άγνωστες μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.

Γράφει ο Προμηθεύς

Έχω ήδη καταδείξει, σε προηγούμενο σημείωμά μου, την απέχθεια του Ιδεολογικού Οικολογισμού και του Οικο-Φουνταμενταλισμού όχι «απλώς» προς την ανθρώπινη ελευθερία αλλά προς την ίδιαν την προσωπικότητα του Ανθρώπου, η ιδιαιτέρα αξία της οποίας, κατ’ ουσίαν, αναιρείται μέσω της προς τα κάτω εξισώσεως του Ανθρώπου, στο πλαίσιο της διακηρυχθείσης αρχής της «βιοσφαιρικής ισότητος» και της «ισότητος όλων των πραγμάτων» (!).

Έχω επαρκώς εξηγήσει ότι οι κήρυκες του Πρασίνου Ολοκληρωτισμού απορρίπτουν την αντίληψη ότι ο Άνθρωπος είναι η κορωνίδα της Θείας Δημιουργίας, πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, και δικαιούται και νομιμοποιείται να καρπούται τα αγαθά της πλάσης – εξ αυτού του λόγου απορρίπτουν το χριστιανικό θεμέλιο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (ειρήσθω εν παρόδω: και το κλασσικό ελληνικό, αφού στον Πρωταγόρα οφείλομε την περίφημη απόφανση: «πραγμάτων απάντων μέτρον άνθρωπος»).

Συνάμα, έσπευδα να υποσημάνω: Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για κάθε καλόπιστο αναγνώστη να διαβάσει πίσω από τις (εύηχες) γραμμές και να συλλάβει και κατανοήσει το φρικώδες νόημά τους, κεκαλυμμένο με περίτεχνες φραστικές κατασκευές.

 Παραπέμποντας στην θέση του «γκουρού» του Οικολογικού Φουνταμενταλισμού,  Νορβηγού φιλοσόφου Arne Naess, ο οποίος ζητούσε, από το 1972, όχι «ανθρώπινα δικαιώματα» αλλά ίσα δικαιώματα όλων των «πραγμάτων» («things»!!!), σας προειδοποιούσα: «…χρειάζεται να μελετήσει κανείς αρκετόν χρόνο και με περισσή υπομονή, ξανά και ξανά, για να μπορέσει να αντιληφθεί την ασύλληπτη φρίκη και απ-ανθρωπία που υποκρύπτουν οι ως άνω φράσεις. 

Η ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου ποδοπατείται βάναυσα, η αξία του απ-αξιώνεται, καθώς ο άνθρωπος εκπίπτει, υποβιβάζεται σε …«thing» - ένα μεταξύ χιλιάδων άλλων «things»!!!»

Εάν, λοιπόν, κάποιοι φίλοι – δικαίως αδυνατούντες να παραδεχθούν ότι μπορεί να υπάρχουν συνάνθρωποί μας σκεπτόμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο – εθεώρησαν ίσως, προς στιγμήν, ότι υπερβάλλω, τους έχω μιαν ακόμη «αποκάλυψη»: την αξία την οποίαν έχει για τους αρχιερείς της Πράσινης θρησκείας της Δύσεως όχι «πλέον» η ανθρώπινη προσωπικότητα αλλά η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Ας αρχίσουμε από τον προαναφερθέντα Arne Naess: Κατά την αντίληψή του περί οικοσυστήματος, βιοσφαιρικής ισότητος, δικαιώματος όλων των «πραγμάτων» στην «αυτοπραγμάτωση» και τα τοιαύτα, ο ιδεώδης ανθρώπινος πληθυσμός της γης οφείλει να μη υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια

Λαμβανομένου υπ’ όψιν, όμως, ότι σήμερα ο (ανθρώπινος) πληθυσμός της γης αριθμεί περί τα 7,2 δισεκατομμύρια, ανακύπτει αυτοδικαίως το ερώτημα: Τι πρέπει να γίνει, κατά την κρίση των Οικολόγων, με τα υπόλοιπα 7,1 δισεκατομμύρια;


Την απάντηση μας δίδει ο David Graber, ομογάλακτος του προαναφερθέντος, σχολιάζοντας ένα (ακόμη) «μανιφέστο» του «deep green» Οικο-Φουνταμενταλισμού («Το Τέλος της Φύσεως»), προερχόμενο αυτήν την φορά από τον επίσης ομοϊδεάτη τους Bill McKibben, βιολόγο της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ.

Γράφει, λοιπόν, ο Graber: «Η ανθρώπινη ευτυχία, και βεβαίως η ανθρώπινη γονιμότητα, δεν είναι τόσο σημαντικές όσο ένας άγριος και υγιής πλανήτης. Πολλοί κοινωνικοί επιστήμονες μου λένε ότι οι άνθρωποι είναι μέρος της φύσεως, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Κάπου κατά μήκος της διαδρομής – περίπου πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια, ίσως πριν από μισό – εγκαταλείψαμε το συμβόλαιο και γίναμε καρκίνος. Γίναμε πανούκλα για τον εαυτό μας και για την Γη… Έως ότου έλθει εκείνη η ώρα που ο Homo Sapiens θα αποφασίσει να επανενωθεί με την φύση, μερικοί εξ ημών μπορούμε μόνον να ελπίζουμε ότι θα προκύψει ο κατάλληλος ιός

Oh, yes! Καλά διαβάσατε«the right virus»Όπερ έστι μεθερμηνευόμενον: Όπως εμείς (οι «Χ.Ο.») προσδοκούμε ανάστασιν νεκρών, έτσι και οι πιστοί της Πράσινης θρησκείας προσδοκούν την έλευσιν του ιού (με «ι», όχι με «υι», όπως εμείς, παρακαλώ!), που θα ξεπαστρέψει τα περισσευούμενα 7,1 δισεκατομμύρια ανθρώπων (pardon: «πραγμάτων»!), ούτως ώστε να αποκατασταθεί η οικοσυστημική, βιοσφαιρική κ.λ.π. ισορροπία!

Ε, δεν μπορεί, «μεμονωμένη περίπτωση» ενός «ακραίου» θα είναι, σκέπτεστε! Αμ, δε! Την άποψη του Graber συμμερίζεται, εις την νιοστήν, και ο David Foreman, ηγέτης του «Earth First!», ήγουν μιας από τις σπουδαιότερες οικολογιστικές οργανώσεις διεθνώς. Τι μας λέγει, λοιπόν, ο περί ου ο λόγος:

Σας θυμίζει κάτι το λογότυπο της οικολογικής οργάνωσης"EARTH FIRST"???
Μήπως αυτό που ακολουθεί???
Εκπληκτική σύμπτωση...!!!
«Υπερασπιζόμεθα την βιοποικιλότητα χάριν της βιοποικιλότητας. Τούτο σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι σημαντικώτερος από οιοδήποτε άλλο είδος… Μπορεί κάλλιστα να χρειασθεί η εξάλειψή μας, για να ισιώσουν τα πράγματα.»

Ευτυχώς, ο κ. Foreman έχει έτοιμη την λύση (ειδάλλως, τι …κοτζάμ’ ηγέτης του «Earth First!» θα ήταν!): «Μία παγετώδης περίοδος έρχεται, και την καλωσορίζω ως μίαν πολύ αναγκαία κάθαρση. Δεν βλέπω άλλη λύση στην εκ μέρους μας καταστροφή της Γης (πάντα κεφαλαία στο πρωτότυπο) παρά μόνον μία δραστική μείωση του ανθρωπίνου πληθυσμού

Τώρα, μάλιστα! Έκτακτα! Βεβαίως, ίσως διερωτηθείτε, καλά, αφού το «cleansing» των ανθρώπων  θα το κάνει η επερχόμενη παγετώδης περίοδος, τότε γιατί οι Οικολόγοι είναι τόσο σφόδρα πολέμιοι της υποτιθέμενης «κλιματικής αλλαγής» και μας έχουν πρήξει – αλλά μην κολλάτε σε λεπτομέρειες!

Έτερον ερώτημα: Και έως ότου επενεργήσει η …κακή κλιματική αλλαγή, η οποία θα φέρει την καλή …ανθρωποκάθαρση, τι κάνουμε; Θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Και εάν η βιοποικιλότητα έχει πάει περίπατο, εν τω μεταξύ, πώς θα το αντέξουμε; 

Ευτυχώς, και γι’ αυτό έχει απάντηση ο κ. Foreman (είπαμε, επικεφαλής μιας από τις κραταιότερες πράσινες φουνταμενταλιστικές οργανώσεις είναι ο άνθρωπος, ποια «Greenpeace» και «πράσσειν άλογα»).

Θυμάστε, once upon a time, προ δεκαετιών, όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, που έλεγε και το κλασσικόν άσμα, που βλέπαμε άπαντες την «διαφήμιση» της UNICEF με την γλυκυτάτη «Μικρή Αντουανέττα» και μαζεύαμε τρόφιμα, ρούχα και χρήματα για τα παιδάκια της Αιθιοπίας, ο πληθυσμός της οποίας υπέφερε από λιμοκτονία; Ε, λοιπόν, κατά τον πρωθιερέα του Οικολογισμού, ο φρικτός λιμός της Αιθιοπίας είναι η «φυσική άμυνα κατά του υπερπληθυσμού», που διαθέτει η «Μητέρα Γη» (Mother Earth).

Μετά από όλα αυτά, μαντεύω τι σας έρχεται στο μυαλό! Ελάτε, πείτε το, ξεστομίστε το – στην γλώσσα το έχετε – ξέρω, μα είναι τόσο φρικαλέο… Άντε, λοιπόν, να κάνω εγώ και αυτήν την αγγαρεία! Διαβάζουμε στην επίσημη έκδοση του εν λόγω κινήματος:

«…από οικολογικής σκοπιάς, η επιδημία του AIDS μπορεί να σημαίνει το τέλος της βιομηχανικής εποχής, της κυρίας δυνάμεως πίσω από την περιβαλλοντική κρίση…  (Έτσι) ως ριζοσπάστες περιβαλλοντιστές, μπορούμε να βλέπουμε το AIDS όχι ως ένα πρόβλημα αλλά ως μία αναγκαία λύση.»

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό ο ιδρυτής του παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων έλεγε με τόση μεγάλη ευκολία δε μας νοιάζουν αν θα σκοτωθούν παιδιά και αν θα ανοίξουν κεφάλια;;;
Ανατριχιάζω από τη φρίκη αυτών των αντιλήψεων των γκουρού της οικολογίας, που την ανθρωπότητα την 'εχουν για φάγωμα, οι σαύρεςςςςςς

Ανώνυμος είπε...

9:50 μμ. Πολλά πράγματα εξηγούνται μετά τα όσα διαβάζουμε.
Εξηγείται κυρίως το θράσος των φασιστών της οικολογίας και η διαρκής ατιμωρησία τους.Αυτά που κάνουν στην Αμερική βρήκαν αιτία( τις Σκουριές) να τα φέρουν και εδώ.
Είμαστε αναλώσιμοι εμείς του μεροκάματου στα μάτια τους.
Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτο ερωτημα που τιθεται γενικοτερα ειναι πως επιτρεπεται στον καθε ιδρυτη μιας οργανωσης-ομαδας να επεμβαινει αυτοκλητα σε θεματα Δημοσιου ενδιαφεροντος.Μαλλον τους ξεφευγει οτι στην Δημοκρατια υπαρχουν Νομοι και Θεσμοι που δικαιουνται να οριζουνε τις σχεσεις Κρατους και πολιτων.Δεν μπορει ο καθε αρμοδιος-αναρμοδιος να γνωμοδοτει κατα το δοκουν για τα οποια μικροσυμφεροντα του ,χρησημοποιωντας βαρυγδουπους χαρακτηρισμους(οικολογοι και καποια μεμονωμενα στελεχη της Εκκλησιας),παρασυροντας αφελεις σε σκοτεινα μονοπατια.
Το δευτερο ερωτημα που πρεπει να απασχολησει τους οπαδους αυτων των ομαδων ειναι με ποιο τροπο κατορθωνουνε να βιοποριζονται ατομικα αυτες τις δυσκολες εποχες οι αρχηγικες κεφαλες των κινηματων.
Σε καμμια περιπτωση δεν αρμοζει στους απογονους του Αριστοτελη να επιτρεπουνε την καταλυση των Δημοκρατικων θεσμων στην γενετειρα του.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

συμφωνώ απόλυτα σ αυτό που λες για τους απόγονους του Αριστοτέλη.
ξεχνάς όμως εσκεμμένα ποιοι έχουν καταλύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς όσον άφορα τις αδειοδοτήσεις της ελληνικός χρυσός.

Πάχτας= ένας αποτυχημένος υπουργός και εκδιωγμένος από το ΠΑΣΟΚ.
Αποτυχημένος δήμαρχος και ο άνθρωπος του διχασμού στην Χαλκιδική.

Τσοχατζόπουλος= κατάδικος από το πολύ φαγοπότι και πολλά άλλα που δεν γνωρίζουμε γι αυτόν.

Παπακωνσταντίνου= υπόδικος για την λίστα λαγκάρτ στο ειδικό δικαστήριο.


Να συνεχίσω??? είναι πολλά ακόμη.
Πως λοιπόν εσύ ένας άνθρωπος της εταιρείας, μιλάει για δημοκρατικούς θεσμούς και στηρίζει όλους αυτούς που είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά???
Άρα λοιπόν οι απόγονοι του Αριστοτέλη καλά πράττουν επί της ουσίας.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ εσύ πως μπορείς να υποστηρίζεις ένα κόμμα του οποίου ο πατέρας του προέδρου του έγινε πάμπλουτος παίρνοντας εργολαβίες κατά την περίοδο της χούντας και πως επίσης είναι δυνατόν να συμπλεει η αριστερή (του @@@@) ιδεολογία σου με πολιτικούς που έχουν επενδύσει σε χαρτοφυλάκια της Blackrock (Σταθάκης, Τσακαλώτος)και έμμεσα στην επένδυση χρυσού σε εμάς εδώ και τέλος τι νούμερο αριστεροί είστε εσείς με παιδιά να σπουδάζουν σε κολέγια (βλέπε σκουρλέτης) και κορασίδες να κάνουν διακοπές μέσα στη χλιδή στο γκστααντ της ελβετίας (κόρη Μηλιού). Δε μας παρατάς ρε Αστεριξ... Νταλάρα!

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ ,παλι ριχνεις λασπη στον ανεμιστηρα.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ,ΟΥΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ,ΟΥΤΕ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΦΕΛΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.Καποια στιγμη πρεπει να μαθετε οτι οι νομοι ισχυουν εξισου στην Χαλκιδικη ,οπως σε ολοι την Ελλαδα.Ανοιξε τα ματια σου και βγαλε τις παρωπιδες για να ξεφυγεις απο την εποχη του χαλκου γιατι φθασαμε στο 2015.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

ευχαριστώ για την εμπεριστατομενη απάντηση σου.
τι επιχειρήματα ρε παιδάκι μου είναι αυτά που ανάπτυξες δεν μπορώ να τα αντικρούσω με τίποτα..!!!!! χαχαχαχαχα
πες μου ρε οβελιξ αλήθεια, τα ονόματα που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο μου και για τα επιτεύγματα τους λέω ψέματα???
αν δεν λέω ψέματα γιατί να τους εμπιστευθώ-εμπιστευθούμε για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις ενέργειες τους???
χωρίς πολλά λόγια και υπεκφυγές απάντησε.

ΑΣΤΕΡΙΞ

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

4 Ιανουαρίου 2015 - 9:36 μ.μ.

μπορείς σε παρακαλώ να μην ασχολήσε με κουτσομπολιά της κάθε κυρα κατίνας και να αναβαθμιστείς με επιχειρήματα σοβαρά???


ΑΣΤΕΡΙΞ