Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ "ANTIGOLD" ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ

Υπήρξε αρκετό παρασκήνιο κατά την προχθεσινή συγκέντρωση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε καφενείο της Μ. Παναγίας παρουσία και εκπροσώπων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Λέμε «παρασκήνιο», καθώς το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα είχε ένα πολύ μικρό μέρος απ’ όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στην κ. Ιγγλέζη κυρίως και στους εργαζόμενους. Γεγονός που προκάλεσε την οξεία αντίδραση του σωματείου υπογειτών και αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, όπου καταγγέλθηκε το «μοντάρισμα της αλήθειας».


Οι εργαζόμενοι ενοχλήθηκαν από το γεγονός, ότι το βίντεο δεν περιείχε την αντίδραση τους στις εξαγγελίες της κ. Ιγγλέζη περί κλεισίματος του μεταλλείου και ένταξης των απολυμένων σε πιλοτικό πρόγραμμα θέσεων εργασίας κατά προτεραιότητα.

Όπως μάθαμε λοιπόν οι εργαζόμενοι είπαν στην κ. Ιγγλέζη και στους υπόλοιπους πολιτευτές πως δεν πρόκειται να μείνουν αμέτοχοι σ΄ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απαντώντας με κινητοποιήσεις, ενώ κάλεσαν τους εκπροσώπους της “antigold” λογικής και αντίληψης μέχρι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (αν και εφόσον εκλεγεί) να πάρει αυτή την απόφαση με νόμο για λουκέτο, να αποφύγουν να προκαλέσουν τους εργαζόμενους στήνοντας τα συνήθη μπλόκα έξω από το εργοτάξιο των Σκουριών, παρακωλύοντας έτσι την είσοδο, την έξοδο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες στον εργασιακό χώρο τους.

Επίσης, τρομερά αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους εργαζόμενους η αμφισβήτηση με μπόλικη δόση ειρωνείας από την πλευρά των “antigold”  υποψηφίων του συνολικού αριθμού εργαζομένων σ’ όλα τα μεταλλευτικά εργοτάξια και ορυχεία και ο αμοιβές τους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μεταξύ άλλων ειπώθηκε, πως δεν είναι περισσότεροι από 1.200 εργαζόμενοι και ότι οι μισθοί τους κυμαίνονται μεταξύ 300 και 500 ευρώ….!!!

Όταν ο πρόεδρος του σωματείου υπογειτών Χρίστος Ζαφειρούδας τους είπε ότι θα τους φέρει τις λίστες των εργαζομένων και τις συλλογική σύμβαση εργασίας τους, το τροπάριο άλλαξε ως εξής: «Χάρη σε εμάς (δηλ. τους “antigold”) που φωνάζουμε έχετε δουλειά και παίρνεται περισσότερα..»

Σε γενικές γραμμές η συνάντηση είχε πολλές στιγμές έντασης με το κλίμα να μην είναι και το πιο φιλόξενο για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αφού άκουσαν σαν φιλική συμβουλή και πως πρέπει να κάνουν απεργία διαρκείας από εβδομάδα για να εξαναγκάσουν έτσι την επενδύτρια εταιρεία να φύγει και να έρθει η σανίδα σωτηρίας από τη νέα κυβέρνηση(!!!), πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από το καφενείο, αφού ότι ήταν να ακούσουν για να ενημερωθούν το άκουσαν.